Kaymakam Fırat, 'Öğrencilerin sıkıntıları giderilecek'

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi ile Fethiye'deki öğrenci yoğunluğunun arması dolayısıyla kamu ya da özel yurtlara yerleşemeyen gençler için Fethiye Kaymakamlığı çalışma başlattı. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, 'Fethiye'de çocukların barınma ihtiyacı için her kurumdan destek alacağız' dedi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Fethiye’deki üniversite öğrencilerinin yurt sorununu ortadan kaldırabilmek için, Kaymakam Eyüp Fırat başkanlığında toplantı düzenlendi. Kaymakamlık makamındaki toplantıya Kaymakam Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri, daire amirleri ve diğer yetkililer katıldı. Toplantıda yurtların yetersiz kalması üzerine çözüm önerileri konuşuldu. Fethiye’de Kaymakam Eyüp Fırat Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda öğrencilerin barınma sorununu ortadan kaldırmak için 850 kız, 400 erkek kapasiteli yüzde 70’i tamamlanan öğrenci yurdunun şubat ayına kadar tamamlanması için harekete geçilirken, Fethiye’deki oteller, misafirhaneler, öğrencileri öncelikle barındırması karara bağlandı. Emlakçılar Derneği’de öğrencilere yönelik ev kiralarında indirim yapılmasına gidilmesine kararlaştırdı. 

“HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYACAK”

Toplantı öncesi konuşan Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Üniversitelerimizin açılması ile beraber çocuklarımızın barınma ihtiyaçları konusunda bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Tabi tüm paydaşlar burada bütün amaç bir çocuğumuzun dahi zor şartlar altında barınmasını engellemek. Kamu Misafirhanelerimizin Müdürleri, Sayın Belediye Başkanımız, Fethiye Fakültemizin Meslek Yüksekokulumuzun Kıymetli Hocaları, Otelciler Birliği Başkanımız ve Ticaret Odası Başkanımız burada çeşitli şekilde istişare edeceğiz. Öncelikle çocuklarımızın sağlıklı koşullarda barınmasına gayret göstereceğiz. Bu istişareden güzel sonuçlar çıkacağı kanaatindeyiz. Burada herkes taşın altına elini koyacak. Zaten Fethiye olarak çok ciddi anlamda bir sıkıntımız görünmüyor. Özellikle 2 yurdumuzun Ocak ayı itibari ile bitmesi bizi çok rahatlatacak. Ocak ayına kadar belki böyle bu şekilde pansuman tedavisi ile meseleyi çözeceğiz gibi görünüyor. dedi. 

“ÜÇ DÖRT KOLDAN HIZLI BİR ŞEKİLDE ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKINTISINI GİDERECEĞİZ”

Toplantının ardından açıklama yapan Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Fethiye’de çocukların barınma ihtiyacı için her kurumdan destek alacağız. İlçe kaymakamı olarak katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Otelciler Birliği otel anlamında bize destek olacak. Misafirhanelerimiz belli bir rakam indirimli olarak destek olacak. Emlakçılar Derneği fiyatlar konusunda öğrencilerimize bir indirim sağlayacak. Üç dört koldan hızlı bir şekilde öğrencilerimizin sıkıntısının giderileceğini düşünüyorum.  Fethiye’de binin üzerinde öğrenciyi konaklatacak yurt yapımı inşaatı devam ediyor. Önemli bir bölümü bitti, sömestra kadar tamamlanacağını bekliyoruz” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN