Motorinde 2.5 tl indirim gerçekleşti

Dünya'da yaşanan gelişmeler sonrası brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik sonucu ülkemizde 30TL'yi aşan motorine yapılan 2.5TL'lik indirim ardından motorinin litresi 27,80TL'ye satılmaya başlandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın etkisiyle küreselde yaşanan enerji krizi akaryakıt sektörünü de etkiledi. Mayıs ayının sonlarında yakaladığı ivme ile 123 dolar seviyesine fırlayan Brent petrol fiyatı beraberinde zamları da getirmişti. Hem kurdaki hareketlilik hem de global enflasyon süreci uluslararası ürün ve akaryakıt fiyatlarında artışa sebep oldu. 30 TL bandında seyreden akaryakıt fiyatları birçok sektörde olumsuzluklara yol açtı. 
Yaşanan gelişmelerin ardından petrol fiyatlarında yaşlanan gerilemenin yanı sıra haftalardır 17.35 TL'ye demir atan dolar kurunun BDDK'nin müdahalesiyle 16,63TL seviyelerine gerilemesi motorin fiyatlarında indirimi de beraberinde getirdi. Bugünden itibaren motorinin litre fiyatına 2.5TL tutarında indirim yapıldı. 23 Haziran tarihinde 25 kuruş indirime gidilen benzin fiyatlarında ve LPG fiyatlarında indirim gerçekleşmedi. Yapılan bu indirim ile beraber Fethiye’de motorinin litresi 27.80TL’den satılmaya başlandı.
Sürece tanık olan vatandaş yapılan indirimi yeterli bulmadı. Yapılan indirimden memnun olmayan vatandaş ‘Zam yapılacağı zaman vakit kaybedilmiyor fakat indirim için günlerce bekletiyorlar’ diyerek sitemde bulundu.  Motorinde 2.5 Tl İndirim Gerçekleşti
BU GECE YARISI 84 KURUŞ DAHA İNDİRİM OLACAK
Motorinin litresine yapılan 2,5TL’lik indirimin ardından bu geceden itibaren 84 kuruş daha indirim gerçekleşeceği ifade ediliyor. Beklenen indirimin gerçekleşmesi halinde motorinin litre fiyatı yarından itibaren 26.96TL’den satılmaya başlayacak. Uzun zamandan sonra ilk defa motorinin litre fiyatı benzinin litre fiyatının gerisine düşmüş olacak.Motorinde 2.5 Tl İndirim Gerçekleşti

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN