Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Saklıkent’te yağmur nedeni ile geçişlere izin verilmedi

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonunu gezmek isteyenlere yağmurlu hava engel olamadı. Birçok yerli ve yabancı turist Saklıkent’in eşsiz güzelliğini keşfetmek için kanyona akın ederken, kanyon içinde yağmur nedeni ile geçişlere izin verilmedi.

TTYD Başkanı Narin: ''Marmaris'in daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, yaşanan orman yangınları nedeniyle büyük yara alan Marmaris'te turizmcilerle buluştuğu toplantıya katılan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, 'Marmaris'in bir destinasyon olarak çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz' dedi.

Sahillerde eğitim-öğretim yılı öncesi doluluk

Eylül ayının ilk haftasında sahillerde yazdan kalma günler devam ediyor. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başlamasına bir gün kala Ula'nın Akyaka sahilinde doluluk oranı yaz aylarını aratmıyor.

İşletmeci Bülent Kaya’dan Bodrum’a yatırım açıklaması

Turizm sektöründeki yatırımlarıyla bilinen işletmeci Bülent Kaya, Bodrum'da yeni bir eğlence mekanı hizmete alacağını açıkladı. Kaya, 'Müzikler ve canlı performanslarla eğlencenin tavan yaptığı bir mekn olacak' dedi.

Müdür Yantır, “Aşılanma sayesinde iyi bir sezon geçiriyoruz”

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, bu yıl da Covid-19 pandemisinden kaynaklı sınırlamalar nedeniyle Rus ve Ukraynalı yabancı turistler dışında çoğunlukla yerli misafirlerini ağırlıyor. Yerli turistler doğal güzellikleri görmek ve serinlemek için Saklıkent Kanyonuna akın ediyor.

Paspatur bu sezon da boş geçti

Fethiye’nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur Çarşısı’nda esnaflar dertli. Paspatur esnafı sezondan beklediğini bulamıyor. Paspatur Esnafları Dernek Başkanı Ali Zercek, “Hem Kovid-19 vakaları arttı hem de turistlerle olan ilişkilerimiz koptu” dedi.

Ölüdeniz bu hassasiyeti hak etmiyor mu?

Dünya’nın ve Türkiye’nin göz bebeği Ölüdeniz Kumburnu Plajında istenmeyen görüntüler oluştu.

Sıcak havadan bunalanlar soluğu su parklarında aldı

Fethiye’de hava sıcaklığıyla birlikte nem oranının artmasıyla su parkları ziyaretçi akınına uğruyor. Pek çok vatandaş Aquaparklara koşarak, çoluk çocuk eğlencenin suyunu çıkardılar.

Akyaka yerli turiste kaldı

Ağustos ayının 15'ine kadar yangınlar nedeniyle yerli turistin de terk ettiği Muğla'da hareketlilik yeniden başladı.

Ölüdeniz manzarasındaki et pişirme videosuyla müşterileri ikiye katladı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde restoran işleten Murat Karacabey'in Ölüdeniz manzarasında hazırladığı et pişirme videosu sosyal medya kullanıcılarından beğeni alması ve paylaşılmasıyla tatilcilerin ilgisini çekti. Murat Karacabey bu video ile hem Ölüdeniz'i tanıttı hem de müşterilerinin sayısını arttırdı.

Ünlü Aktris Elizabeth Lanz Yamaç Paraşütü İle Uçtu

Tatil için dünyaca ünlü Ölüdeniz'i seçen Avusturyalı aktris Elizahabeth Lanz yamaç paraşütü ile uçtu.

Tatilin en eğlenceli gündüz aktivitesi su sporları olmaya devam ediyor

Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde tatilciler gündüz aktivitesi olarak su sporlarını tercih ediyor.

Bodrum’un yeni gözdesi alkolsüz aile oteli

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl açılan alkolsüz aile oteli bu yıl Bodrum'daki en gözde oteller arasına girdi.

Muğla Odaları ve Borsası’ndan “Tatile gelin” çağrısı

Muğla genelinde etkili olan orman yangınlarının sona ermesinin ardından ortak açıklama yapan Muğla Odaları ve Borsası, ‘Yeryüzü cenneti Muğla’da Yaşam devam ediyor’ başlıklı duyuruyla ülke genelindeki vatandaşlara “Tatile gelin” çağrısı yaptı.

Bodrum turizmcilerinden çağrı: “Bodrum güvenli, gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz”

Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanan orman yangınları, Ağustos ayında turist sayısında düşüş olmasının ardından BODER açıklama yaparak yerli turistlerini gönül rahatlığıyla Bodrum'a gelebileceğini açıkladı.

Orman yangınları turizmcilerin gelir beklentisini yüzde 25 düşürdü

Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olan orman yangınları, Ağustos ayında turist sayısında ciddi artış bekleyen turizmcileri endişelendirdi.

Yarımadada gereken tüm önlemler alındı

Muğla’nın birçok ilçesinde meydana gelen orman yangınları nedeni ile Fethiye’nin plajlarının bulunduğu yarımada da önlemler en üst düzeyde. Gece gündüz bölgede tutulan nöbetlerin yanı sıra yol kenarlarına bırakılan 50 litrelik su bidonları ve her gün çevrede yapılan çevre temizliği ile de her hangi bir olası yangına karşı yarımada işletmecileri önlemlerini aldı.

Ay, “Yangınlar turizmi sekteye uğrattı”

Muğla ve ilçelerinde yaşanan orman yangınları nedeni ile turizmde de düşüş yaşandı. Ağustos ayında turizmin yüzde 50 düştüğünü belirten Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Yangınlardan dolayı turizmde düşüş var ve bizler açısından çok önemli ama buna paralel olarak da yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir rezervasyon kaybımız var. Burada otelcilerimiz çok güzel şekilde, çok güzel fiyatlar vererek tekrar müşterilerinin iptallerine yönelmesini engellemeye çalışıyorlar ve buna da devam edeceğiz zaten” dedi.

Meyve tabağını gören turistler gözlerine inanamıyor

Bodrum'da meyveleri sanatla buluşturan aşçılar yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Toplam 375 haber.