Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Erik mevsimleri şaşırdı

Küresel iklim değişikliğinin etkileri artarken, mevsimler arasındaki geçiş süreleri de her geçen yıl uzamasının sonucu olarak meyve ağaçları zamansız çiçek açmaya ve yılda iki defa meyve vermeye başladı.

Atık Teknesi, Muğla koylarından atık toplamak için demir alıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezinde ve Göcek-Dalaman koylarında deniz araçlarından atık alımı gerçekleştirirken, şimdi de Gökova Körfezinde araç yolu olmayan koylarda kıyı temizliği başlatıyor.

Şiddetli Yağmur Sonrası Sokaklar Temizlendi

Fethiye'de dün akşam saatlerinde başlayan yağış nedeniyle Ali Gaffar Okan ve Cahit Gündüz Caddesi ile kentin farklı noktalarında yollar göle döndü. Esnaflar yol kenarındaki iş yerine akan suyun girmemesi için büyük mücadele verdi. Kaldırımları aşan su nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. 

Muğla-Aydın karayolunda yoğun sis

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağanak yağış uyarısı yapılan Muğla’nın iç kesimlerinde yağış sonrası yoğun sis bulutu oluştu.

Su krizine karşı Otelciler Derneği'nden açıklama

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan su krizinin ardından, Bodrum Otelciler Derneği ve Turizm Teknik Müdürleri Derneği ortak basın açıklaması yaptı. Otellerin ve işletmelerin su tasarrufu konusunda çalışmalar yaptığı belirtilirken, havuz suyunun kış bakımının uygun kriterlerde yapıldıktan sonra yenilenmeden gelecek sene kullanabileceği belirtildi.

Körfezde temizlik çalışmaları

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dalgıçlar desteğiyle yapılan deniz dibi temizliği ve koylarda çevre temizliği çalışmaları devam ediiyor.

Meteoroloji uyardı!

Muğla Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Fethiye’de bugün 15.00’tan sonra sağanak yağış bekleniliyor.

Fethiye körfeziyle ilgili toplantı yapıldı

Deniz Çayırlarının Dağılımlarının belirlenmesi, Haritalanması ve Transplantasyon Projesi kapsamında Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde toplantı gerçekleşti.

Cevizin faydalarını anlattı

Her derde deva olan cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Cuma pazarında satış yapan Musa Kaplan ise FRT TV’ye cevizin faydalarını anlattı.

Sakız deneme bahçesi'nde ilk ürünler alındı

Fethiye'de bulunan Sakız Ağacı Deneme Bahçesi'nde alternatif ürün olması maksadıyla yetiştirilen ağaçlardan sakız elde edilmeye bşlandı.

2 bin 750 metre sıcak asfalt çalışması gerçekleştirecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri sıcak asfalt ve parke kaplama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bodrum’da Barajlar Kapatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen Bodrum’da yaşanan su sorunu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Su Sondajlarla Sağlanacak

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Bodrum’a su sağlayan barajların kapanmasının ardından ilçeye suyun nasıl sağlanacağıyla ilgili açıklama yaptı.

Belediye hız kesmeden çalışmalara devam ediyor

Ortaca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Ortaca’daki parkların bakımı ve onarımı, yeşil alanların temizlik ve düzenleme çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Bodrum Mumcular’da içme suyu çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Bodrum Mumcular Mahallesinde başlattığı ve bölgeye günlük 5 bin kişiye yetebilecek miktarda ek su sağlayacak çalışma devam ediyor.

Çöpler istenmeyen görüntülere neden oluyor

Fethiye’nin en gözde ve popüler bölgesi olan Âşıklar Tepesi çöp kutusu olmasına rağmen yere atılan çöpler yüzünden istenmeyen görüntülere neden oluyor.

Bitki üretim merkezi yapımı devam ediyor

Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca Belediyesi tarafından yapımı devam eden ‘Bitki Üretim Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Uzundemir ziyaretinde, “Kendi bitkilerimizi daha ucuza üretip, Ortaca’yı daha yeşil bir görünüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Muhtardan Başkan Akdenizli’ye Teşekkür

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Çamurköy Mahallesini Döğer Mahallesine bağlayan Koru Mevkiindeki asfalt hazırlığını yerinde inceledi. 

Denizden 500 metrekare hayalet ağ topladılar

Bodrum'da son süngerci Aksona Mehmet lakaplı Mehmet Baş ile beraberindeki denizciler, deniz dibinden yaklaşık 500 metrekare büyüklüğünde hayalet ağ çıkardı.

Toplam 556 haber.