Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Muğla’da dolu, yağmur, fırtına sonrası hortum

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağmur, fırtına ve dolu yağışının ardından hortum oluştu.

Denizcilerin Cumartesi günü dikkatli olması tavsiye edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü erken uyarı sistemi tarafından yapılan açıklamada Ege Denizi’nde 04 Kasım 2023 Cumartesi günü fırtına beklendiği ve denizcilerin tedbirli olması istendi.

Muğla’da zeytin hasadı başladı

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Günlüce Mahallesi'nde zeytin hasadı başladı.

Muğla'da odun ve kömür sobalarına ilgi arttı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sonbaharın gelişi ve havaların sıcak gitmesi sebebi ile soba satışları normal düzeyde seyrederken, odun ve kömür sobaları vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor.

5.5 milyon TL bütçe ayrıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanlarının Yürütücülüğünü Yaptığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 1007 KAMAG projesinin tanıtımı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Belediye'nin Çalışmaları Devam Ediyor

Bodrum’da sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor

MSKÜ öğrencileri Karabağlar Yaylasını gezdi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Muğla İl Temsilciliği, Metinbilim Enstitüsü Derneği ve MSKÜ Metinbilim Topluluğu’nun düzenlediği gezi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitenin değişik bölümlerinden 41 öğrenci, Karabağlar Yaylası’nı gezdi.

Kanalizasyon çalışmaları devam ediyor

Kanalizasyon ve alt yapı yatırımlarına Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde devam ediyor.

Deniz kaplumbağası sahile vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 'caretta caretta' cinsi yetişkin bir deniz kaplumbağası ölü halde sahile vurdu.

Hıdırlık Parkı projesi tamamlandı

Fethiye Belediyesi tarafından Patlangıç Mahallesi Hıdırlık Mevkii'ndeki 3980 m2’lik alana bölge halkının talebi üzerine projelendirilen park tamamlandı.

2 Bin 300 Haneye Su Verildi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla ihtiyaç sahibi hanelere su desteğinin yansıra su deposu dağıtımına da başlandı

Genç çiftçiler, salep üretimini sevdi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Salep Üreticileri Birliği’nce Yatağan İlçesi Bozarmut Mahallesi’nde düzenlenen “Salep Tarla Günü” etkinliğinde, 250 kg salep yumrusu, 1 dekar alanda toprakla buluştu. Düzenlenen etkinlikle Muğla’daki salep dikim alanlarının büyüklüğü 30 dönümün üzerine çıktı.

Bu bacalar Muğla'da iki asırdır karbonmonoksit zehirlenmesini önlüyor

Muğla'da iki asırdır uygulanan ve yapı sektöründe 'Muğla Bacası' olarak adlandırılan, 28 adet alaturka kiremitten yapılan bacalar poyraza meydan okuyor.

Ekipler, hattın kadastral yola taşınması için çalışma başlattı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri İl genelinde sürdürdüğü içme suyu hat yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Bodrum Belediyesi'nden geri dönüşüm çalışması

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi tarafından kabul edilen elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla alınan bilgisayarlar başarılı öğrencilere hediye ediliyor

Deniz dibi temizliğinde, deniz motoru bulundu

Akdeniz Koruma Derneği, Sualtı Kültürel Mirasın Korunması ve Çıkarılması çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün Bozburun bölgesindeki kazı çalışmalarına destek olmak için Bozburun Yeşil Ada ve Söğüt Antik Liman çevresinde deniz dibi temizliği gerçekleştirdi.

37 kilometre dere temizliği yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye’de su baskınlarını önlem almak, kötü kokunun ve çevre kirliğinin önüne geçmek için 37 bin 300 metre dere temizlik çalışması gerçekleştirdi. 19 mahallede çalışma yapıldı

Meteoroloji uyardı!

Muğla Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Fethiye’de Çarşamba günü yağmurlu geçecek.

Gümbet ve Gümüşlük tesislerinin kapasite arttırım projesi tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da başlatılan Gümbet ve Gümüşlük arıtma tesislerinin kapasite arttırım projesi tamamlandı. 226 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında Gümbet 3, Gümüşlük atıksu arıtma tesisinin kapasitesi ise yaklaşık 4 kat arttı.

Toplam 556 haber.