Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Muğla Sahillerinde Bayram Tatili Hareketliliği Yaşanıyor

Muğla'nın Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi önemli turizm merkezlerine Kurban Bayramı tatilini geçirmek için gelen turistler, plajlarda yoğunluk oluşturuyor.

Tesise giren turist çıkmak istemiyor!

Bodrum Güçbirliği Derneği Turizm komisyonu başkanı Hüseyin Softa, turizm sezonunu öncesi ve sonrasıyla değerlendirdi. Softa Bodrum için rezervasyonların çok iyi olduğunu ancak ilçede yaşanan eksikliklerin turizmi çok etkilediğini söyledi.

Turizm Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Muhteşem doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turizmin gözbebeği ve yeryüzü cenneti olarak bilinen Muğla'da alınan turizm tedbirlerinin değerlendirildiği, alınacak ek tedbirlerin istişare edildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Muğla’ya tatilci akını başladı 

Gözde turizm merkezi Muğla’ya, sezonun başlamasıyla turist akını başladı. Okulların kapanmasıyla başlayan yaz tatili nedeniyle kent girişlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Havalimanı ve feribotlara ek seferler eklendi.

Fethiye-Rodos Feribot Seferlerine Yoğun İlgi

Fethiye’de hizmet sunan Skymarine Şirketi tarafından gerçekleştirilen Fethiye-Rodos feribot seferlerine yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi oluyor. Sabah saatlerinde Fethiye iskelesinden hareket eden hızlı feribot ile keyifli bir yolculuk gerçekleştirilen misafirler, kısa bir yolculuğun ardından Rodos’un güzelliklerinin keyfini yaşıyor. 

Saklıkent Kanyonu Kurban Bayramına Hazır

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Saklıkent Kanyonu’nun Kurban Bayramı’na hazır olduğunu belirterek; “Yemyeşil doğası, temiz ve serin havasıyla Saklıkent Kanyonu, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde misafirlerini bekliyor” dedi.

Ölüdeniz’de Turizm Hareketliliği Başladı

Dünya'nın tercih edilen önemli turizm noktalarından biri olan Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz'de, turizm hareketliliği başlasa da geçmiş yıllara göre doluluk oranında azalma yaşandığı belirtildi.

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi’ne Plaket

Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Fethiye Spor Oyunları Festivali'nde yaptığı katkılardan dolayı Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Muhammet Kökten'e plaket verdi.

İngiltere'den Fethiye'ye turist akışı için yapılacaklar konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, İngiltere'nin en büyük havayolu şirketlerinden ve tur operatörlerinden Jet2 Havalimanları ve Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley ve Kıdemli Yöneticisi Sarah Lisowiec ile görüştü.

Büyük Samanlık Koyu'nda 'mavi bayrak' çekildi

Fethiye’de okulun işlettiği, lise öğrencilerinin çalışarak mesleğe hazırlandığı plaja Fethiye Kaymakamı tarafından mavi bayrak çekilirken, plaj yeni sezona açıldı.

Fethiye'de Tekne Turları Sezonu Açtı

Fethiye, güzellikleri ve eşsiz koylarıyla ünlü bir turistik bölge olarak havaların ısınmasıyla yaz sezonuna hareketli bir başlangıç yaptı.

Tatile Gelen 3 Bin 607 Turist, Turizmcinin Yüzünü Güldürdü

Turizmin göz bebeği Muğla'nın Bodrum ilçesine sabah saatlerinde yanaşan yolcu gemisi turizmcinin yüzünü güldürürken, 2 bin 588 yolcu bin 19 mürettebat olmak üzere toplam 3 bin 607 kişi Bodrum'a geldi.

Akyaka Uygulama Oteli, MSKÜ yönetimini ağırladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) yönetimi Akyaka Uygulama Oteli'nde açılış öncesi bir araya geldi.

TURMEPA Tekneleri ile Sezonu Açtı

Ülkemizin mavi koyları, 20 yıldır olduğu gibi bu yaz da TURMEPA atık toplama filosunun koruması altında! Deniz turizminin ve deniz ekosisteminin sürdürülebilirliği için her yıl projelerine yenisini ekleyen TURMEPA, tekne sayısını 9'a çıkararak denizlerdeki koruma kalkanını genişletti.

Fethiye’de Sürdürülebilir Turizm Programı düzenlenecek

Fethiye Turizm Derneği tarafından düzenlenen ve seçimler dolayısıyla bir süreliğine ara verilen söyleyişi programları ve etkinlikleri devam ediyor. 

Turizmciler, bu sezondan umutlu olduklarını dile getirdiler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaz sezonunun başlamasıyla birlikte tekne turlarında da hareketlilik başladı. Tekne turu işletmecileri, sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.

Yerli ve Yabancı Turistler Tekne Turlarını Tercih Ediyor 

Dünya’nın tercih edilen önemli turizm noktalarından biri olan Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz’de, geçmiş yıllara göre yerli ve yabancı turistte azalma yaşandı.

Denize sıfır cafe görenleri hayran bırakıyor 

Fethiye’nin dünyaca ünlü plajı Ölüdeniz Kumburnu’nda denize sıfır dünyaca ünlü kahve markası atmosferiyle adeta görenleri büyülüyor.

Turizme istihdam ve katma değer sağlayacak

Marmaris’e ve Türkiye turizmine yaz kış daimî katma değer üreten bir işletme olması hedeflenen ‘Kızılbük Thermal Wellness Resort’ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı ÇED raporu ile inşaatına kaldığı yerden hız kesmeden devam ediyor.

Toplam 374 haber.