KURBAN BAYRAMI 'Z' RAPORU

4 günlük Kurban Bayramı bitmesine rağmen 9 günlük tatil daha bitmedi. Tatilin uzun olmasından dolayı Fethiye'nin sahil kesimlerinde büyük bir yoğunluk yaşanmasına rağmen şehir merkezinde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Fethiye Şehir Merkezi'nde bulunan esnaflara 4 günlük Kurban Bayramı süresince işlerini sorduk.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Kurban Bayramı dün itibarı ile bitti. Fethiye’nin çeşitli sektörlerinden esnaflarına dört günlük bayram sürecini sorduk. Her sektörün farklı değerlendirmelerde bulunduğu Bayram sürecinde ağırlık kalabalığa göre işlerin geçmiş dönemlere göre daha kötü olduğu yönündeydi.
Giyim sektöründeki esnaflar yoğunluğun kuru kalabalık olduğunu satış yapamadıklarını belirttiler. Kurban Bayramı’nın satışlara bir etkisi olmadığını dile getiren esnaflar, bu sezonun pandeminin başladığı 2019 öncesine göre çok kötü olduğunu söylediler. İnsanların alım gücünün düştüğünü bundan dolayı satışlarda en çok azalma yaşayan sektörün kendileri olduğunu belirttiler. 
Baharat, yerel ürünler, hediyelik gıdalar satan esnaflar ise bayramın kesinlikle bir etkisi olduğunu, yoğunluğun satışlara yansıdığını ve hatta belki bu zamana kadarki en iyi satışlarını yaptıklarını belirtirken bunu Türk müşterilere değil çoğunlukla yabancı müşterilere bağladılar. Türk müşterilerin pahalılıktan dolayı alış veriş yapamadığını, geçtiğimiz senelerde pandemi dolayısıyla tatile çıkamayan yabancı turistlerin ise daha çok para harcadığını söylediler.
Kafe, restoran işletmecileri de gündüzleri hafif bir yoğunluğun olduğunu fakat asıl yoğunluğun akşamüstünden sonra yaşandığını söylediler.  Kurban Bayramı’nın yoğunlukta etkisinin çok fazla olmadığını ama bayram ile birlikte yerli turist sayısında azımsanmayacak artışın olduğunu dile getirdiler. 
Hediyelik eşya satan esnaflar ise bayramın iyi geçtiğini, şehir dışından gelen yerli turistlerin dönmeden anı veya hediye amacıyla hediyelik eşya alış verişi yaptıklarını söylediler. Son birkaç haftaya göre bayramın yoğun geçtiğini aktaran esnaflar bayrama kadar geçen süreçte yabancı turistler olmasaydı çok zorlandırdık her şey onlara bağlı dedi.  
KURBAN BAYRAMI 'Z' RAPORUKURBAN BAYRAMI 'Z' RAPORU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN