Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

KARDEŞ ŞEHİR FÜRTH’E MARMARİS ÇIKARMASI

Kardeş kent Fürth'te düzenlenen Hasat Festivali'nde en çok ilgiyi Marmaris standı gördü. Festivale katılan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, '26 yıldır sürdürdüğümüz kardeşlik ilişkilerini daha da arttırmak ve farklı alanlarda projeler geliştirmek için önemli görüşmelerimiz oldu' dedi.

AVUSTRALYALI GEZGİNLER, 107 GÜN SONRA BODRUM’A ULAŞTI

Geçen 24 Haziran'da Fransa'dan bisikletleri ile yola çıkan emekli pilot Chris Teale ve eşi Celia Teale, 107 günün sonunda Bodrum'a ulaştı. Çift, seneye tekrar Türkiye'ye gelip güney kesimlerde bisiklet turu yapacak.

MUĞLA'YA İNGİLİZ TURİST AKINI

Pandemi öncesi yıllık 3 milyon turist ağırlayan Muğla, son iki yıl koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşların kapalı olması ve seyahat yasağı nedeniyle 2020 yılında 695 bin 314, 2021 yılında 1 milyon 083 bin 589 yabancı turist ağırladı.

AKDENİZ TURİZMİNİN GELECEĞİ BODRUM’DA KONUŞULACAK

Bodrum, sürdürülebilir turizmin geleceğine kapı açarak dünya ve bölge turizme yön veren ulusal ve uluslararası isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. İlk kez, 34. Amerikan Hastanesi The Bodrum Cup ile iş birliğinde düzenlenecek olan Bodrum Turizm Forumu, 14 Ekim'de 'Mavi Ekonomi' odağıyla gerçekleştirilecek.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: “EGE BİZİM İÇİN KİLİT BÖLGE”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege'nin Türkiye için kilit bir bölge olduğunu belirterek, (Yunanistan) Attıkları her adımın farkında olduğumuzdan da rahatsız oldular. Bu silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal ettikleri, bu adalara da bazılarını getirdiler bunu de tespit ettik. Bunun peşini tabii bırakmayacağız. Yunanistan Ankara Büyükelçisini bakanlığımıza çağırdık. Gerekli protestoları yaptık. Bundan sonra da adımlarımızı buna göre atacağız' dedi.

FETHİYE'YE GELEN TURİSTLER ESNAFI SEVİNDİRDİ

Son yıllarda kruvaziyer turizminden nasibini alamayan Muğla'nın Fethiye ilçesine Island Sky gemisi ile gelen ABD'li turistler esnafın yüzünü güldürdü.

FESTİVAL ÖNCESİ GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı başkanlığında, 3. Fethiye Spor Festivali ve World Agro Cup Güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

BODRUM TURİZMDE REKORA KOŞUYOR

Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinde biri olan Bodrum’a havadan ve denizden gelen yabancı turist sayısında 1 milyona ulaştı.

Herakleia antik kenti bisiklet şampiyonası ile dünyaya tanıtılacak

Muğla'nın Milas ilçesi Kapıkırı Köyü içerisinde kalan Bafa Gölü kenarında ki Heraklia Antik Kenti 22-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Uluslararası MTB Dağ Bisikleti şampiyonasına 2. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Muğla Valiliği'nin himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleri ile düzenlenecek olan BAFA ULTRA MTB Şampiyonasına başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinden dağ bisikleti tutkunlarının katılması bekleniyor.

AMİNTHAS KRAL MEZARLARINA İLGİ YOĞUN

Fethiye'nin simgesi olarak kabul edilen M.Ö. 5. yüzyıldan kalma tarihi Aminthas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ören yerini son 6 aylık verilere göre 25 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Marmaris’te ’Apollon kutsal alanı’nda kazı çalışmaları devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesi Taşlıca Mahallesi'nde 2 yıldır devam eden kazı çalışmaları ve arkeolojik yüzey araştırmaları devam ediyor. Çalışmaların ilk yılında kent merkezinin üç boyutlu haritaları oluşturularak, taşınır ve taşınmaz tüm kültür varlıkları kayıt altına alınarak, kırsal mimarinin korunması amacıyla bölgedeki çok katmanlı yerleşim kültürünün izlerini yansıtan Aşağı ve Yukarı Fenaket Rum köyleri de belgelendi.

Bodrum’a 2 kruvaziyerle 5 bin 316 turist geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen 2 yolcu gemisi, toplamda 5 bin 316 yolcuyu ilçeye getirdi.

Kızıldağ mesire alanı hizmete açıldı

Menteşe Belediyesi tarafından yenilenen Kızıldağ Mesire Alanı hizmete açıldı. Şehrin en güzel seyirlik doğal destinasyon alanlarından olan Kızıldağ Mesire Alanında vatandaşlar piknik, doğa yürüyüşü ve spor yapabilecekler. Çocuklar yeni nesil oyun gruplarında aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirebilecekler.

ANTİK TİYATRO EYLÜL AYINDA AÇILIYOR

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, 7 yıldan bu yana kapalı olan Telmessos Antik Tiyatrosu ile ilgili müjde verdi. Kaymakam Balcı, ilk etkinliğin Eylül ayında olacağını söyledi.

Telmessos’un tarihi gün yüzüne çıkarılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Akdeniz Üniversitesi adına gerçekleştirilen Telmessos Yüzey Araştırmaları ile Kaymakamlık bünyesinde kurulan Batı Lykia Kültürel Varlıklarını Araştırma Merkezi’nin amacı ve kapsamı hakkında tanıtım toplantısı yapıldı.

KUMBURNU, DÜNYA PLAJLARI İLE YARIŞIYOR

Turizmin gözde mekanlarından biri olan Ölüdeniz Kumburnu plajına her geçen gün ilgi artıyor.

MAVİ BAYRAK EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Şehit Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bünyesinde Büyük Samanlı Koyu, geçtiğimiz aylarda Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda idareciler ve çalışan öğrencilere eğitim semineri gerçekleştirildi.

137 yıllık saatli kule ilk günkü özelliğini koruyor

Muğla'nın ilk Belediye Başkanı Hacı Süleyman Efendi tarafından 1885 yılında 'iftar ve sahur vaktini' bildirmek için dönemin ünlü ustalarından Rum Konstantin Oğlu Filvari Usta'ya yaptırılan tarihi bina üzerinde bulunan saat, o günden bu yana aralıksız çalışıyor.

BAŞKAN AY, “PANDEMİNİN BEDELİNİ FAZLASI İLE ÖDEDİK”

Pandemi sürecinden sonra Fethiye turizminde başlayan hareketlilik esnafın bir nebzede olsa yüzünü güldürdü. Sezonun ortasında olunmasına rağmen yaşanan doluluğu değerlendiren Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-der) Başkanı Mete Ay, “Bu sene şu anda mesela Ağustos ayında otellerde Çalış’ ta yer bulmak zor. Şu anda gerçekten doluyuz. Kendimizde yer olmadığı zaman arkadaşlarımı arıyorum, yer bulmaya çalışıyorum. Ağustos ayı zaten bizim sezonumuz ve bu ay şöyle 5 oda, 6 oda bir otelde bulursak bu sorun demektir” dedi.

Toplam 370 haber.