KARDEŞLİK PROJESİ 'ANADOLUYUZ BİZ' MUĞLA'DA

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan AnadoluyuzBiz Projesi kapsamında 17 Mart 2022 Perşembe günü Konya'dan Muğla'ya gelen 42 kişilik kız kafilesi 4 günlük programın ardından Pazar günü ilimizden ayrıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Projenin amacı gençlerin tarihi ve kültürel mirasımızı tanımaları ve gönüllülük bilincini arttırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmaları bu programda yapılan etkinlikler ile pekiştirildi.
17-25 yaş arası gençlerin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde; çevre temizliği, kuş yemliği, doğa yürüyüşü, gönüllülük ve takım çalışmaları gibi çeşitli aktiviteler yapıldı. Konya’dan gelen gençler dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmek için Muğla'nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler ve çeşitli sosyal etkinliklere katıldılar. 
Perşembe günü Muğla’ya giriş yapan gençler konaklamaları için Turgutreis Öğrenci Yurduna yerleştiler. Programlarda Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençlerin eşlik ettiler. Bu etkinliklerle gençlerin tarihi ve kültürel mirasımızı tanımaları, gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyette bulunmaları hedeflenmektedir.
Programın ilk gününde doğa harikası güzelliği ile görsel şölen sunan Ula Akyaka ziyaret edildi. Sahiline temizliği yapan gençleri, ardından orman ve denizin güzelliğini öz çekim yaparak mavinin ve yeşilin tadını çıkardılar. Öğleden sonra ki programda protokol ziyaretleri yapan gençlerimiz Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret ederek Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’ı makamında ziyaret ederek plaket takdimi yaptılar. İl Müdürü ile beraber Muğla Valiliğini ziyaret ederek Gençlik ve Spordan sorumlu Vali Yardımcısı Murat Kahraman ile bir araya geldiler. Burada da plaket takdimi yapan gençler Muğla Valiliği önünde hatıra fotoğrafı çekildiler. Şehitlerimizi unutmayan gençler 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle şehitlik ziyareti yaparak ilk gün programını bitirdiler.
Cumartesi günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Genç Ofis ziyareti ile güne başlayan gençler, burada Gençlik Merkezinde ki Gençlik Liderleri ve Gönüllü gençler ile beraber kuş yemlikleri yaptılar. Yapılan yemlikleri üniversitenin çeşitli yerlerine asan gençlerimiz buradan Milas’a geçtiler. Tarih de önemli bir yere sahip olan Beçin Kalesi'nin serüvenini Arkeolog Davut Uğur'dan büyük bir ilgi ile öğrenen gençler, soğuk havaya rağmen özçekim yaptılar. Beçin Kalesi gezisi sonrası MÖ 3. yüzyılın ilk çeyreğinde Seleukos kralı I. Antiokhos’un karısı Stratonike’nin adının verildiği ve ölümsüz aşklar ile gladyatörlerin kenti olarak bilinen Stratonikeia Antik Kentini Sanat Tarihçi Hakan Karakuş'dan dinleyen gençlerimiz ile ikinci gün programını sonlardılar. 
Gençler kampın son gününe Muğla Menteşe Kurşunlu Camii ve Muğla Müzesi ziyaretleri ile başladılar. Öğle yemeğinde gençlere eşlik eden Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, gençlerle yapılan etkinlikler hakkında sohbet etti. Gençler tarafından yapılan Çiğ köfte İl Müdürüne ikram edildi. Yemek sonrasında programa katılan tüm gençlere katılım belgeleri Muğla Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, Turgutreis Yurt Müdürü Mehmet Tümer ve Gençlik Merkezi Şube Müdürü Münir Özalp tarafından takdim edildi. 
Öğleden sonra Marmaris’e geçen gençler sahil kesiminde temizlik yaptıktan sonra Marmaris’in güzellikleri ile baş başa kaldılar. 
Gençleri Konya’ya uğurlayan İl Müdürü Ömer İlman, “4 gündür bize şeref verdiniz. Gerçekten sizin gibi geleceğimizin teminatı dediğimiz güzide gençlerimizi aramızda görmekten ve ağırlamış olmaktan mutlu olduk. Bu güzel ve anlamlı program sonunda akşam yola çıkacaksınız. Yolunuz her zaman acık olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun. Her daim vatanımıza, milletimize hayırlı güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin. Bir hoş seda bırakmaktır hayatta önemli olan o hoş sedayı bugün yarın hayatımızın her döneminde hep birlikte başarmamız lazım ki ülkemiz ileriye gitsin. Gençlerin çalışkan ve üretken olması aynı zaman da bağımlılıklardan uzak olması bakanlığımızın ve bizim en büyük hedefimiz, o nedenle sizden iki isteğimiz var. Birincisi gençlerimiz her türlü bağımlılıktan uzak olacak, ikincisi de çalışkan ve üretken olacak. Bu iki etken bir araya geldiği zaman aile yapımızda sağlam olur, toplum yapımızda sağlam olur, her şey bereketli olur. Sizin de inşallah ömrünüz bereketli, geleceğiniz aydınlık olur” dedi.
AnadoluyuzBiz Projesi için Konya’dan Muğla’ya gelen gençler, odalarına ufak notlar bırakarak teşekkürleri bildirdiler. Giderken de vefalı ve merhametli olduklarını bir kez daha bize gösterdiler.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN