Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Köyceğiz’de bayram süresince konaklama tesisleri doldu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine gelen yerli ve yabancı misafirler, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk oluşturdu. Tatilin başlamasıyla birlikte Köyceğiz'e gelen araç sayısında büyük artış oldu.

Türkiye’nin en büyük çadır kampında sezon hareketlendi

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesinde bulunan yüzölçümü ve kapasitesi ile ülkenin en büyük çadır karavan kamp alanı olan Çubucak Orman kampı müdavimlerini ağırlamaya başladı.

Tatilcilerin yeni gözdesi, çadır turizmi

Türkiye’nin önemli çadır kamplarının bulunduğu Muğla’da, tatilciler okulların kapanması ile bu kamplara akın etmeye başladı.

Kıyı ve Koylar her yönüyle ele alındı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi, Dalaman Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, İMEAK DTO Fethiye Şubesi, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK, Göcek Halk Meclisi’nin katkılarıyla düzenlenen Fethiye Körfezi, Göcek Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı yoğun katılımla gerçekleşti. Çalıştayın ikinci ve son gününde Göcek Kültür Merkezi’nde yapılan ve yaklaşık 8 saat süren 4 ayrı oturumda kıyıları ve koyların durumu tüm yönleriyle ele alındı. Çalıştayı değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, çalıştayın verimli geçtiğini belirterek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Belediye Halk Plajları Sezona Hazır

Bodrum Belediyesi, ilçe sakinlerine ve gelen misafirlere kaliteli hizmet verilebilmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Aksaray’lı öğrenciler tarihi ve turistik ilçeleri gezdi

Gençlerin tarihi ve kültürel mirası tanımaları ve gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla hayata geçirilen 'AnadoluyuzBİZ' projesi çerçevesinde Aksaray'dan Muğla'ya gelen 40 öğrenci ve 2 gençlik liderini Muğla Valisi Orhan Tavlı karşıladı.

2 gemiyle 464 yolcu geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen 2 yolcu gemisi, ilçeye toplamda 464 turist getirdi.

Hava yeniden ısındı, plajlar doldu

Hava sıcaklığının yeniden yükseldiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti.

Zehra Kuleli Beach sezona açılıyor

Fethiye’nin muhteşem koylarından biri olan Zehra Kuleli Beach, 1 Haziran’da kapılarını açıyor.

Fethiye mutfağı gün yüzüne çıkıyor

Pandeminin etkisini yitirip, normalleşme adımlarının atıldığı ve turizm hareketliliğinin arttığı şu günlerde şehirlerimizin birçoğunda gastronomi etkinlikleri düzenlenmeye başlamıştır. Ancak, birçok etkinlik sönük geçmekte ve bu durumda da hem zaman hem de mali kaynaklar açısından verimsiz sonuçlar doğurmaktadır.

Muğla’nın engelsiz plajları artıyor

Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'da her kesimden vatandaşın denize girebilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında hayata geçirilen Engelsiz Plajlar projesi genişleyerek devam ediyor.

ÖLÜDENİZ’DE SEZON HAREKETLİLİĞİ

Ölüdeniz’de sezon hareketleniyor. Fethiye'de hava sıcaklığının 30 dereceyi bulması üzerine yerli ve yabancı turistler Ölüdeniz'e akın etti.

SAKLIKENT KANYONU TATİLCİLERİ BEKLİYOR

Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Dünyanın her yerinden gelen misafirleri ağırlayan Saklıkent Kanyonu, muhteşem doğası ile kendine hayran bırakıyor.

Turizmci Tecer, Bodrum’a kahvaltıcı açtı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 3 yıldan beri otel ve beach işletmeciliği yapan Hamit Tecer, ilçeye yeni bir mekan daha kazandırırken, Yalıkavak Mahallesinde kapılarını açan Miya Garden Kahvaltı, ilk misafirlerini ağırlamaya başladı.

Güç birliği’nden mapa, tonoz ve şamandıralama ihalesine tepki

Göcek Mahallesi’nde yer alan Osmanağa, Günlük ve İnceburun Koyları ile Dalaman’a bağlı Boynuzbükü Koyu’nda yapılacak olan mapa, tonoz ve şamandıralama ve bunların işletilmesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açılan ihale ile ilgili Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

'Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu' toplantısı yapıldı

Fethiye - Seydikemer’in potansiyelinin değerlendirilmesi ve tanıtımının artırılması amacıyla kurulan ‘Fethiye - Seydikemer Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu’ Toplantısı, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Fethiye’de gerçekleştirildi.

EMITT’te, Fethiye rüzgârı esti

Fethiye, 9-12 Şubat 2022 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşen 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT-2022) en etkili şekilde tanıtıldı. Ziyaretçi akınına uğrayan ve Fethiye sevdalılarını buluşturan, Fethiye standı, destinasyonlar dalında bölgenin havasını en iyi yansıtan stant ödülüne layık görüldü. SED Medya ekibi de gerçekleştirdiği canlı yayınlarıyla fuarın nabzını tuttu, sosyal medya hesapları ve FRT TV aracılığıyla Fethiye’nin tanıtımına katkı sağladı.  

AK Partili Gökcan, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan ile görüştü

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Marmaris Ticaret Odasını ziyaret ederek, Başkan Mutlu Ayhan ile Marmaris turizmini ve sektörün sıkıntılarını görüştü.

Fethiye Turizm Konseyi Toplantısı’nda 2022 Turizm Planlaması Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, turizm pazarının çeşitlendirilmesine yönelik faaliyetler ve Muğla turizminde gelinen son durum konuşuldu. Toplantıya katılarak Muğla’nın kültür ve turizm faaliyetlerine ilişkin sunum yapan Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla’da gerçekleştirilen sportif amaçlı turizm faaliyetlerinde öne çıkan Babadağ’ın yamaç paraşütü atlayış sayısında tüm zamanların rekorunu kırmış olabileceğini söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise Fethiye’nin tanıtımı için katıldıkları fuar ve organizasyonlarda 2022 yılı planlamasını yapmak için yoğun çaba gösterdiklerini kaydetti.

Toplam 374 haber.