Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Muğla’da yıldırımın düşme anı kameraya yansıdı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde sağanak yağış etkili olurken, yıldırımın düşme anı ise kameralara yansıdı.

Başkan Akdenizli, 'Yaka Ve Bağlıağaç'ta Yaraları Saracağız'

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Yaka ve Bağlıağaç Mahallelerinde yaşanan sel felaketi bölgesinde incelemelerde bulundu.

Belediyeden Bodrum’a Yeni Sosyal Donatı Alanı

Bodrum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Üç Fidan Parkı’nın açılışı gerçekleşti.

Muğla kıyı bölgelerinde metrekareye 60-100 kg yağış bekleniyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Muğla’nın iç kesimlerine metrekareye 30-60, kıyı kesimlerine ise 60-100 kg yağış uyarısı yapıldı.

Datça ve Marmaris’e şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçeleri için şiddetli yağış uyarısında bulundu.

Milas Belediyesi Mobil Atık Getirme Merkezlerinin Sayısını Arttırdı

Milas Belediyesi, geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede ilçe geneline yerleştirilen mobil atık getirme merkezinin sayısı 6’ya çıkarıldı.

405 hektar ormanlık alan yandı

Türkiye’de yangına en hassas iller arasında yer alan ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Muğla ve Aydın illerinde 2023 yılı 1 Ocak-20 Kasım tarihleri arasında toplam 502 adet orman ve ziraat alanı yangınında, 819 hektar alan yandı.

Fethiye’de sahil temizliği

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, “Yeşil Diplomasi Haftası” çerçevesinde düzenlediği etkinliklerde, deniz kirliliği ile mücadele için “mavi dedektifler” ve öğrenciler Muğla'nın Fethiye ilçesinde Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla plaj temizliği yaptı.

Bodrum Yalıkavak ve Umurca’ya ilave içme suyu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da ortaya çıkan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı farklı projelere ara vermeden devam ediyor. Ekipler son olarak Yalıkavak ve Umurca Mahallelerinin üst kotlarında yaşanan su sorunlarını gidermek için ilave kaynak bulurken bu suyu sisteme dahil ediyor.

Muğla’da yılın ilk kar atışı Göktepe dağına

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kod uyarısı verilen Muğla’nın sahil kesimleri sağanak yağışın etkisinde kalırken, rakımı yüksek kesimlere yılın ilk kar atışı gerçekleşti.

Şehir içi trafik yoğunluğu büyük oranda azalacak

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılından bu yana yapımı için uğraştığı Adliye-Menteşe Yeni Otogar yolunda çalışmalar başladı. Projesi uzun süre önce hazırlanan ancak şahıs arazileri olması nedeniyle davaların açıldığı ve kamulaştırma kararı çıkmadığı için çalışmaların başlayamadığı proje hayata geçiyor.

TURMEPA, denizlerden 5 milyon litre sıvı atık topladı

1480 kilometre kıyı uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kıyısına sahip Muğla’da yaz ve kış aylarında binlerce yerli ve yabancı bayraklı tekne denizlerde seyahat ederken, teknelerin büyük bölümü de koylarda konaklıyor.

Marmaris’te yol yapım ve onarım çalışmaları hız kesmiyor

Marmaris Belediye tarafından Beldibi Mahallesi 2. Sokak’ta yol yapım ve onarım çalışması başlatıldı.

Yatağan Alt ve Üst Yapı Çalışmalarının Yüzde 70’i Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan Atatürk Caddesinde başlatılan alt yapı çalışmalarının yüzde 70’lik bölümü tamamlandı.

Karaçulha Hali’ndeki 40 milyonluk yatırımda sona gelindi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaklaşık 200 bin metrekare alanda vatandaşlara hizmet veren Karaçulha Toptancı Hali’nde Büyükşehir Belediyesi yeni bir tesis ve ürün pazarlama alanı kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bodrum’da günlük 72 bin kişiye yetecek su bulundu

 Kuraklık ve iklim değişikliği sonrası Bodrum Yarımadası’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular Barajlarının kuruması ve DSİ tarafından kapatılması üzerine bölgede önemli bir su açığı ortaya çıkmıştı.Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri vatandaşların temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunun yetersiz kalması nedeniyle daha önceden projeleri hazırlanmış ve acil durumlarda uygulamaya konulması planlanan çalışmaya başlamıştı.

Derelere atılan çöpler, denize ulaştı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde derelere atılan çöpler, sağanak yağmur sonrası plajlarda ve Bitez Barajı’nda birikti.

Atıklar çevreye zarar vermeden bertaraf ediliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi bugüne kadar 13 ilçede 1016 noktadan topladığı 7 bin 900 ton atığın sterilizasyon ve bertaraf işlemini gerçekleştirdi.

Büyükşehir, İlk Kazmayı Turunç’ta Vurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Marmaris, Bozburun Yarımadası içme suyu projesi için ilk kazma vuruldu. 53 bin metre uzunluğundaki çalışma tamamlandığında Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahalleleri içme suyuna kavuşacak.

Toplam 556 haber.