Muğla Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü'nden Bir Büyük Organizasyon Daha

Okul Sporları Hentbol Küçük Kızlar Ve Erkekler Türkiye Şampiyonası heyecanı Muğla'da başladı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan 08-12 Haziran 2022 tarihleri arasında Okul Sporları Hentbol Küçük Kızlar ve Erkekler Türkiye Şampiyonası heyecanı Muğla'da başladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporlarında Muğla’da 8 büyük faaliyet gerçekleştirildi. Ocak ayında Fethiye’de Judo Gençler grup müsabakaları, Mart ayında Menteşe’de Futbol Yıldızlar grup müsabakaları, Nisan ve Mayıs aylarında Ortaca’da Kriket Gençler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonaları, Nisan ayında Menteşe’de Basketbol Küçükler grup müsabakaları, Dalaman’da Korfbol Gençler ve Yıldızlar grup müsabakaları, Mayıs ayında Menteşe’de Masa Tenisi Küçükler grup müsabakaları oynandı. Son olarak Menteşe’de Hentbol Küçükler Türkiye Şampiyonası başladı.
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası bugün Menteşe Spor Salonunda yapılan açılış seremonisi ile start aldı. Sporcuların ve antrenörlerin katılımı ile gerçekleşen açılış seremonisinde konuşan Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu, şampiyonanın dostluk içerisinde geçmesini temenni ederek, Muğla Gençlik ve Spor Ailesi olarak tüm takımlara başarılar diliyoruz dedi.
Menteşe Spor Salonunda Erkekler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Spor Salonunda ise Kızlar 5 gün boyunca Türkiye şampiyonluğu için mücadele edecekler. 
Küçük Erkeklerde ilk maç Mersin Ali Kuşçu Ortaokulu ile Bingöl İnönü Ortaokulu arasında, Küçük Kızlarda ise Adana Akkapı Ş.Kemal Yüzgeç Ortaokulu ile Antalya N.K. ve Ali Oğuz K. Ortaokulu karşılaşmaları ile başladı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yapılan Okul Sporları Hentbol Küçük Erkekler ve Kızlarda katılan iller, Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Bingöl, Bursa, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Mersin ve Tokat olmak üzere 8 Erkek, 8 Kız takımı, toplam 16 takım kıyasıya mücadele edecek.
14 ilden 16 takımın katıldığı toplam 256 sporcunun mücadele edeceği karşılaşmalar beş gün sürecek. Kızlarda ve Erkeklerde İlk üç gün boyunca günde dört maç yapılacak. Son iki günde de yarı final ve final maçları ile turnuva tamamlanacak ve şampiyonlar kupalarına kavuşacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN