Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Fethiye'de Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Muğla, spor turizmine hazırlanıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Spor Turizmi Merkezi, şu ana kadar 126 rotanın işaretlemesini gerçekleştirerek Spor Turizmi için büyük bir portalın temelini attı.

Turistik Bodrum Haritası İçin İş Birliği Protokolü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi’ne ait Turistik haritanın Bodrum Ticaret Odası tarafından kullanılması amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Yamaç Paraşütü Tutkunları 2023 Yılında Da Babadağ’ı Tercih Etti

Babadağ, 2023 yılında yeni bir yamaç paraşütü uçuş rekoruna ev sahipliği yaptı. 2022 yılındaki 198 bin 724 olan yamaç paraşütü uçuş sayısı, 2023 yılında artarak tüm zamanların uçuş rekoruna ulaştı. Babadağ’dan eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde 2023 yılında toplam 233 bin 314 uçuş gerçekleştirildi.

2014 rakamları aşıldı

Muğla'da tüm zamanların turist rekoru kırıldı.

Çalış Plajı'nda sezon devam ediyor

Fethiye'de Kasım ayında yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklıkları 28 dereceleri gösteriyor. Sıcak havayı fırsat bilen turistler,  Çalış Plajı'nda denize girerek sıcak havaların tadını çıkarıyor.

Fethiye’de Yağmur Bekleniyordu, Turistler Denize Girdi

Fethiye’de bugün havanın yağmurlu olması bekleniyordu, fakat yağmurun yağmamasını fırsat bilen turistler güzel havanın tadını Fethiye Çalış Plajı’nda denize girerek çıkardı.

Taksici Altınkaynak sezon değerlendirmesi

Fethiye'de taksici olarak çalışan Ayhan Altınkaynak, turizm sezonunu değerlendirdi.

“Bu yaz en çok Ölüdeniz Turları tercih edildi”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde hava sıcaklıkları henüz mevsim normallerine düşmediğinden dolayı günübirlik tur teknelerinde yaşanan yoğunluk Ekim ayında da sürüyor. Günübirlik tur işletmeciliği yapan Nika Hanım, mikrofonlarımıza yaz sezonunun değerlendirmesini yaptı.

Dev yolcu gemisi 560 yolcu getirdi

Bahama Bayraklı Seaborn Encore isimli dev yolcu gemisi 560 yolcu ve 440 personeli ile Marmaris Gümrüklü Limanına yanaştı. Seaborn Encore, akşam saat 23.00'da Marmaris limanından ayrılarak rotasını Bodrum limanına çevirecek.

‘Bahriye Üçok Parkı’ tercih ediliyor

Güzel havalarda dışarı çıkıp vakit geçirmek isteyen vatandaşlar uygun fiyatları ile dikkat çeken Fethiye Belediyesi Bahriye Üçok Parkı Halk Evi'ne yoğun ilgi gösteriyorlar.

Ölüdeniz, eşsiz doğası ve manzarasıyla büyülüyor

Dünyanın sayılı tatil cennetlerinden biri olan Ölüdeniz, eşsiz manzarasıyla büyülüyor.

Tatilcilerin tercihi Ölüdeniz oldu

Türkiye'nin birçok yerinde serin ve yağışlı hava başlarken, Fethiye Ölüdeniz'de sıcaklar devam ediyor. Ekim ayında da tatilcilerin tercihi Ölüdeniz oldu.

Deniz, kum ve güneş keyfi devam ediyor

Ülkenin dört bir yanında kış şartları etkisini gösterirken, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz aylarını aratmayan hava sıcaklıkları yaşanıyor. Deniz, kum ve güneş keyfinin devam ettiği Marmaris sahillerinde plajlardaki doluluk oranları yaz aylarını aratmıyor.

Başkan Karaca’ya yaz sezonu için önemli ziyaret

2024 yaz sezonu için hazırlıklar başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Jet2.com ve Jet2holidays, Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

İki ayrı yolcu gemisi, 2 bin 551 turist getirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen iki ayrı yolcu gemisi, 2 bin 551 turist getirdi.

Fethiye Ölüdeniz’de Eylül bereketi

Eylül ayının sonlarına gelinmesine rağmen yazdan kalma sıcaklar Fethiye'de hala devam ediyor.

Vatandaşlar sahillere akın etti

 Bodrum’da Eylül ayının son haftasında sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Kavurucu sıcakların geldiği ilçede hava sıcaklığı 38 derecelere kadar ulaştı.

"Silver Spirit" 584 yolcu getirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen "Silver Spirit" isimli yolcu gemisi 584 yolcu getirdi.

Toplam 370 haber.