Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Turizmci Özgen Uysal, “Turizme aşı önceliği şart”

TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, yaklaşan turizm sezonunun turizm sektöründe çalışanların öncelikle aşılanmasına bağlı olduğunu ifade etti. Uysal, bu sezon daha çok Rusya, Ukrayna ve İngiltere’den turist beklediklerini sezonun 2019 yılından daha iyi geçmesinin beklenmediğini kaydetti. Muğla Valisinin geçtiğimiz günlerde ki ziyaretini de değerlendiren Başkan Özgen Uysal, “Turizmde güven vermiyorsanız bu zamanda kimse vatandaşını gönderip geriye riskli olarak almak istemiyor. Geri kalanları da tehlikeye atmak istemiyor. Hiçbir ülke bunu yapmaya yanaşmıyor. Bu öngörümüzün de doğru olduğunu gördük. Yunanistan turizm çalışanlarının tamamını aşılamaya başladı. Şuanda bizden bir adım öne geçtiler. Bizimde çok acil bir şekilde turizm çalışanlarını aşılamamız lazım” şeklinde konuştu.

Turizmci Ay, “Turizmde her şey aşıya bağlı” 

Fethiye ve çevresindeki turizmciler sezonun zamanında açılıp açılamayacağını düşüncesinde… Korona virüs salgınının kontrol edilebilmesi için güvenli turizm sertifikası ile birlikte normalleşme sürecini bekleyen turizmciler, altyapı çalışmalarının da zamanında bitirilmesini bekliyor. Fethiye Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, belediye tarafından Çalış Plajı çevresinde yürütülen düzenleme çalışmalarının 15 Nisan’a yetişeceğini ifade ederek, “Yöremizde turizmde her şey aşıya bağlı. Kapanan Türkiye ve yabancı ülkeler kısıtlamanın kalkması ile tatile koşacaklardır” dedi. 

Torunoğulları, Turizmde umutluyuz

Fethiye Otelciler Birliği yönetim kurulu, gerçekleştirdiği toplantıda yaklaşan turizm sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. FETOB dernek merkezinde yapılan toplantının ardından turizm sezonu ile ilgili görüşlerini aktaran Fethiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Ercan Torunoğulları, “Havaların ısınması ve aşılama çalışmalarının hızla artması,  turizmi hızlandıracağını düşünüyorum. Fethiye bölgesi için konuşursak, gelecek turistlerin İngiltere, Rusya ve yerli olacağını düşünüyorum” dedi. 

Uysal, Ucuz maliyetli kredi bekliyoruz

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Toplantısı’nda korona virüs tedbirleri altında yapılırken; turizm sezonu hazırlıkları ele alındı. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Elimizde sağlık turizm sertifikası var. Bu şartlarda hepimiz hazırlıklarımızı yaptık. Tüm tesisler eksikliklerini gideriyor. Şu anda herkes normal sezon dahilinde açılış planlamalarını yapıyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan ucuz maliyetli kredi talebinde bulunduk” dedi. 

Bülent Kaya; 2021 yaz sezonundan umutlu

Bodrumlu turizmciler yaz sezonuna şimdiden hazırlık yapmaya başladı. Ünlü turizmci Bülent Kaya, 2021 yaz sezonun Bodrum'da çok iyi geçeceğini şimdiden umutlu olduklarını açıkladı.

Arıkan "Fethiye'de bir bütünüz"

Fethiyeli denizciler, pandemi döneminin yaralarını sarabilmek için önümüzdeki sezondan ümitli. Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, denizcilerin pandemiye rağmen yılı kurtardığına işaret ederek "Pek çok iptal meydana geldi. Ama geçtiğimiz sezonun buna rağmen çok kötü olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Atık pil topladılar ödülü kazandılar

Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından il genelinde düzenlenen ve sekretaryası Menteşe Belediyesi tarafından yapılan atık pil toplama yarışmasında, Menteşe TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz Ortaokulu 267 kilogram pil toplayarak ikinci oldu.  

Yılbaşındaki kısıtlı tatilden Fethiye de yararlanacak

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla sürerken, Fethiye merkezde bulunan oteller ile villalara yılbaşı hareketliliği yaşanıyor. Fethiye’deki turizm ve otelcilik sektörü, yılbaşındaki 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını en iyi şekilde değerlendirmek için özel programlar hazırlıyor. Salgına karşı tüm tedbirlerin uygulandığı otellerde 80 saatlik tatil keyfi yapmak isteyenler, rezervasyonlarını yaptırmaya devam ediyor. Fethiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Argın, “Fethiye’deki otellerde yüzde 60’ın üzerinde bir doluluk bekleniyor. Bize ait yacht otellerde yılbaşı gecesinde doluluk yüzde 90’a yükselir” ifadelerini kullandı. Argın, 2021 yılı turizm sezonunun, 2020’den daha iyi geçeceğini de vurguladı.

Turizmde destek bekleniyor

Korona virüsü salgını sürecinde en çok etkilenen sektörlerden birisinin turizm olduğunu belirten Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, gelirinin yüzde 75’i turizm olan Fethiye’nin ayakta durmaya çalıştığını söyledi. Dernek Başkanı Ay, “Sezonda her şey pandemiye bağlı. Aşının bulunması şart. Aşının faydalı olduğuna dair geri dönüşler alınırsa, önümüzdeki sezon yoğun olacaktır” dedi.

FTSO Başkanı Osman Çıralı, Teleferik Projesinde incelemelerde bulundu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO)Yönetim Kurulu Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Limited Şirketi (FGB) Müdürler Kurulu Başkanı Osman Çıralı, yap işlet devret modeli ile ihalesi yapılan yaklaşık 300 milyon TL’ye mal olacak Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Babadağ Teleferik Projesini yerinde inceledi. Çıralı yüzde 97’si tamamlanan, Babadağ Teleferik Projesi’nin Ocak ayı içersinde faaliyete geçeceğini bildirdi.

FTSO’nun EKO Turizm Projesi GEKA’dan hibe almaya hak kazandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan, ‘Echo-Turizmin Farkındayız Eğitim ve Danışmanlık’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) ‘2020 Teknik Destek Programı’ndan hibe destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında bölgemizde eko turizm potansiyeli taşıyan rotalar belirlenerek, faaliyet yürütmeyi hedefleyen katılımcılara, 5 günlük eğitim ve 60 günlük danışmanlık desteği sağlanacak.

Fethiye Turizm Konsey Toplantısı online gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını yürüttüğü Fethiye Turizm Konsey toplantısı, online video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Koronavirüs etkisi altındaki 2020 turizm sezonun değerlendirildiği toplantıda, yamaç paraşütü, su üstü sporlar, tekne turları gibi aktivitelerde yüzde 60-70 oranında 2019 yılının yakalandığını belirtildi.

Turizm için Kaplıca araştırması

Ülkemizin önemli turizm kentlerini barındıran Muğla ilinde kaplıca turizminin canlanması için çalışma başlatıldı.

Arıkan sezonu değerlendirdi

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, sezonu değerlendirdi. Bu yıl Kovid-19’dan dolayı yerli turistlerin yat ve villa turizmine yöneldiğini belirten Arıkan, “Sezona geç başladık. 2 aylık bir kaybımız oldu. Sezonda sektör olarak diğer sektörlere göre daha iyi iş yaptık. Turizm sezonunda üyelerimiz yoğun olarak faaliyetlerini sürdürdüler” ifadelerini kullandı.

Balıkçılar Ve Ticari Tekneler Demir Aldı

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında şehir giriş çıkışlarının yanı sıra deniz yolundan da seyahat faaliyetleri durdurulmuştu. Hem ticari tekneler hem de balıkçı tekneleri, son normalleşme sürecinde yayınlanan genelge ile 1 Haziran itibarı ile yeniden faaliyetlerine başladı. Fethiye Limanı’nda bağlı durumda bulunan balıkçı ve ticari tekneler de koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemlerini alarak vira bismillah dediler.

Torunoğulları; ''Turizm, Temmuzda Kademeli Olarak Başlar''

DEIK Dış Ekonomi İlişkiler Kurulu Üyesi, Orka Oteller Genel Müdürü ve Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ercan Torunoğulları, turizmin Temmuz ayından itibaren kademeli olarak başlamasını beklediklerini, Türk turizminde iki önemli Pazar olan Rusya ve İngiltere pazarlarının açılmasının şart olduğunu vurguladı. Pandemi ile mücadelede Türkiye’nin dünyada ve Avrupa’da tarihi bir başarı elde ettiğini de kaydeden Torunoğulları, “Bu sorumluluk personelimize olduğu gibi müşterilerimize de yönelik aynı zamanda. Ben eminim ki hemen hemen bütün oteller açıldığında bu maddelere uyacaklarını ve sertifika sahibi olacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Turizmciler; ''Sektör Çıkmazda''

Covid-19 normalleşme süreci, turizm sezonu için kademeli olarak açıklanırken sağlıklı turizm sertifikası ve konaklama tesislerinde kontrollü normalleşme genelgelerinin yayınlanmasına rağmen pandeminin tüm ülkelerde devam etmesi turizmcileri endişelendiriyor. FRT TV’de Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce adlı programa konuk olan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ile Türsab BTK Başkanı Özgen Uysal, sezonun Temmuz ayından itibaren kademeli açılabileceğini ancak sektörün bu yıl için çıkmazda olduğunu ifade ettiler.

Türedi, “Bu yıl kayıp yılı olacak”

Turizmci Civan Türedi, 2020 sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Korona virüsü salgınının devam ettiğini kaydeden Türedi, “Zor bir sürece giriyoruz. Bu yıl kayıp yılı olacaktır. Tesislerin para kazanabilmesi için güzel bir verimlikte çalışması lazım. 3 veya 4 ay süren yüksek sezonda turizmciler para kazanabiliyor” dedi.

Gümüşhan, “Tedbirli olmakta çok ciddi fayda var”

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim kurulu üyesi Ramazan Gümüşhan, “Korona virüs, turizmi çok olumsuz etkiledi. Diyebiliriz ki artık en çok etkilediği ana konu turizm. Bunun içinde acentecilik, deniz turizmi, yatçılık, marina ve turizm kaynaklı 54 sektörü domine etkisi yaratarak ciddi bir zarar verdi. Önümüz turizm sezonu. Biraz düzelme olur mu bu süreçte tabi ki hepimizin beklentisi var. Fakat birinci öncelik insan sağlığı. Biz burada sağlıklı insanları mutlu bir şekilde ağırlayamayacaksak bu yaptığımız işe de uymayacaktır” dedi.

Toplam 375 haber.