MİTSO YÖREX Fuarında Milas ürünlerini tanıtıyor

Yok, olmaya başlayan yöresel ürünlerin üretimini sürdürülmesini teşvik etmek ve tanıtımını yapmak, coğrafi işaretli ürünlerin bilinirliğini arttırmak, yerel üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla düzenlenmekte olan YÖREX fuarı bu kez 20 / 24 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenleniyor. Fuarda Milas Ticaret ve Sanayi Odası da Milas'ın coğrafi işaretli ürünleri olan Milas zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Milas tepsi böreği ve Milas el halısıyla birlikte Milas ballarının da tanıtımını yapıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen YÖREX Fuarında MİTSO ve TOBB üyesi diğer Muğla odaları ve borsası, Muğla ürünlerini tanıtmak amacıyla ortak bir tanıtım standı açtılar. Stantta MİTSO da Milas'ın ürünlerini tanıtıyor. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO Meclis Üyesi Yasin Erol, MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ve MİTSO üyesi coğrafi işaretli zeytinyağı üreten bazı firma temsilcileri Muğla'nın TOBB üyesi diğer oda ve borsa başkanlarıyla birlikte fuara katılmak için Antalya'ya gittiler.
Yöresel ürünlerin ticarileşme sürçlerini desteklemek, markalaşmalarını sağlamak, katma değerlerini arttırmak, bunları üretenlerin ekonomik kapasitelerini geliştirmek ve bu ürünleri kamuoyuna mal etmek gibi amaçlarla düzenlenmekte olan YÖREX fuarında 21 Ekim Perşembe günü açılış konuşmalarının ardından çeşitli konu başlıklarında konferans ve paneller düzenlenecek. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece'nin "Tarım ve Orman Bakanlığı ve Coğrafi İşaretler" konulu konuşmasının ardından yapılacak "Coğrafi İşaretlerde Türkiye'nin Öncü Kentleri" konulu panelde MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas'ın coğrafi işaretli ürünleri ile bu ürünlere coğrafi işaret alınması süreçlerini dile getirecek. Reşit Özer, konuşmasında coğrafi işaretli Milas zeytinyağına AB'den de coğrafi işaret alınma sürecini de anlatacak. 
Fuarda "Coğrafi İşaretlerde Türkiye'nin Öncü Kentleri" panelinin yanısıra "Gününüz Küresel Olgusu: Yükselen Coğrafi İşaretler", "360 Derece Coğrafi İşaretler", "Coğrafi İşaretlerde İlham Veren Başarı Öyküleri" konulu paneller de yapılacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN