Kardeşlik Projesi 'Anadoluyuz Biz' Tekrar Muğla'da

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonda Şubat ayından itibaren Konya ve Karaman'dan gelen üçüncü kafile Muğla gezisini tamamladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan AnadoluyuzBiz Projesi kapsamında 16 Haziran 2022Perşembe günü Konya’dan Muğla’ya gelen 40 kişilik grup 4 günlük programın ardından Pazar günü ilimizden ayrıldı.
Projenin amacı gençlerin tarihi ve kültürel mirasımızı tanımaları, gönüllülük bilincini arttırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmaları bu programda yapılan etkinlikler ile pekiştirildi.
17-25 yaş arası gençlerin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde; çevre temizliği, kuş yemliği, doğa yürüyüşü, gönüllülük ve takım çalışmaları gibi çeşitli aktiviteler yapıldı. Konya’dan gelen gençler dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmek için Muğla'nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler ve çeşitli sosyal etkinliklere katıldılar. Bu etkinliklerle gençlerin tarihi ve kültürel mirasımızı tanımaları, gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyette bulunmaları hedeflenmektedir.
16 Haziran Perşembe günü Muğla’ya giriş yapan gençler konaklamaları için Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Turgutreis Öğrenci Yurduna yerleştiler. Program boyunca ilimize gelen kafileye Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler eşlik ettiler. 
Programın ilk gününde doğa harikası güzelliği ile görsel şölen sunan Ula Göleti ziyaret edildi. Çevre temizliği yapan gençler, ardından orman ve Ula Göletinin güzelliğini öz çekim yaparak çıkardılar. Öğleden sonra ki programda protokol ziyaretleri yapan gençlerimiz Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret ederek Muğla Gençlik ve Spor Yatırım Emlak Şube Müdürü Nihat Ekincilere plaket takdim etti. Buradan Muğla Valiliğine geçen kafile Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Vali Yardımcısı Suphi Olcay ile bir araya geldiler. Plaket takdimi yapan gençler Muğla Valiliği önünde Muğla Valisi Orhan Tavlı ile hatıra fotoğrafı çekildiler.
Valilik programının ardından Muğla Şehitliğini ziyaret eden gençler öğleden sonra Marmaris’e geçerek sahil kesiminde temizlik yaptıklar. sonra Marmaris’in güzellikleri ile baş başa kaldılar.
Cumartesi günü Bodrum'un simgesi haline gelmiş olan ve 1960 yılından beri "Sualtı Arkeoloji Müzesi" olarak kullanılan Bodrum kalesi gezisi ile güne başlayan gençler buradan Milas’a geçtiler. Tarih de önemli bir yere sahip olan Beçin Kalesi'nin serüvenini Kazı Sorumlularından büyük bir ilgi ile öğrenen gençler, güzel havayla birlikte özçekim yaparak bu anlarını ölümsüzleştirdiler. Beçin Kalesi gezisi sonrası MÖ 3. yüzyılın ilk çeyreğinde Seleukos kralı I. Antiokhos’un karısı Stratonike’nin adının verildiği ve ölümsüz aşklar ile gladyatörlerin kenti olarak bilinen Yatağan Stratonikeia Antik Kenti gezisi ile ikinci gün programını sonlardılar.

Programın son gününde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Uluslararası Gençlik Merkezi ziyareti ile güne başlayan gençler, burada Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler ile beraber kuş yemlikleri yaptılar. Yapılan yemlikleri Kışla Parkı’nın çeşitli yerlerine asan gençler programa Menteşe Kurşunlu Camii ve Muğla Müzesi ziyaretleri ile devam ettiler. Öğleden sonra mavi ve yeşilin buluştuğu gençler Akyaka Sahiline inen gençler güzel havanın tadını çıkardılar.
Anadoluyuz Biz Projesi için Konya’dan Muğla’ya gelen gençlere program sonunda Muğla Gençlik ve Spor Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Münir Özalp tarafından katılım belgesi verilerek, memleketlerine uğurlandılar.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN