KADIN CİNAYETİNE FETHİYE'DEN BÜYÜK TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde ayrıldığı erkek arkadaşı tarafından canice katledilen Derya Tekin için üyesi bulunduğu sendika yöneticileri basın açıklamasında bulundu. Gerçekleşen etkinliğe Derya Tekin'in iş arkadaşları ve sendika üyeleri de katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde gerçekleşen basın açıklamasında “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” yazılı pankart açılırken, kadına yönelik şiddettin durdurulmasına yönelik yazılar taşıdılar. Muğla YURT Eğitim-Sen İl Temsilcisi Gökhan Taşer açıklamasında acılarının büyük olduğunu söyledi. Açıklamanın ardından sendika yönetimi tarafından halka lokma dağıtımı gerçekleştirildi. 

Muğla YURT Eğitim-Sen İl Temsilcisi Gökhan Taşer yaptığı açıklamada, “YURT Sendikaları Konfederasyonu olarak ve toplumun duyarlı fertleri olarak bütün samimiyetimizle ifade etmek isteriz ki acımız çok büyük. Burada toplanmamızın ve bu basın açıklamasını yapmamıza sebep olan olayın yine bir kadın cinayeti olmasından sebeptir. YURT Sendikaları Konfederasyonu Üyesi YURT Eğitim Çalışanları Sendikası (Muğla İl Temsilciliği) İl Yönetim Kurulu Üyesi (Eğitim ve Sosyal İşler Başkanı) Sayın Derya Tekin, 22 Temmuz 2022 tarihinde ayrıldığı (eski) erkek arkadaşı tarafından başından vurularak canice katledildi. 29 Yaşında bir cani tarafından hayattan koparılan Derya Tekin aynı zamanda bir çocuk annesiydi. Bir çocuk annesiz kaldı, bir anne hayattan koparıldı” dedi. 

Açıklamasını sürdüren İl Temsilcisi Taşer, “Derya Tekin kimsesiz büyüdü. Derya Tekin 3 yaşında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı-Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bakım ve koruma tedbiri alınarak Yüce Devletimizin himayesinde yetişmiş ve daha sonrasında Devlet çocuğuna iş vermiştir. Bu yönüyle de bu hadise Türkiye genelindeki tüm YURT Kardeşlerini (camiasını) derinden üzmüştür. Kadın cinayetleri bireysel bir sorun değil, toplumsal bir sorundur. Toplumsal bir sorun haline dönüşen şiddet ve bil hassa kadın cinayet vakaları toplumu, özellikle genç kuşağı olumsuz etkilemektedir. Yargısal sürecin suç üzerinde caydırıcılığının yeterli düzeyde uygulanmaması, manevi değerler noktasında merhamet, saygı ve sevgi kavramlarının göz ardı edilmesi yaşama hakkı dahil bütün hakların da ihlaline sebebiyet verebilmektedir” ifadelerini kullandı. 

KADIN CİNAYETLERİ SAYISAL İSTATİSTİK DEĞİLDİR!
Muğla YURT Eğitim-Sen İl Temsilcisi Gökhan Taşer, “Hayattan koparılan her can geride bir anne, bir baba, bir evlat yüzlerce seven bırakmaktadır. Bir cinayetle sadece bir insanı değil; onlarca, yüzlerce hatta binlerce insanı öldürmektir, Göz göre göre tanıklık ettiğimiz şiddet ve cinayet vakalarının önüne geçilecek adımların yetkili merciler tarafından biran önce kapsamlı bir şekilde atılması gerekmektedir. Sayıları sürekli artma eğiliminde olan kadın cinayetleri vicdanen toplumun da duyarsızlığına verilmekte, sayı ve istatistikler düzleminde yer edinmektedir. Bu çok ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Aile yapılarını ve toplumsal duyarlılığı artıracak adımlar ivedilikle atılmalıdır. Hiçbir suç yargı boyutunda da cezasız kalmamalıdır. Hiçbir sebep bir cinayeti meşru kılamaz. Kadın hiçbir erkeğin objesi ya da malı değildir, Hiçbir erkek pis emellerini, çirkin zihniyetini kadın üzerinde tasarruf etme hakkına sahip değildir. YURT Sendikaları olarak; Derya Tekin kardeşimiz için çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına ve YURT camiamıza başsağlığı dileriz” diye konuştu. KADIN CİNAYETİNE FETHİYE'DEN BÜYÜK TEPKİ

KADIN CİNAYETİNE FETHİYE'DEN BÜYÜK TEPKİ

KADIN CİNAYETİNE FETHİYE'DEN BÜYÜK TEPKİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN