İL OLMA HEYECANI YAŞANIYOR

Cumhuriyetimizin 100. yılda 100 il projesi kapsamında 19 ilçenin daha İl olabileceği açıklandı. İl olabilecek 19 ilçe arasında Fethiye'nin de yer aldığı belirtildi. FRTTV ailesi olarak mikrofonları siyasi parti başkanlarına uzattık ve 'Fethiye İl olmaya hazır mı?' sorusunu sorduk.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

BAŞKAN KARACA, “19 İLİN DEVLETE MALİYETİ BÜYÜK OLUR”
İl olabilecek 19 İlçe için maliyetin yüksek olabileceğine değinen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Alt yapıları bitmiş. Üst yapıları da bitiyor. En hazır il ilçe Fethiye. Bir eksiğimiz yok. Benim o konuda soru işaretlerim var. Olmasını isterim. Şu ekonomik krizde 19 tane yeni kurulacak ilin devlete çok büyük bir maliyeti olur. Ondan dolayı soru işaretlerim var. Yoksa Fethiye her şartta il olmayı hak eden bir yer. Bu durum beni de çok rahatlatır. İl olduğu zaman merkezi hizmet yapacağım. Birçok beldeler ve yeni ilçeler oluşacak. Yeni il özel idareleri kurulacak ve bunlar hizmetler verecek” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN ÖZTÜRK, “İL OLMAYI YILLARDIR HAK EDİYOR”
Fethiye’nin il olmayı yıllardır hak ettiğinin altını çizen AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Bu bizim yıllardır özlemini duyduğumuz bir konu. Tabi ki hiçbir İl ile rekabetimiz söz konusu değil. Ama Fethiye’nin konumu itibari ile merkeze uzaklığını da düşündüğünüz zaman çekim merkezi olması ve büyük bir alana hitap etmesinden dolayı il olmayı yıllardır hak ediyor. Siyasetçilerden defalarca bu sözler verildi ama bu güne kadar yapılmadı. İnşallah olur diye düşünüyorum. Tabi ki il yapmanın önce şartı fiziki şartlardan ziyade kafalarda u işin halledilmiş çözülmüş olması… Ben Fethiye’nin hazır olduğunu ve hak ettiğini düşünüyorum. İnşallah başarılı olur ve Fethiye’de il olur. Bizde bunun sevincini mutluluğunu yaşarız” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN DEMİR, “İL OLMASININ YANINDAYIM”
İl olma kararını desteklediğini belirten CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı olarak 6’lı ittifakın buluşmasında da arkadaşlarımın fikrini de aldım. Kendi görüşüm olarak Fethiye’nin il olmasını cani gönülden istiyorum. Tabi ki alt yapısı, üst yapısı bitmiş bir şehir olarak Fethiye il olmalı. Çünkü Muğla merkezine iki saat, Antalya’ya iki buçuk saat tam ortada kalan bir ilçeyiz. Biz siyasetçiler olarak neden Fethiye’miz Milletvekili olmasın, neden Fethiye İl Belediye Başkanı olmasın… Ben Mehmet Demir olarak il olmasının yanındayım. Bu görüş MHP Genel Başkanının görüşüdür. 100.yıl 100 il projesi onların düşüncesidir. Ama 2014’te Genel Başkanımız buraya geldiğinde Fethiye’nin il olması için Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu’da söz vermişti. Biz de o söze dayanarak bende Fethiye’nin il olmasını isterim” dedi. 

BAŞKAN ÇOBAN, “İL OLMADAN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ GEREKENLER VAR”
İl olma konusundan önce çözülmesi gereken konuların olduğuna değinen İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “Önümüzde hayati önem taşıyan bir seçim var. Zamanında yapıldığı takdirde Haziran ayında bir seçim gözüküyor. Cumhur İttifakı tarafından oy kazanma veya şehirlerin milletvekilleri sayısını, mecliste olası bir seçimi kaybettikleri takdirde mecliste yüksek sayıda milletvekili elde edelim diye mi? Çünkü 1,5 yıldır bu proje üzerinde düşünülüyor. Ama bu konunun masaya yatırılması lazım. Fethiye il olunca artıları, eksileri değerlendirilmesi lazım. Biz Fethiye’nin büyümesini kalkınmasını, vatandaşlarımız için hayat standartları yüksek olan bir şehir olmasını tabiki de bu memleketin çocuğu olarak istiyoruz. Ama uzmanlar tarafından ilçeden il statüsüne geçtiğimiz takdirde neler olacak? Bunu uzmanlar tarafından gerekirse Fethiyelilere ve bölgede yaşayan insanlara sorulması lazım. Bir bilgi kirliliği var. AKP Genel Başkan Yardımcısının 25-26 Ağustos’ta Ahlat’da yapacakları bir görüşme ile Mehmet Bey’in teklifi ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da tamam dediğine dair. Bunların sonuçlarını iyice irdelememiz lazım. Getirisini, götürüsünü iyi hesap etmemiz lazım. Bunla ilgili çok fazla bir bilgi kirliliği var. İnternete girdiğimiz zaman da il olacak, il olması beklenen şehirlerarasında Fethiye’de yer alıyor. Ama bunlarla ilgili biraz önce de ifade ettiğim gibi uzman kişilerin görüşlerinin alınması lazım. Biz de ne gibi bir karar çıkacak bekliyoruz. Cumhur İttifakı işsizliği, enflasyon rakamını, yoksullukla mücadele etmektense siyaseti birazcık popülizme dönüştürüyor. Çünkü Cumhur İttifakı’nın artık bu memlekete kazandıracağı çok fazla bir şey yok. Vadettikleri bütün konularla alakalı yanılgıya düştü Tayyip Bey. Biz vaat ettik, yaşadık ve gördük dediler. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi getirdiler. O zamanlar sosyal medyada var. Cumhurbaşkanlığı Sistemi Geldiği zaman bu ülke de her şey süt liman olacak dediler. Ama mazotu 30 liradan topladık. Doları 18-20 liradan topladık. Enflasyon rakamları Türkiye tarihinin hiç olmadığı noktalarına geldi. Bu memleketin insanını daha rahat yaşanabilecek, huzurlu, ekonomik sıkıntılarını giderecek, hukukun üstünlüğünü tekrardan devreye sokacak. Takip ediyoruz. ÖSYM sınavının soruları çalınıyor. Daha sonra çalınan kuruma ait bir operasyon düzenleniyor. ÖSYM başkanı görevden alınıyor. Çocuklarımızın geleceğiyle ilgili girilen sınav tekrardan iptal ediliyor. Önceliğimizin bu konular olması lazım. Tabi il olma konusunda da Fethiye’nin fiziki, coğrafi envanterleri iyi bir şekilde araştırılmalı. Bir heyecan, sokaktaki insanlara da ise kafa karışıklığı var. Biz de artık hükümetin 25-26 Ağustos’ta yapacağı görüşmeye odaklandık. Seçimden önce mi sonra mı olacak. Çünkü MHP’nin uzun zamandır ortaya attığı bir proje. Fethiye il olunca enflasyon rakamı düşecek mi? Vatandaşın yoksullukla mücadeleye bir faydası olacak mı? Kişi başına düşen milli gelir de bir artış olacak mı? Biz de siyasetçi olarak merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KULAÇ, “İL OLMASI TARTIŞILIR”
Fethiye’nin il olması konusunun tartışılması gerektiğine dikkat çeken Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç, “Fethiye il olmaya hazır mı? Bu bence tartışılır. Ama il olmalı mı? Kesinlikle Fethiye İl olmalı. Çünkü Muğla’ya 135 kilometre, Antalya’ya da 240 kilometre civarında uzak İllere komşuyuz. O yüzden Fethiye’nin kesinlikle il olmasına bende katılıyorum. Hazır mı derseniz. Evet, il olursak hazır olabilir ama şuanda hazır olduğumuzu düşünmüyorum. Alt yapı, liman sorunumuz, park sorunlarımız, yerleşimimizin yanında bir sürü konuda var. Ama il olmaya aday olduğumuza göre hazırlanacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

ESKİHİSARLI, “FETHİYE MUĞLA’DAN AYRILMAMALI”
Fethiye’nin Muğla’dan ayrılmasını istemediğini belirten Geçtiğimiz seçimlerde Demokrat Parti İl Başkan Adayı Abdullah Eskihisarlı, “Fethiye, Muğla’mızın turizm incisi ve Muğla’mızın en büyük ilçelerinden bir tanesi. Daha önce biliyorsunuz ki Seydikemer İlçemiz ile birleşikti Büyükşehir yasası ile Seydikemer’in ayrılmasıyla birlikte Fethiye kendi özelinde daha farklı bir ilçe oldu. Bu tamamen benim şahsi kendi fikrimdir. Muğla kıyı sahili olarak Türkiye’nin en büyük sahil uzunluğuna sahip bir şehridir. Fethiye’nin kesinlikle Muğla’dan ayrılmasını ve il olmasını şahsım olarak düşünmem. Ama tüm Fethiyeliler, Fethiye halkı yörede gezdiğimde yaptığım istişarelerde onlar il olmayı çoktan hak ettiklerini ve il olmak istediklerini söylüyorlar. Onlarında en doğal hakkıdır. Ama bu bizim Muğla’mıza 48 olarak düşündüğümüz zaman bütünlük anlamında zedeleyecek bir hareket olabilir. O anlamda Fethiye’nin ayrılmasını istemem ama Fethiyeliler de böyle düşünüyorsa onlarında görüşlerine saygı duymak zorundayız” dedi. 

İL OLMA HEYECANI YAŞANIYORİL OLMA HEYECANI YAŞANIYOR

İL OLMA HEYECANI YAŞANIYOR

İL OLMA HEYECANI YAŞANIYOR

İL OLMA HEYECANI YAŞANIYOR

İL OLMA HEYECANI YAŞANIYOR

İL OLMA HEYECANI YAŞANIYOR

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN