Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Arkeolojiye kadınlardan hassas dokunuş

Deniz, kum ve güneş turizminin yanında önemli ören yerlerine sahip Muğla'da geçen yıl 23 olan arkeolojik kazı sayısı, bu yıl 30'a yükseldi. Arkeolojik kazıların çoğunluğu yaz-kış devam ederken, deniz dibi kurtarma kazı çalışmaları da yürütülüyor.

Karikatür yarışması jürisi toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yılki konusu 'Yangın' olarak belirlenen 3'ncü uluslararası karikatür yarışmasına 60 ülkeden 482 eser sahibinin Bin 140 adet karikatürle katıldı.

‘Türk Mutfağı Haftası’nın finali antik kentte yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesinde bu yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında ilki kutlanan 'Türk Mutfağı Haftası' etkinliklerinin Muğla ayağı Stratonikeia antik kentinde final yaptı.

Areena’da Canbay ve Walker’dan konser

Muğla'nın gözde turizm kentlerinden Marmaris'te Barlar sokağında bulunan ClupAreena'da Türk Rap müziğinin sevilen grubu Canbay ve Walker konser verdi. Marmaris'in en büyük açık hava diskolarından olan Areena 'da unutulmaz bir gece yaşandı.

Köyceğizli çocuklar gönüllerince eğlendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan çocuklar Şubadap Çocuk grubunun şarkılarıyla gönüllerince eğlendi.

Menteşe Belediyesi 12 Farklı Ülkeden Ressama Ev Sahipliği Yaptı

Menteşe Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Sanat Yoluyla Barış Uluslararası Suluboya Şenliği” Menteşe’de düzenlendi. Türkiye de dâhil olmak üzere 12 farklı ülkeden 47 sanatçının katıldığı şenlik kapsamında Tarihi Belen Değirmeninde Sanat Kafe’nin açılışı gerçekleştirildi. Sanat kafenin açılışına katılan sanatçılar tarafından 20 metre uzunluğunda Menteşe panoramalı sulu boya çalışması yapıldı.

Türk Mutfağı Haftası kutlamaları sürüyor

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası sebebiyle Muğla'nın Bodrum ilçesinde kortej yürüyüşü ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

BAŞROL KİM? KAHKAHAYA BOĞDU

Menteşe Belediyesi Tiyatro oyuncularının sahnelediği “Başrol Kim?” adlı iki perdelik komedi oyunu MSKÜ AKM Salonunda izleyicisiyle buluştu. Tiyatro oyununu gençlerle birlikte izleyen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Tiyatromuz bu sezon ikinci kez sizlerle buluştu. Salonu dolduran tüm gençlere teşekkür diyorum.” dedi.

Marmaris Haziran ayında sanatla kanatlanacak

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yaz ilk kez düzenlenecek olan Kültür Sanat Festivali'nin tanıtımı için basın toplantısı yapıldı.

El sanatları sergisi, Halk Eğitimi Merkezi’nde açıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi'nde 30 yıldır usta öğretici olarak çalışan Selda Kocabaş'ın kursiyerlerle birlikte hazırladığı el sanatları görücüye çıktı.

Kaymakam Balcı’dan Zeybek Gösterisi

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ‘Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında Ölüdeniz Güzelleştirme Derneği önünde düzenlenen programa katıldı. Kaymakam Balcı katıldığı etkinlikte zeybek oynadı.

Seydikemer’in yöresel lezzetleri tanıtıldı

Seydikemer’de "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerinin açılışında Türk mutfağının yöresel ve sevilen lezzetleri Saķlıkent, Tlos ve Letoon Antik Kentlerinde tanıtıldı.

Muğla’da geleneksel el sanatları keçe aksesuarları yapımı kursu başlayacak

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde 'Geleneksel El Sanatları Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu' açılacak.

Bodrum’da Türk Mutfağı Haftası kutlandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası sebebiyle düzenlenen etkinlikte vatandaşlara lokum pilavı, keşkek ve pelte ikramı yapıldı.

Marmaris’teki 19 Mayıs etkinlikleri Grup Gündoğarken’in müzikli oyunu ile final yaptı

Marmaris Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği etkinlikleri Grup Gündoğarken'in müzikli oyunu ile final yaptı.

Başkan Otgöz, sünnet düğününe katıldı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur’un oğlu Aziz Efe Yüceur’un sünnet düğününe katıldı.

Bu sergiyi gezmek için denizin 15 metre dibine dalmak gerekiyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 15 metre derinlikte açılan seramik ve heykel sergisi, denizin dibini sergi salonuna çevirdi. Sergideki eserleri görmek isteyenler dalgıç kıyafetlerini giyerek 15 metre dalış yaptı.

Heykeller kovanlarda sanat eserine dönüştü

20 Mayıs Arı Günü etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arı ve Arıcılık Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte arı kovanlarına yerleştirilen heykeller, arılar tarafından balmumuyla kaplandı. Eserler düzenlenen sergide görücüye çıktı.

Teknolojiden uzak kutlama

Muğla'nın Ula ilçesinde Belediye tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında çocuklar teknolojiden uzak, eğlenceli bir gün yaşadı.

Toplam 896 haber.