Muğla'da spor dolu bir hafta geride kaldı

Muğla'da geçen hafta sonu yelken, atletizm, oryantiring, izcilik, satranç, yüzme, müsabakaları ve hentbol, basketbol, voleybol, futbol maçları dahil olmak üzere toplam 46 müsabaka yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

12-14 Kasım tarihlerinde birçoğu Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan toplam 46 müsabakada Menteşe’de 9, Fethiye’de 12, Ortaca’da 3, Bodrum’da 9, Köyceğiz’de 1, Marmaris’te 4, Datça’da 1, Ula’da 1, Yatağan’da 3 ve Milas’ta 3 olmak üzere toplam 10 ayrı branşta yaklaşık 8 bin sporcu mücadele etti.
26 müsabakanın Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yapıldığı hafta sonunda 20 müsabaka ise Basketbol, Voleybol, Futbol, Hentbol ve Yelken Federasyonları tarafından organize edildi.

İLMAN “HEDEFİMİZ MUĞLA'DA SPOR KÜLTÜRÜNÜN GELİŞMESİ VE SPORUN TABANA YAYILMASI”
Spor müsabakalarını yakından takip eden Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman yaptığı açıklamada “12-14 Kasım tarihlerinde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 26 müsabaka düzenledik. İlimiz genelinde 10 farklı branşta toplam 46 müsabakanın gerçekleştiği hafta sonunda gerek spor salonlarımız gerek sahalarımız olsun tüm spor tesislerimiz ekibimizle birlikte her zaman olduğu gibi sporun hizmetindeydi. Ekibimizle birlikte spora hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Sporu sadece sağlık açısından değerli bulmakla kalmıyor, ayrıca sosyal ve kültürel açıdan da bir milletin gelişmişlik seviyesini belirlediğine inanarak spora büyük bir önem veriyoruz. Muğla merkez ve tüm ilçelerimizde spor tesisleri sayılarının arttırılması, ihtiyaç duyulan yerlere yeni spor tesislerinin yapılması aynı zamanda mevcut tesislerimizin bakam onarım ve eksikliklerinin giderilerek halkımızın hizmetine sunulması için çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Muğla’da geleceğimiz olan gençlerimizin imkânlarını en üst seviyeye çıkarmak için üniversitesi öğrencilerimizin barınma sorunlarına yönelik yurt yatırımları, spor tesisleri yatırımları ve gençlere yönelik gençlik merkezleri yatırım çalışmalarımız devam etmektedir. Hedefimiz Muğla'da spor kültürünün gelişmesi, sporun tabana yayılması ve spor organizasyonları ile ilimizin tanıtımına ve turizmine katkıda bulunmaktır. Müsabakalarda mücadele eden sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyor, emeği geçen herkese tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN