Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Deniz, kum ve güneş keyfi devam ediyor

Ülkenin dört bir yanında kış şartları etkisini gösterirken, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz aylarını aratmayan hava sıcaklıkları yaşanıyor. Deniz, kum ve güneş keyfinin devam ettiği Marmaris sahillerinde plajlardaki doluluk oranları yaz aylarını aratmıyor.

Başkan Karaca’ya yaz sezonu için önemli ziyaret

2024 yaz sezonu için hazırlıklar başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Jet2.com ve Jet2holidays, Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

İki ayrı yolcu gemisi, 2 bin 551 turist getirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen iki ayrı yolcu gemisi, 2 bin 551 turist getirdi.

Fethiye Ölüdeniz’de Eylül bereketi

Eylül ayının sonlarına gelinmesine rağmen yazdan kalma sıcaklar Fethiye'de hala devam ediyor.

Vatandaşlar sahillere akın etti

 Bodrum’da Eylül ayının son haftasında sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Kavurucu sıcakların geldiği ilçede hava sıcaklığı 38 derecelere kadar ulaştı.

"Silver Spirit" 584 yolcu getirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen "Silver Spirit" isimli yolcu gemisi 584 yolcu getirdi.

Sezonun uzaması turizmi olumlu etkiledi

Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde esnaf ve turizmciler, turist sayısındaki yüzde 15 artışın olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken sezonun Kasım ayına kadar uzamasının da etkisini hissettiklerini belirtti. Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, "Ülkemize ziyarete gelen turist sayısını ve ülke yelpazesini genişletmemiz gerekir" dedi.

646 Yolcu Getirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen 180 metre uzunluğundaki Nautica isimli yolcu gemisi, toplamda 646 yolcu getirdi.

Dev yolcu gemisi 2 bin 300 yolcuyla Bodrum’a geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen 277 metre boyundaki Resilient Lady isimli kruvaziyer, 2 bin 300 yolcu getirdi.

Tatil Cenneti Ölüdeniz’e Nasıl Gidilir?

Türkiye'nin büyüleyici güzelliğe sahip yerlerinden biri olan Ölüdeniz, tatilcilerin yaz sezonunda uğrak noktası oldu. Ölüdeniz’e nasıl gidebileceğinizi sizler için derledik.

Yılın Her Mevsimi Hizmet Veriyor

Muğla’nın Bodrum ilçesi Torba Koyu, Zeytinlikahve mevkiinde bulunan Rixos Premium Bodrum artık yılın her mevsiminde hizmet veriyor.

Mete Ay; “Fethiyeli Çalış Plajını Sahiplendi” 

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞDER) Başkanı Mete Ay bölge turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Fethiye Turizm Konseyi, 2023 turizm sezonunu değerlendirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, 2023 turizm sezonu ve WTM Londra Turizm Fuarı’na ilişkin hazırlıklar konuşuldu.

Kongre Turizmi Başlıyor

Sinpaş güvencesi ve Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızılbük Thermal Wellness Resort projesindeki balo ve konferans salonlarından oluşan yaklaşık 950 kişi kapasiteli kongre merkezi ile Marmaris, turizm sezonu dışında da binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak.

Turizm okuyan gençler için burs fonu kuruldu

 Bodrum Otelciler Derneği yükseköğrenim gören gençlere destek olmak amacıyla Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile BODER Turizm Burs Fonu’nu hayata geçirdi. Turizmciler tarafından gençlere destek olmak için 2023-2024 eğitim öğretim yılında burs verilecek.

Ölüdeniz’de Tekne Turu Yoğunluğu Sürüyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunun Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de bulunan günü birlik tur teknelerinde yaşanan yoğunluk Eylül ayında da sürüyor.

Gelen Gitmek İstemiyor

Muğla’da deniz, kum ve güneş turizmin yanında, tekne turu, kano, rüzgar sörfü, kültür turu ve traking sporlarının yapılabildiği tek ilçe Ula ilçesinde son günlerin en gözde etkinliği durgun su kano turları.

2 Gemiyle 2 Bin 231 Yolcu Geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen 2 yolcu gemisi ile toplamda 2 bin 231 yolcu geldi.

Arkeo-Park için çalışmalar başladı

Fethiye Belediyesi Kesikkapı Mahallesi’ne Arkeo-Park kazandırıyor. Projenin ön görüşmesi Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımlarıyla yapıldı.

Toplam 376 haber.