Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Muğla’da Yaşam’ resim yarışması ödülleri verildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı anısına plastik sanatlar alanında Cumhuriyet’in yetiştirdiği sanatçıların çalışmalarını desteklemek ve sergilemek amacıyla düzenlenen, 57 sanatçının 69 eserle katıldığı ‘Muğla’da Yaşam’ temalı resim yarışması ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Genç Ressamın Eserleri Sanatseverlerle Buluştu

İlayda Metan’ın “Collective Resim” Sergisi, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla Bodrum Kent Müzesi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

“Sihirli Gemi” Her Cumartesi Sahnede

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından çocuk oyunu “Sihirli Gemi” cumartesi günleri Nurol Kültür Merkezi’nde sahnelenecek

‘Son kaçamak’ izleyenleri kahkaya boğdu

Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Son Kaçamak’ adlı komedi türündeki tek perdelik oyun izleyicileri kahkahaya boğdu.

Eserlerinde Stratonikeia’yı Anlattılar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum Belediyesi iş birliğinde Stratonikeia Görsel Sanatlar ve Şiir Sergisi gerçekleşti.

Aşık Veysel ölümünün 50’inci yılında anıldı

UNESCO’nun, 2023 yılını uluslararası Âşık Veysel Yılı kabul etmesi üzerine Türkiye’nin değişik yerlerinde Aşık Veysel ölümünün 50. yılında anıldı.

Marmaris’te Yeşilçam rüzgarı esti

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Belkıs Özener ve Çiğdem Gürdal’ın konuk sanatçı olduğu ‘Unutulmaz Yeşilçam Şarkıları’ konseri izleyenleri mest etti.

'Bodrum 1965-1991' Kitabı tanıtıldı

Bodrum Belediyesi’nin desteği ile yayına hazırlanan “Bodrum 1965-1991” kitabının tanıtımı yapıldı.

‘Çevre ve Kent Mücadelelerini Konuşuyoruz’ etkinliği düzenlenecek

Ülkemizin yetiştirdiği en değerli isimlerden mimar, Oktay Ekinci aramızdan ayrılışının 10. Yıl dönümünde Menteşe Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek etkinlikte anılıyor.

Muğla BİLSEM projesi finale kaldı

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği 20-22 Kasım tarihleri arasında Mamam Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Şenlik çerçevesinde düzenlenen bilimsel proje yarışmasına Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla BİLSEM okulundan katılan öğrenci Ada Hozatlı ve danışman öğretmeni Dr. Ayşe Tosun’un “Kültürel Mirasımız Sanal Müzede” projesi finale kaldı.

6. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 6.Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlendi.

Yağlı Boya Resim Sergisi Açıldı

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Avukat ve Ressam Aydan Kaşlı’nın yağlı boya resim sergisi açıldı.

Marmaris'te öğrenciler, bilim ve sanatla buluştu

Marmaris Belediyesi, MAKSAD, ÜÇADER ve Eğitim-Sen Marmaris Şubesi’nin ikinci kez hayata geçirdiği projede, Taşlıca ve Söğüt mahallelerinden çocuklar bilimle buluşmak için şehir merkezine geliyor.

Özgür Yerel Tohum kitabının imza günü

Fethiye Ata Tarımsal Kooperatifi, Dr. Nalan Ünal ve Mustafa Demir’in yazmış olduğu ‘Özgür Yerel Tohum’ kitabının imza gününü, Fethiye Bahriye Üçok Parkı’nda düzenledi.

Karya defilesi yoğun ilgi gördü

Milas’ta bu yıl 9.'su düzenlenen 'Zeytin Hasat Şenliği' kapsamında düzenlenen Karya Defilesi yoğun ilgi gördü.

Milas'taki geleneksel 'Zeytin Hasat Şenliği' beklenen ilgiyi görmedi

Muğla’nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen zeytin hasat şenliği beklenen ilgiyi görmedi. Kimsenin aldırış etmediği zeytin hasat şenliğinde sadece görevlilerin ve az sayıda davetlinin yer alması dikkat çekti.

Milas Zeytin Hasat Şenliği Başladı

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, düzenlenen kortej yürüyüşüyle resmen başladı. Milas sokaklarında renkli görüntüler oluşturan şenlikte, gerçekleştirilen protokol konuşmalarında barışın simgesi zeytinin önemi vurgulandı.

8 eser ile 120 fotoğraf, fotoğraf severlerin beğenisinde

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün her yıl değişik bir ilçesinde düzenlediği ‘Tarım ve İnsan’ Fotoğraf Yarışması’nın 13’üncüsü bu sene Yatağan’da gerçekleştirildi.

"Hafız Mehmet Gürün Kültür Evi" açıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve diğer hak sahibi akrabaları, 2020 yılında kendilerine ait evi Menteşe Belediyesi'ne bağışlamış, evin tapusu Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'e teslim edilmişti.

Toplam 902 haber.