Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Kıyıkışlacık Yeni Yüzüyle Dünyayı Karşılamaya Hazırlanıyor

Milas Belediyesi tarafından Temmuz ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen Milas Kıyıkışlacık Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

7 ayda 1 milyon 779 bin yabancı turist

Antalya ve İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en fazla yabancı turist ağırlayan Muğla’ya 7 ayda 1 milyon 779 bin 356 yabancı turist girişi oldu. Geçen yıl aynı dönemde Muğla’ya 1 milyon 501 bin 043 yabancı turist girişi olmuştu. 2022 yılına göre Muğla’ya gelen turist sayısındaki artış oranı yüzde 19 olarak gerçekleşti.

Selimiye Halk Plajı, Vatandaşların İlgisini Çekiyor

Yaz aylarında pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Marmaris’in turistik mahallelerinden Selimiye, Sığliman bölgesinde yer alan halk plajıyla da ilgi çekiyor.

Çalış Halk Plajı hizmete açılıyor!

Fethiye Belediyesi Azmak ve Karaot’un ardından Çalış’a da bir halk plajı kazandırdı. Çalış Halk Plajı’nın açılış töreni 11 Ağustos 2023 Cuma Günü saat: 19.00’da gerçekleşecek.

Saklıkent Kanyonu’na Ziyaretçi Akını Devam Ediyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

taksi botlar ile mahallelere ulaşım daha kolay ve zevkli

 Masmavi denizleri ve muhteşem doğası ile dünyanın ve Türkiye’nin en gözde tatil kentlerinden olan Marmaris’te yaklaşık 40 yıldır devam eden taksi bot ya da taksi dolmuş olarak adlandırılan deniz dolmuşları tatilcilerin ve yerlilerin ulaşım aracı olmaya devam ediyor. Deniz dolmuşları ile vatandaşlar trafik derdi olmadan sabah saat 10.00' da başlayıp, 19.00 a kadar İçmeler ve Turunç Mahallelerinin limanlarına ulaşım sağlıyor.

Ölüdeniz’de Canlılık Sürüyor

Fethiye’nin dünyaca ünlü turistik mahallesi Ölüdeniz’de tatilci yoğunluğu sürüyor. Ölüdeniz’deki turizmciler, canlılığın sürdüğünü söylese de geçtiğimiz senelerdeki yoğunluğun olmadığını dile getiriyor.

Turizm çeşitliliği artırılıyor

 Son yıllarda dünyada yükselen turizm trendlerinden olan apiturizmin Marmaris’e kazandırılması amacıyla “Apirota Marmaris” projesi hayata geçirildi. Proje ile Marmaris ve çevresinde yapılan arıcılığın turizmle entegre hale getirilmesi ve alternatif turizm alanlarında aktivite çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

Deniz Turizm Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman başkanlığında Deniz Turizm Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Büyük Samanlık Plajı’na Yoğun İlgi

Turizm cenneti Fethiye’de Büyük Samanlık Plajı, tatilcilerin tercih noktası oldu. Büyük Samanlık Plajı’na yoğun ilgi olurken araçlar plaj güzergâhında uzun park kuyrukları oluşturdu.

Kökten, 'Böyle Giderse Ağustosta Sezonu Kapatacağız'

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Ölüdeniz’de turizmin olumsuz yönde ilerlediğini ifade etti. Tatil cenneti Ölüdeniz’de turizm sezonu bayram tatilinin ardından düşüşe geçti.

Başkan Kökten, “Hareketlilik, canlılık var”

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, bayramda yaşanan yoğunluğa değinerek içinde bulunduğumuz Temmuz ayı için turizm değerlendirmesinde bulundu.

Saklıkent Kanyonunda Turist Bereketi

Dünyanın en gözde kanyonları arasındaki Muğla’nın Seydikemer İlçesindeki Saklıkent Kanyonunda turist bereketi yaşanıyor.

Yaz sezonu için hareketlilik devam ediyor

Dünya'nın tercih edilen önemli turizm noktalarından biri olan Fethiye Ölüdeniz'de, turizm hareketliliği devam ediyor.

Bülent Uysal, TÜROFED Başkan Yardımcılığına getirildi

Türkiye Otelciler Federasyonu ( TÜROFED ) 7.Dönem 5.Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı Başkanlığında gerçekleştirdi.

“Mor Tarlalar” İlgi Odağı Oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde 27 dönümlük arazinin 5 dönümüne dikilen lavanta bitkisi, güzelliğiyle göz kamaştırarak hem turistlerin hem de yerli halkın ilgisini çekmeye devam ediyor. 

Akmaz Plajı Doldu Taştı

Muğla'nın Dünyaca ünlü turistik ilçesi Fethiye’de Kurban Bayramı’nın 3’ünü gününde plajlarda yoğunluk devam ediyor.

Denizin üzerinde yürümek için sıraya girdiler

Muğla'nın Marmaris İlçesi Orhaniye Mahallesinde bulunan ve hakkındaki efsanelerle tanınan Kızkumu tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Saklıkent Kanyonu'nda Bayram Yoğunluğu Yaşanıyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, Kurban Bayramı tatilinde tatilcilerin akınına uğruyor Yaz sıcaklığından kaçmak isteyen turistler, metrelerce yükseklikteki kaya parçalarının arasından buz gibi suyun aktığı kanyonda serinliyor.

Toplam 375 haber.