Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Milas'taki geleneksel 'Zeytin Hasat Şenliği' beklenen ilgiyi görmedi

Muğla’nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen zeytin hasat şenliği beklenen ilgiyi görmedi. Kimsenin aldırış etmediği zeytin hasat şenliğinde sadece görevlilerin ve az sayıda davetlinin yer alması dikkat çekti.

Milas Zeytin Hasat Şenliği Başladı

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, düzenlenen kortej yürüyüşüyle resmen başladı. Milas sokaklarında renkli görüntüler oluşturan şenlikte, gerçekleştirilen protokol konuşmalarında barışın simgesi zeytinin önemi vurgulandı.

8 eser ile 120 fotoğraf, fotoğraf severlerin beğenisinde

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün her yıl değişik bir ilçesinde düzenlediği ‘Tarım ve İnsan’ Fotoğraf Yarışması’nın 13’üncüsü bu sene Yatağan’da gerçekleştirildi.

"Hafız Mehmet Gürün Kültür Evi" açıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve diğer hak sahibi akrabaları, 2020 yılında kendilerine ait evi Menteşe Belediyesi'ne bağışlamış, evin tapusu Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'e teslim edilmişti.

Ortaca Gençlik Merkezi inşaatı yükseliyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapımı başlanan Gençlik Merkezi inşaatı devam ediyor.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Menteşe’de öykü yarışmasının kazananı belli oldu

Menteşe Belediyesi’nin bir yayınevi ile beraber düzenlediği ‘2. Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü Öykü Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. 58 dosyanın katıldığı yarışmada Kırıkkale’den İdris U. Yördem ‘Her şey Başta Çok İyi Gidiyordu” dosyası ile birinci seçildi.

Köyceğiz’de Nostalji Müzesi düzenlendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Nostalji Müzesi düzenlenerek geçmişe yolculuk yapıldı.

Tiyatro oyuncularına tarihi bölgeler tanıtıldı

Muğla Tiyatro Festivali çerçevesinde ünlü oyuncular ve tiyatroculara Muğla’nın tarihi Arasta bölgesi tanıtıldı.

Tiyatro Festivali kortej yürüyüşü ile başladı

Muğla’da ilki düzenlenen 5 gün boyunca sürecek olan Muğla Tiyatro Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

MSKÜ öğrencileri Motive konseri ile eğlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), bu yıl ilk defa düzenlediği 'Sığla Fest' ile Cumhuriyetin 100'üncü yıl coşkusunu devam ettiriyor.

Edebiyat Ödülü ‘Öykü Yarışması’ sonuçlandı

Günce Yayınları ile Menteşe Belediyesi’nin birlikte düzenlediği ‘2’nci Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü’ öykü yarışması sonuçlandı.

100. Yıla Özel Zeybek Gösterisi

Cumhuriyetimizin 100.Yılı kapsamında cumartesi(bugün) günü etkinliklerinde, Beşkaza Meydanında 100 öğrencimizin katıldığı Zeybek Gösterisi düzenlendi.

'Cumhuriyetin Sesi' isimli konser ve film gösterimi düzenlendi

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında Muğla’da 'Cumhuriyetin Sesi' isimli konser ve film gösterimi düzendi.

Fethiye Türk Kadınlar Birliği’nden Anlamlı Etkinlik

Fethiye Türk Kadınlar Birliği Derneği, hem Türk Kadınlar Birliği Derneği’nin yüzüncü yılı hem de Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına özel dernek önünde yemekli organizasyon düzenledi. Düzenlenen etkinliğe misafirler yoğun katılım gösterdi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yaşında 100’üncü yıl heykeli

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100’ücü yılını 28 Ekim saat 15.00’de Tayyare kavşağında açacağı 100 ‘üncü yıl heykeli ile taçlandırıyor.

Muğla’da 100. yılda 100 hatim okundu

Muğla’da Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı etkinliği sebebi ile 100 hatim okundu.

Muğla’da 100’üncü yıl kutlamaları devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlamaları için farklı etkinlikler düzenliyor.

Cumhuriyet Kadınları kırmızı halıda yürüdü

Cumhuriyet'in ışığında 100. Yıl programı ve Cumhuriyet Kadınları defilesi gerçekleştirildi.

Toplam 906 haber.