Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Gönül Erkin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Fethiye esnaflarından Musa Cem Erkin'in annesi Fethiye'nin ilk eczacılarından Gönül Erkin, Fethiye Yeni Camii’nde kılınan cenaze namazında son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Sıcak Havayı Gören Muğlalılar Parklara Yöneldi

Sağanak yağış sonrası mevsim normallerine dönen hava sıcaklığı ve güneşin yüzünü göstermesi ile vatandaşlar parklara yöneldi.

Sokaktan Topladılar, Öğrencilere Dağıttılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sokakları süsleyen narenciye ağaçlarından toplanan mandalinalar Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilere dağıtıldı.

Köyceğiz’de yaban keçilerinin tespiti yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 20 araç ve 70 kişilik envanter ekibi tarafından yaban keçilerinin tespiti yapıldı.

Ortaca’da Yollar Bakıma Alındı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde geçtiğimiz hafta aşırı yağan yağmurlar sonrasında bozulan yolların Ortaca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından düzenlemesi ve yenilenmesi yapıldı.

42 adet çok amaçlı sosyal alan Menteşelilerin hizmetinde

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji stajında örnek Ekokardiyografi yapılan 22 yaşındaki Kağan isimli genç tıbbiyelinin kalbinin delik olduğu ortayla çıktı.

Muğla’da sis etkili oldu

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yoğun sis trafiği olumsuz etkiledi.

Muğla Büyükşehir 9 yılda 642 km kanalizasyon hattı

2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da altyapıya büyük yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar Bin 806 kilometre içme suyu, 642 kilometre de kanalizasyon hattı çalışmasını tamamladı.

Ortaca'da gıda denetimleri devam ediyor

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimleri tarafından, ilçede faaliyet gösteren gıda işletmeleri ve zeytinyağı üretim tesislerinde denetimler gerçekleştirildi.

Ayak topuğundan 37 santim tel çıktı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Nazika Kandemir'in sağ ayak topuğunun üstünden 37 santimetre uzunluğunda tel çıktı. Daha önce geçirdiği operasyonlarda bir ihmal olup olmadığının tespiti ve telin nereden geldiğini bulmak için Kandemir, savcılığa ikisi özel üç hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yağışların ardından Akkaya'da yapay gölet oluştu

Son yıllarda kuraklık ve orman yangınları ile mücadele eden Muğla’da Aralık ayında gerçekleşen yağışlar sevindirdi.

998 Milyon 806 bin TL yatırımla 3 bin 256 km yol çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 2014-2023 yılları arasında 998 Milyon 806 bin TL yatırımla 3 bin 256 km yol çalışması yaparak vatandaşların hizmetine sundu.

Bodrum’da 14 Bin Metre Sıcak Asfalt Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da başlatılan yol çalışmaları kapsamında şuana kadar 14 bin metre sıcak asfalt dökümü gerçekleştirdi. Ekipler 12 bin metre daha asfalt çalışması gerçekleştirecek.

Dolu yağışı domates tarlasında zarara neden oldu

Muğla’nın Datça ilçesinde öğle saatlerinde sağanak yağış sonrası Fındık büyüklüğünde yağan dolu yağışı yaklaşık 60-70 dönüm güz domatesi tarlasında zarara neden oldu.

Tatil cenneti Datça beyaza büründü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kod ile uyarılan Muğla’da tatil cenneti Datça’ya fındık büyüklüğünde dolu yağdı.

Marmaris’te İçmeler-Turunç yolu bir ay trafiğe kapalı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadasında başlatılan çalışmalar dahilinde Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. Yaklaşık 262 milyon 980 bin TL tutarındaki proje için başlatılan çalışmalar sebebi ile 4 Aralık’ta İçmeler-Turunç yolu 30 günlüğüne trafiğe kapatıldı.

Belediye kaçak yapılaşma ile mücadeleye devam ediyor

Bodrum Belediyesi 2019 yılından bu yana ilçe genelinde sürdürülen kaçak yapılaşma mücadelesine ara vermeden devam ediyor.

Fethiye’de Sağanak Yağış Hâkim

Muğla’nın Fethiye ilçesinde parçalı bulutlu havalar bugün itibariyle yerini sağanak yağışa bıraktı. Fethiye’de havaların Cumartesi gününe kadar sağanak yağışlı olması bekleniliyor.

Yeni yatırımlarla kurulu güç 1244 kwh’den 2579’a çıkacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne kurulan güneş enerji santrali ile bugüne kadar piyasa değeri 305 bin TL olan 110 bin kwh elektrik üretti.

Toplam 556 haber.