Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

MOBM’ den orman mühendislerine eğitim

Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne yeni atanan orman mühendislerine yönelik eğitim veriliyor.

Marmaris Belediyesi su baskınlarının önüne geçecek

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yaz boyunca kış aylarına yönelik çalışmalar gerçekleştirirken, Armutalan ve İçmeler Mahallelerinde yağmursuyu alt yapı çalışmaları yapıldı.

Bakım çalışmaları yapıldı

Ortaca Belediyesi ekipleri ilçe genelinde budama, temizlik, bakım ve çevre çalışmaları yaptı.

Belediye ekiplerinin yağmur mesaisi

Yağmur nedeniyle 24 saat mesai yapan Marmaris Belediyesi ekipleri olumsuzluk yaşanmaması için yoğun çaba harcadı.

Yağışla beraber yangın havuzları doldu

Fethiye’ye aylar sonra yağan yağmurla beraber Karaçulha ve Eldirek mahallelerinde bulunan yangın havuzları yağmur suyu ile doldu.

‘Çevreye verilen zarar en aza indiriliyor’

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bir boya firmasının imzaladığı protokol dahilinde Türkiye'de ilk defa eski bir belediye binasının dış cephe boyası ısı yalıtımı yapılarak her mevsim hem içerden hem dışardan tasarruf sağlanmaya başlandı.

Okullara Yeni Dönem Öncesi Bahçe Temizliği

Menteşe Belediyesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi öncesi okul bahçelerinde bakım ve temizlik çalışmalarına başladı.

Milas’ta 12 bin bina tek tek incelenecek

Milas Belediyesi ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında Milas kent merkezindeki binaların depreme karşı güvenliğinin tespit edilmesini amaçlayan protokol imzalandı. 12 bin binayı kapsayan ve 6 ay içerisinde tamamlanacak çalışmayla ilçe merkezindeki binalar analiz edilecek, deprem riski taşıyan binalar tespit edilecek. Türkiye’de ilk kez yapılacak çalışmayla Milas’taki konutlar tek tek incelenecek.

“Asfalt Alt Yapı Çalışmalarına Başlamış Bulunmaktayız”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, ilçedeki ihtiyaç duyulan bölgelerinde asfalt çalışmalarının başladığını söyledi. 

Sabah ezanı ile birleşen mavi ay görüntüleri, izleyenleri hayran bıraktı

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde mavi ay görüntüleri izleyenleri hayran bırakırken, çekimlerin sabah ezanı ile birleşmesi görüntülere ayrı bir güzellik kattı.

Büyükşehir Parke Kaplama Çalışmalarına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan kırsal mahallelerde parke kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler bu güne kadar il genelinde 71 bin m2 parke çalışması yaptı.

Akbük Koyu'nda 2 ton çöp toplandı

Menteşe Belediyesi ekipleri Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte Akbük koyunda temizlik çalışması yaparak toplam 2 ton çöp topladılar. 

Barajın su seviyesi düştü, tarihi köy evleri ortaya çıktı

 Muğla'da 8 bin 300 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayan Milas Derince Barajındaki su seviyesinin düşmesi ile birlikte, baraj kıyısında bulunan eski köyün yapıları gün yüzüne çıktı.

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi yapımına başlandı

Fethiye Belediyesi, Karaçulha Mahallesi’nde 3750 m2’lik alanda park yapımına başladı. Babataşı, Hıdırlık ve Karaçulha parklarında çalışmalar aynı anda devam ediyor.

Kadın Azmağı tekne turlarına vatandaşlardan yoğun ilgi

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Sakin Kent ünvanlı Akyaka mahallesindeki kadın azmağında düzenlenen tekne turlarına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Boncuk Koyu önemli kum köpek balığı üreme alanı oldu

Muğla'da dünyaca ünlü mavi yolculuğun önemli rotası Gökova Körfezi'nde Akdeniz Koruma Derneği tarafından 2012 yılından bu yana sürdürülen sürdürülebilir balıkçılık ve deniz ekosisteminin korunması çalışmaları sonrası Boncuk Koyu kum köpek balıklarının önemli üreme alanı olarak belirlendi.

Mavi yolculuğun merkezinde hayalet ağ temizliği

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Muğla kıyılarında bulunan hayalet ağlar temizleniyor. Vatandaşların bilgilenmesine yönelik yapılan çalışmalarda 'Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Av Araçları Farkındalık' etkinliği düzenlendi.

Ortaca sokaklarında ‘Sıcak’ etkisi

Son yılların en sıcak yaz aylarını yaşayan Muğla’da nem oranlarındaki yükseklik sonrası sokaklar bomboş kaldı.

Manzarasıyla Büyülüyor, Çöpleri Kötü İmaj Yaratıyor

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

Toplam 556 haber.