Lpg Benzine Göre Daha Karlı

Benzin ve motorine ardı ardına gelen zamlardan sonra vatandaş LPG'ye yönelmeye başladı. Artık arabaya bile binmenin lüks olduğu bir dönemde vatandaş diğerlerine göre daha ucuz olan LPG'ye yönelmeye başladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Rusya-Ukrayna savaşının ve dövizdeki hareketliliğin etkisiyle küresel enerji piyasalarındaki fiyat değişiklikleri devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatları dün 109 dolar seviyesindeyken, bugün 113 dolar seviyesine yükseldi. Bu yükseliş akaryakıt zamlarını da beraberinde getirdi. Yapılan son zammın ardından benzin 24 lira sınırını aştı. Motorin ise 22 lira bandında bulunurken LPG 11 lira seviyelerinde bulunuyor. Bu zamların ardından LPG, benzin ve motorine göre fiyatıyla vatandaşların dikkatini çekmeye başladı. Artık Türkiye’de otomobile binmek bile bir lüks haline gelmişken vatandaşlar araçlarında LPG sistemine geçmeye başladı. 
Günümüz akaryakıt fiyatlarını değerlendiren Sanayi Esnafları,’’ Türkiye’de LPG’ye olan ilgi devam ediyor. Avrupa’da en çok LPG’li otomobil kullanan ülke ise Türkiye. Günümüzde benzin 24, motorin ise 22 liradan satılıyor. Bunun yanında LPG 11 liralık fiyatıyla ucuz kalıyor. Vatandaş LPG’ye yönelmeye başladı. Benzine göre yüzde 40 daha karlı. Fakat parça maliyetleri de 2 katına çıktı. Alım gücünden dolayı eskiden aldığımız bir ürün şuan 2 katına çıktı. Her şey artık çok pahalı. İnsanlar artık arabasını kullanmıyor bile. İnsanlar artık yürüyor’’ ifadelerini kullandı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN