Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kala Fethiye Canlı Hayvan Pazarı'nda kurbanlık pazarı açıldı. Kurban Bayramı'nda kurbanlık kesmek isteyenler kurban pazarını ziyaret ederek keselerine uygun kurbanlık arıyorlar.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Çatalarık Kavşağı’nda bulunan Fethiye Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlıklar görücüye çıkmaya başladı. Kurbanlık almak isteyen vatandaşların ziyaret ettikleri pazarda satıcılar fiyatların düşük olmasından şikayet ederken alıcılarda fiyatların yüksek olmasından şikayet ediyor. 
Yıllardan bu yana hayvancılık işi ile uğraştığını ifade eden Ahmet Ali Ölçer, ‘’Atadan öteden beri hayvancılık ile uğraşıyorum. Yeni geldik buraya pazarımızı kurduk. Alanın da satanın da memnun olacağı şekilde fiyat vermeye çalışıyoruz. Hayat pahalılığı bizi de etkiledi. Geçen yıl 35 lira civarıydı canlı b bu yıl da 65 lira civarı seyrediyor. Fiyatlar tam kurtarmıyor ama alıcıyı da düşündüğümüz için fiyatları düşük tutmaya çalıştık. Allah’ın izniyle bitireceğiz’’ dedi. Kurbanlıklar görücüye çıktı
Kurbanlık alışverişi için gelen Mevlüt Önal, ‘’Allah izin verirse eğer uygun bir şey bulursak alacağız. Fiyatlar şuan 2.5’tan başlıyor 4 bine 5 bine kadar uzanıyor. Geçen sene bu kadar değildi. 2.5 ile 3.5 bin arasıydı. Bu sene daha fazla yani. Ama adamlar da haklı. Yem olmuş 80 lira. Saman olmuş 180 lira onlar da haklı biz de haklıyız. Alıcı da haklı satıcı da. Bol şanslar herkese’’ diye konuştu.
Kurbanlık hayvanlarını pazara çıkardıklarını ifade eden Hasan Akkaya ‘’ Satışlarımız başlamıştır, müşterilerimizi bekliyoruz. 50 adet hayvanla geldim on tanesi satıldı.  Hayvanlarımız makul, fiyatlarımız uygun. Yani piyasa şartlarına uygun. Her ekonomiye göre kurbanlık hayvanımız mevcut elimizde’’ dedi.    Kurbanlıklar görücüye çıktıKurbanlıklar görücüye çıktı 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN