Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

İhracatçı Şirketlere Sınırda Karbon Uygulaması Başladı

Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) pilot uygulaması, 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle başladı. 2026 yılından itibaren tamamen devreye girecek olan SKDM’den etkilenmemek adına Türk ihracat firmalarının şimdiden ürünlerinin karbon emisyonlarını hesaplamaları ve karbon ayak izlerini düşürmeye yönelik önlemler almaları gerekiyor. 

Bitki Üretim Tesisi Kuruluyor

Ortaca Belediyesi park ve bahçelerde kullanılmak üzere kendi bitki üretim tesisini kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

2 Asırlık Susuzluk Bitiyor

Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı 7 mahallenin su sorunu Atatürk barajından 53 kilometrelik su isale hattı ile çözülüyor.

Kapsamlı temizlik çalışmaları devam ediyor

Bodrum Belediyesi, mahalle mahalle uyguladığı geniş kapsamlı temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Hayıtlı’dan Start Verildi

Milas merkezde, konutlar da dahil olmak üzere 12.000 binayı kapsayan Ücretsiz Yapı Durum Tespiti çalışmaları, Milas Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında başladı.

İçme suyu projesi başlatılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Bozburun Yarımadası için 262 Milyon TL yatırımla, 53 kilometrelik içme suyu projesini hayata geçiriyor. Turunç, Osmaniye, Bayır, Söğüt, Selimiye, Bozburun ve Taşlıca Mahallelerini kapsayan projenin imzası 4 Ekim 2023 Çarşamba günü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından atılacak.

Dalgıçlar dip temizliği yaptı

Sakin kent ünvanı alan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka mahallesinde dalgıçlar çevre temizliğine dikkat çekmek maksadıyla Azmak suyunda dip temizliği gerçekleştirdi. Ünlü sunucu ve çevre gönüllüsü Savaş Karakaş’ında katıldığı temizlikte yaklaşık 1 saatte 10 büyük torbalık çöp toplandı.

Büyükşehir 2023 Yılında 797 Kilometre Yol Çizgisi Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçe 569 mahallede sorumluluk alanındaki ve ilçe belediyelerinin yolları dâhil olmak üzere 4 bin 520 km yol ağında yatay işaretleme çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden mevsimsel bakım çalışmaları devam ediyor

Milas genelindeki ağaç ve çalı gruplarının kente daha estetik görüntü kazandırması amacıyla Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçe birimi tarafından başlatılan budama çalışmaları, birime bağlı personelin özverili çalışmaları ile gerçekleştiriliyor.

Şirketlerin Rekabet Gücü Artacak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

Çevre Yolu Yağış Sonrası Göle Döndü

Muğla’nın Milas ilçesinde dün gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, çevre yolunu göle çevirdi.

Ek İçme Suyu Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü İl genelinde sürdürdüğü ek su sağlama çalışmalarına devam ediyor.

Marmaris’te çevre temizliği yapıldı

Marmaris Belediyesi ve gönüllülerin işbirliğiyle Yalancıboğaz-Aktaş mevkinde temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Fethiye Sporfest Halk Oyunlarıyla Devam Ediyor

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından halk oyunu gösterileri sergilendi.

Altyapı Çalışması Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir kanalizasyon, içme suyu ve yağmur projelerinin yanı sıra yol ve kaldırım düzenlemeleriyle modern bir kent oluşturuyor.

Muğla’yı Serinleten Yağış

Muğla’nın Menteşe ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kısa süreli yağmur, hem sokakları temizledi, hem de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle ortamın serinlemesine neden oldu.

Başkan Akdenizli: “Seydikemerspor’umuzun, Müsabakalarını Hep Birlikte İzleyeceğiz”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Seydikemerspor Kulüp Başkanı B. Önder Akdenizli, Mehmet Günay Stadındaki yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere ilçesinde başlattığı Turgut Özal Bulvarı, Menteşeoğlu, Mustafa Yılmaz ve Sazak Caddelerinde sıcak asfalt çalışmalarını tamamladı.

Fethiye’de Sıcaklıklar Düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Fethiye’de hava, hafta içi ortalama 28 derecelere gerileyecek.

Toplam 574 haber.