Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Fethiye'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Törenle Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sadece çelenk sunma ve denize çelenk bırakma töreni ile gerçekleştirildi. Fethiye Kaymakamlık Meydanı Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma töreni, pandemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yapıldı.

Mavi Bayraklı halk plajı tatilcileri bekliyor

Marmaris Belediyesi Halk Plajı'na bir kez daha 'Mavi Bayrak' çekildi. Bu sene İçmeler Halk Plajı'nın da Mavi Bayrak almaya hak kazandığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 'Geçtiğimiz yıldan tecrübeliyiz. Plajlarımızı bu sene de pandemi kurallarına göre hazırladık. Tüm misafirlerimizi bekliyoruz' dedi

‘Sakin Kent’ mavi gerdanlığını taktı

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından her yıl sahil, marina ve teknelerde bir yıl boyunca asılan 'Mavi Bayrak' sahillerde dalgalanmaya başladı. Türkiye'de Antalya'dan sonra en fazla Mavi Bayrak bulunan Muğla'da 'Sakin Kent' unvanlı Ula'nın Akyaka sahili de bu yıl mavi bayrak almaya hak kazandı.

Zentara Beach kapılarını misafirlere açtı

Yaz aylarının gelmesi ve pandemi nedeni ile uygulanan kısıtlamaların kalkması ile Zentara Beach kapılarını misafirlerini açtı. Mekanın sezonu açtığını ve hizmet vermeye başladığını belirten Zentara Beach İşletme sahibi Şükrü Okka, “Pandemi nedeni il bir süredir kapalıydık. Hepimiz mağdurduk. Bizim gibi bütün mekanlar öyleydi. Mekanımızı şuan da açtık. 1 Temmuz itibariyle tam kapsamlı açacağız” dedi.

Ölüdeniz Kumburnu Plajı’na Başkanlardan “Hayırlı Olsun” Ziyareti

Türkiye'nin tanıtımında ön planda olan Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı Plajı işletmecisi Ahmet Şavkın’a başkanlardan “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleşti.

Turizm Cenneti Bodrum Cehenneme Döndü

Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyeleri sorumluluğunda olan mevcut alt ve üstyapı, artan nüfus karşısında yetersiz kalıyor. Dünya’nın ve Türkiye’nin turizmde söz sahibi ilçelerinden biri olan Bodrum’da, çevre kirliliği skandallarına bir yenisi daha eklendi. Tur teknelerinin ve lüks yatların bağlı olduğu Bodrum Marina’ya lağım suyu akıyor.

Arıkan,

IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü) tarafından belirlenen 25 Haziran "Denizciler Günü" dolayısıyla İMEAK Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Şaban Arıkan'da Denizcilerin günü kutladı. Denizcilik sektöründen ve denizciliğin dünyaca önemine de vurgu yapan Başkan Arıkan, "Dünya denizcilerine teşekkür ediyorum ve hepsinin gününü kutluyorum. Çünkü zor şartlarda hiç karaya çıkmadan bir sene gibi bir sürede bile çalıştıkları oluyor" dedi.

Tümen, “Yasakların kalkması turizmde hareketlilik yaşatacak”

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle Fethiye’de hareketlilik başladı. Fethiyeli turizmciler, Ülkelerin, Türkiye'ye uçuşlarını açmasıyla turizmden beklentileri yükseltti. Fethiye’ye farklı ülkelerden gelen misafirlerin turizme can katacağını belirten Yalçın otel işletmecisi Erkan Tümen, “Mevcut pazarların değiştiği görüyorum ve olumlu olacağına da inanıyorum” dedi.

Kökten, “Rusya bizi umutlandırdı”

Rusya’nın, Türkiye uçuşlarını açması ve korona virüs sebebiyle uygulanan kısıtlamaların 1 Temmuz itibari ile kalkmasıyla Fethiye’de turizm açısından haraketlilik bekleniyor.

Babadağ Teleferiğe yoğun ilgi

Dünya'nın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ'da 'Babadağ Teleferik' projesi halka hizmet vermeye devam ediyor.

Türk, “Pandemide en güvenilir yerler oteller”

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle turizmde hareketlilik başladı. Ülkelerin, Türkiye’ye uçuşlarını açması Fethiyeli turizmcileri umutlandırdı. Tatile çıkacak olanların otellerin aldığı tedbirlere güvenmeleri gerektiğini belirten Yel Holiday Resort Genel Müdür Özgür Türk, “Pandemi döneminde en güvenilir yerlerden bir tanesi otellerdir” dedi.

FETOB’dan cankurtaran kursu

Turizm Sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda çeşitli kurslar açan Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Havuzlar için Bronz Bröve Cankurtaran Kursu açtı.

Kayaköy, deve sırtında keşfediliyor

Her yıl yaz döneminde Fethiye Kayaköy’de düzenlenen deve turları bu yıl sezonun geç açılmasından dolayı yeni başladı. Deve safari turlarına katılan yerli ve yabancı turistler, tarihi Kayaköy'ü gezip ormandaki patika yollarda Ölüdeniz'in doğal güzelliklerini seyrediyor. Kayaköy’de deve turları yapan Tuncay Özbey, “Her sezon deve turları için Aydın’dan, Kayaköy’e geliyoruz” dedi.

Ölüdeniz’de deniz taksiye yoğun ilgi

Dünyaca ünlü turizm bölgesi Ölüdeniz Kumburnu Plajında hizmet veren deniz taksi, Ölüdeniz’in eşsiz ada ve koylarına yolculuk yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Deniz taksiyle yolculuk yapmanın bedeli ise mesafe ve saate göre 500 TL ile 1500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Rusya Türkiye Uçuşlarını 22 Haziran'da Açıyor

Rusya, Türkiye'ye tüm uçuşların 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatılması kararı aldı. Bu karar Fethiyeli Turizmciler tarafından sevinçle karşılandı. Ölüdeniz La Boutigue Maya Hotel Sahibi ve Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkan Adayı Turizmci Muhammet Kökten, “Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları açması bizler için bir umut oldu” dedi.

Rusya, Türkiye uçuşlarını 22 Haziran'da açıyor

Rusya, Türkiye'ye tüm uçuşların 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatılması kararı aldı. Bu karar Fethiyeli Turizmciler tarafından sevinçle karşılandı.

Büyük Samanlık plajı hizmete açıldı

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edilen Büyük Samanlık Plajı yeni sezonda hizmet vermeye başladı. Engelsiz Plaj olarak da hizmet veren Büyük Samanlık Plajı, kaliteli, uygun fiyatlı ve hijyenik bir hizmet anlayışı ile misafirlerine kapılarını açtı.

Başkan Mete Ay, “Caretta Caretta Fethiye’nin simgesidir”

Geçtiğimiz günlerde gençlerin film çekerken sokak hayvanlarının Caretta Caretta yumurtalarına zarar verdiğini gördükleri halde hiçbir tepki göstermemesi üzerine harekete geçen Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği ve gönüllüler çalışta bir araya geldi.

Ölüdeniz’de su sporlarına yoğun ilgi

Ölüdeniz’in turkuaz mavi sularında adrenalin yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistler su sporlarına yoğun ilgi gösteriyor. Macera seven turistler, deniz paraşütü, jet ski, banana, kano gibi eğlenceli su sporlarıyla tatillerine heyecan katıyor. Sezonun başlamasıyla su sporlarında hızlanma yaşandığını belirten Su Sporları Satış Müdürü Nurettin Nacar, “Türkiye’nin en güzel yerlerinden birindeyiz. Burada çok eğlenceli aktiviteler var” dedi.

Toplam 374 haber.