Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Belgesi Olmayanın Ruhsatı İptal Edilecek

2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu kapsamında yapılan değişiklikler sonrası konaklama tesisleri ile konaklama içermeyen müstakil plaj işletmelerinin turizm işletmesi belgesi alması zorunlu hale getirildi. İlçe Turizm Müdürü Saffet Dündar, “Turizm işletme belgelerinin bir yıl içerisinde alınmış olmasının gerektiğini belirterek, “Bu takip sürecini kaçırdığımız anda şartlarımız biraz daha ağırlaşmış olacak” dedi.

Fethiye Otelciler Birliği Turizm Kongresi’ne katıldı

Antalya’da AKTOB’un ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 11.Resort Turizm Kongresi gerçekleştirildi.Kongreye Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkan’ı TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uysal katıldı.

Sinpaş’tan Marmaris’te 4 Mevsim Tatil

Kızılbük GYO’nun Marmaris’te yer alan devre mülk projesi, kendine özel koyları, termal suları ve kızıl kumlarıyla Türkiye'ye termal wellness konseptini sunuyor.

Sezon kapandı, dünyaca ünlü plaj amatör balıkçılara kaldı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi’nin dünyaca ünlü plajı, sezonun kapanmasıyla amatör balıkçılara kaldı.

Sezon bitti, sıra bakımda

Kasım Ayı’nın gelmesi ile havalar soğumaya başlayınca tur teknelerinin sezonu da sona erdi. Sezonun sona ermesinin ardından sıra teknelerinin bakımını yaptırmaya geldi. Tersaneler bakım yaptırmak üzere teknelerin karaya çekilmesini bekliyorlar.

Kamuoyunun Bilgilerine...

Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Babadağ Mesire Yeri ve Hava Sporları Merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapımı ve işletilmesi ile ilgili Kırtur Turizm İnşaat Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Tarafından kamuoyu bilgilendirme metni yayınlandı.

MTO, İngiltere’de Turizm Fuarı’na katıldı

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından Londra Dünya Turizm Fuarı 'World Travel Market' (WTM) Excel Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Marmaris Ticaret Odası (MTO), 5. Kez fuara katılarak Marmaris tanıtımı için kolları sıvadı.

Fethiye’nin Tanıtıldığı Antalya Turizm Fuarı Sona Erdi

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan stantta, Fethiye’nin tanıtıldığı, Antalya Turizm Fuarı (ATF), ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde sona erdi. 20 ülkeden 2 bin turizm profesyonelinin katıldığı fuarda, Fethiye’nin Rusya, Ukrayna ve Almanya başta olmak üzere yurtdışında etkin tanıtılması ve gerekli bağlantıların kurulması amacıyla ikili görüşmeler yapıldı.

Başkan Bolelli ve Başkan Çıralı Fethiye’yi turizm panelinde tanıttı

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye’nin tanıtıldığı Antalya Turizm Fuarı, ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi'nde açıldı. 20 ülkeden 2 bin acente yetkilisinin katıldığı fuarda, ‘Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli’nde konuşan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, deniz, kum ve güneş turizmi ile tanınan Fethiye’nin aslında çok ciddi spor, tarih, sağlık, kültür turizmi potansiyeline de sahip olduğuna dikkat çekerek farklı sektörlerdeki turizm yatırımcılarını bölgeye davet etti.

Turizm Fuarında Fethiye standına yoğun ilgi

Antalya’da düzenlenen Turizm Fuarında Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın birlikte açtığı ‘Fethiye’ standı yerini aldı. Turizm Fuarında Fethiye standına oldukça yoğun bir ilgi vardı.

Antalya Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı

Antalya’da düzenlenen Turizm Fuarında konuşan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, “2021 yılında şu ana kadar 8.5 milyon yabancı turisti ağırladık. Yılı 9 milyon ile kapatacağız. Sektörün tüm paydaşları olarak sektöre olan inancımızı kaybetmeden bugünlere geldik” sözlerine yer verdi. Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın birlikte açtığı ‘Fethiye’ standı Antalya Turizm fuarında yerini aldı.

Ugan, "29 Ekim'de biz hazırız"

Göcek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında bir birinde farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlik Fener alayıyla devam edip konserle son bulacak.

Sadim, Marine Tech'de Yerini Aldı

Göcek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında bir birinde farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlik Fener alayıyla devam edip konserle son bulacak.

Gülcan, "Marine Tech'e bu sene katılım çok iyi"

Marine Tech Göcek yat ve tekne ekipmanları sergisi kapılarını açtı. Fuara katılımın iyi olduğuna değinen Marmaris Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan, "Bu yıl Marine tech’in 5. Sini açıyoruz. Pandemiden sonra bu şekilde bir harekete girmek hem bölge esnafı için, hem bizim açımızdan, hem sektörün meraklıları için güzel oldu. Fuara katılım beklediğimizden iyi durumda" dedi.

Marintech, Fethiye Yat ve Tekne Ekipmanları Fuarı Göcek’te başladı

Bu yıl 5. gerçekleştirilen ve 3 yıldır Göcek Mahallesi’nde yapılan Marintech, Fethiye Yat ve Tekne Ekipmanları fuarı törenle ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Türk Yıldızları Nefes Kesti

21'nci Ölüdeniz Hava oyunları festivalinde Türk Yıldızları nefes kesti. Birbirine uyumu ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Türk Yıldızları gönüllerde taht kurdu.

Akrobasi yarışması ödülleri sahiplerini buldu

21. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları, birbirinden farklı gösterilerle devam etti. Hava oyunları etkinlikleri kapsamında akrobasi yarışmasında dereceye giren pilotlar ödüllendirildi.

Arslan, “Amacımız turizme katkı olması yönünde”

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl Muğla valiliği adına UNESCO TOURISTICA Photo Safari etkinliği kapsamında akşam yemeği düzenlendi. Etkinlik teleferik önünde buluşmanın ardından akşam yemeği ile son buldu.

Fethiye ve Seydikemer’in coğrafi işaretli ürünleri online satışa çıkıyor

Fethiye ve Seydikemer’in coğrafi işaretli ürünleri, Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitelerinde yerini alacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye ile Seydikemer’in yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtıldığı, Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Antalya’da devam ediyor. Fuardaki stantta ürünlerini tanıtma fırsatı bulan kooperatif ve firma yetkilileri, Türkiye’nin en büyük e-ticaret siteleri ile anlaşmalar yaparak ürünlerini, online satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Toplam 374 haber.