Muğlalı Milli Okçular Avrupa Şampiyonasında Tarih Yazdılar

Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde gerçekleşen 2022 Avrupa Grand Prix okçuluk yarışmasında Yatağan Bencikli Milli Okçularımız Emircan Haney hem bireyselde hemde Takım olarak 2 Altın Madalyanın sahibi olurken, Songül Lök ise hem bireyselde hemde Takım olarak 2 Gümüş Madalyanın sahibi oldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Yatağan Bencik Mahallesi'nde Aile Hekimliği yapan ve aynı zamanda Okçuluk Antrenörü olan Ejder Sözen'in yetiştirmiş olduğu sporculardan Songül Lök altın madalya atışlarında Lüksemburglu Mariya Shkolna ile karşılaşmasını 140/140’lık skor sonrası beraberlik atışları ile tamamlayarak Gümüş Madalyanın sahibi olurken, aynı şekilde final turunda İtalyalı Leonardo Costantino karşısında 143/141'lık skor elde eden Emircan Haney ise Altın Madalyanın sahibi oldu.
A Milli Takım düzeyinde ilk madalyalarını kazandıklarını dile getiren antrenör Ejder Sözen, "Yoğun geçecek olan 2022 sezonu için düzenli olarak çalışıyoruz. Bu hafta Antalya’da Türkiye Kupası 2. ayak ve takiben Güney Kore’de Worldcup 2. ayak yarışmaları var. Türkiye kupasına beş sporcu ile katılacağız. Arkasından A Milliler Güney Kore’ye Hazal Burun ise Gymnasiade için Fransa’ya gidecek. Bencik’deki tesislerimizde düzenli olarak antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Ayrıca yeni başlattığımız 30 kişilik alt yapı sporcu gurubu ile bu yaz yeniden minikler yarışmalarına katılmaya başlayacağız. Planlı, hedefler belirleyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu süreçte başta kulübümüz Muğla BBSK ve bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Okçuluk takımımız zaman içerisinde adından daha da fazla söz ettirerek kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise "Muğla Gençlik ve Spor ailesi olarak sporcularımızı ve antrenör Ejder Sözen'i tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" denildi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN