Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Meteoroloji Muğla için önce yağış, ardından fırtına uyarısı yaptı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Pazar günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve kısa süreli fırtına uyarısı yapıldı.

Muğla’ya kuvvetli yağış uyarısı

 Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Yarın sabah saatlerinden itibaren Muğla geneli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Büyükşehir Kırsal Yollarda Çalışma Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 2147 km kırsal yol çalışması ile köy yollarını modern ve güvenli hale getirdi. 13 ilçesi 569 mahallesi olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor.

Marmaris Beldibi’ndeki parkta çalışmalar sürüyor

Marmaris Beldibi İnönü Caddesi üzerinde yapılan 2 bin metrekare büyüklüğündeki parkta hummalı çalışma devam ediyor.

Meteoroloji uyardı, soğuk geliyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Pazar gününden itibaren önce yağış ardından soğuk hava dalgası uyarısı yapıldı.

26 Bin Metre Sıcak Asfalt Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum ilçesinde Akyarlar, Gümüşlük, Geriş, Turgutreis Mahalleri’nde başlattığı 18 bin metre sıcak asfalt çalışmalarını tamamlarken, Gündoğan Mahallesinde 7 bin metrelik çalışma başlattı.

Kaçak inşaatı, dallarla gizlemeye çalıştılar

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın öncülüğünde, 2019 yılından bu yana ilçe genelinde sürdürülen kaçak yapılaşma mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, Gündoğan Mahallesi’nde yapılan kaçak inşaatın ağaç dallarıyla gizlenmeye çalışılması hayrete düşürdü.

Denizlerde korkutan sıcaklık artışı

Tüm dünyada etkisini arttıran iklim değişikliği sonucu Akdeniz ve Ege’de deniz suyu sıcaklığının her yıl 5 metre derinliğe indikçe arttığı, bunun sadece denizler için değil, karasal iklim için de çok ciddi bir tehdit oluşturduğu açıklandı.

Akgedik Barajından Bodrum’a su akışı başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri yaptığı içme suyu hattı ve deposu ile birlikte Akgedik Barajından Bodrum’a su verilmesini sağladı.

Âşıklar Tepesi’nin Durumu Ne Olacak?

Fethiye'nin eşsiz bucaksız manzarasını izleme fırsatı veren Âşıklar Tepesi’ni izlemek için sağlam bank ve masa kalmadı. Bu durum, Âşıklar Tepesi’nden Fethiye manzarasını izlemek isteyenleri üzüyor.

Menteşe’de 780 bin ton su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

Datça’da kıyıya yakın alanda uçan balık görüldü

Muğla’nın Datça ilçesinde kıyaya yakın bölümde Güney Ege ve Akdeniz’de açık alanlarda yaşayan Uçan Balık görüldü.

Menteşe’de kişi başına 7,25 metrekare yeşil alan düşüyor

Menteşe Belediyesi ilçede park ve yeşil alanların miktarını arttırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 870 bin metre kare yeşil alana sahip Menteşe’de 2019 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 4,34 metrekare iken, bu rakam 2023 yılında ortalama 7,25 metrekareye yükseldi.

Muğla’da “Tarımsal Üretim Planlama” çalışmalarına başlandı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen tarımsal üretim planlaması çalışmalarına başlandı.

Ölüdeniz’de yaz bitmedi

Türkiye'nin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava etkili olurken, Fethiye’de yaz bitmedi. Ünlü turizm merkezi Ölüdeniz'de güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar ve turistler, aralık ayında sahilde güneşlenerek, denizde yüzmenin keyfini yaşadı.

Denizler İçin Fırtına Uyarısı Yapıldı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Bodrum-Antalya Kumluca arasında denizlerde fırtına uyarısı yapıldı.

Büyükşehir’den Güvenli Yollar İçin 162 km Oto Korkuluk

Muğla’nın 13 ilçesinde vatandaşların güvenli ve modern yollarda seyahat etmesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi 2016-2023 yılları arasında il genelinde 26 Milyon 442 Bin TL maliyetle 162 bin 012 metre otokorkuluk çalışması yaptı ve yolları güvenli hale getirdi.

Başkan Akdenizli; 'TOKİ’de Temel Atma Töreni Yapılacak'

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Menekşe Mahallesi’nde inşaat çalışmaları başlayan TOKİ’de incelemelerde bunulup yetkililerden bilgi aldı. Başkan Akdenizli, önümüzdeki günlerde AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün katılımıyla Temel Atma Töreninin yapılacağını söyledi.

Marmaris’te etkili olan sağanağın ardından sahil çöple doldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sabaha karşı etkili olan ve gün içinde hafif yağan sağanak ve rüzgarla birlikte Marmaris Halk Plajı adeta çöplüğe döndü.

Toplam 556 haber.