Likya Cup Erkekler Tenis Turnuvası Başladı

Likya Cup Erkekler Tenis Turnuvası, Çalış'ta bulunan Fethiye Belediyesi tenis kortlarında başladı. Turnuva için farklı yaş gruplarından, Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 60 sporcu Fethiye'ye geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Türkiye Tenis Federasyonu resmî takviminde yer almayan özel turnuvaya Fethiye, Bodrum, Dalaman, İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Denizli, Burdur, Bursa, Balıkesir, Manisa, Kütahya bölgelerinden amatör tenisçiler katılım sağladılar. Fethiye Belediyesi tenis kortlarında düzenlenen “Likya Cup Tenis Turnuvası”na Manisa'nın Demirci ilçesi kaymakamı Adem Kaya da oyuncu olarak katıldı.
Turnuvada özellikle spor kamuoyu tarafından yakından tanınan bazı millî sporcular da yer aldılar. Fenerbahçe, Trabzonspor gibi kulüplerde forma giymiş millî futbolcu Serkan Balcı, bir dönem Fenerbahçe’de  oynayan millî futbolcu Ali Akdeniz, Ankaragücü’nün unutulmaz kaptanlarından, teknik direktör İsmet Taşdemir, Bursaspor ve Denizlispor’un önemli futbolcularından, teknik direktör Günhan Kemal Şahinoğlu, Denizlispor’un  eski kaptanlarından, teknik direktör Hakan Dolutaş, Kocaelisporlu eski futbolcu Mehmet Öztonga’nın yanısıra, tenis dünyasının bilinen isimlerinden senyör millî oyuncular Salih Kasapoğlu, Salih Öztunaoğlu, Sebahattin Akatak, Hakan Şeremet, Kütahya Tenis Kulübü Başkanı İbrahim Gök de bu özel turnuvaya katılmak için Fethiye'ye geldiler.
Pazar akşamına kadar sürecek tenis turnuvasının açılışını Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli yaptı.
Bolelli turnuvanın açılışında “Ziraat ve turizmde Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden birisi olan Fethiye'yi aynı zamanda bir spor kenti yapma konusunda hedeflerimiz var” dedi. Bolelli konuşmasında, “Gerek turizm gerekse tarım alanında tanınırlığı yüksek olan kentimizi spor kenti haline getirme konusunda Belediye olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kentimizin birçok alanda başarılı kulüpleri var. Futbol, basketbol, güreş, boks gibi çeşitli branşların yanına her yaşta oynanabilen tenisi de eklemek istiyoruz. Bu anlamda ilk adımı bu turnuvayla atmış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de benzeri turnuvalara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Sporcularımıza maçlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Karaca’ya teşekkür etti
Organizasyonda yer alan isimlerden, beden öğretmeni Timur Bozkurt ise, “Misafirsever, mutlu, samimi insanların yaşadığı ilin adıdır Muğla. Bizler sizlerle tanışmak, konuşmak, dostluk ve kardeşlik içinde tenis oynamak için Fethiye'ye geldik. Burada olmaktan çok mutluyuz. Tenis sevdalıları olarak, Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya bu organizasyona verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Oyuncular adına bir konuşma yapan, Ankaragücü'nün eski kaptanlarından, teknik direktör İsmet Taşdemir de organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, herkese keyifli maçlar dileğinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN