Muhacirler Hıdrellez'i Kutladı

Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olan Hıdrellez Fethiye Muhacirler Sosyal Dayanışma Derneği, Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen etkinlik ile kutlandı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Her yıl 6 Mayıs’ta kutlanan Hıdrellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür. Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olan Hıdrellez Günü Fethiye’de de Fethiye Muhacirler Sosyal Dayanışma Derneği, Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen etkinlik ile kutlandı. Aksazlar Koyu’nda düzenlenen Hıdrellez Şenliği’ne Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, DP Fethiye İlçe Başkanı Osman Kandönmez  ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlik açılışında konuşan Fethiye Muhacirler ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Kerem Kocatepe ”Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılmayan Hıdrellez Şenliği’ni, bu yıl Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi ile ortaklaşa düzenledik. Hıdrellez Orta Asya, Orta Doğu Anadolu ve Balkanlarda kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Hızır günü olarak adlandırılan bu gün dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğu inanılan İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır” dedi.
Düzenlenen etkinlik ile ilgili düşüncelerini ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Ak Parti İlçe Başkanım, Demokrat Parti ilçe Başkanım ve yönetim kurulu üyeleri ve bugün 2 yıl aradan sonra bizlerle beraber olan değerli Fethiyeliler hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımın bu 2 yıllık süreçte bizlere verdiği katkılardan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Başkan olmadan önce de burada yapılan Hıdrellez etkinliklerinde bizlerin her zaman yanında oldu. Yine bugün 2 kardeş belediye birlikteyiz. Hızır ve İlyas yılda bir defa buluşuyorlarmış ama ben istiyorum ki sizin gibi değerli dostlarımızla birlikte her gün beraber olalım. Geçmiş süreçte Salih Kocatepe başkanımızın vermiş olduğu bütün o güzel emekleri için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bugün bu bayrağı oğlu devraldı. Bizde kendisiyle birlikte önümüzde ki süreci yöneteceğimize ve hep beraber Fethiye’mizde güzel işler yapacağımızı kendisine ifade ettik. Değerli başkanımızla el ele kol kola vererek Fethiye’mizde güzel hizmetler ve projelere beraber imza atacağız. Ve değerli başkanımızla ihtiyaçları olan tüm yurttaşlarımızın yanı başında olacağız. Gönlünüzde ki bütün dileklerin kabul olması dileğiyle hepiniz sevgi ve saygıyla kalın” dedi.
Etkinliğe katılan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin  “Değerli dostlar ben öncelikle Alim Başkan’a huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve dernek başkanımıza. Göreve geldiği günden beri bizzat tanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve STK ‘lar ile birlikte gayet uyumlu şekilde çalıştı. Değerli ilçe başkanlarım ve değerli misafirler, baharın müjdeleyicisi tabiatla beraber umutlarımızın da yeşerdiği Hıdrellez, dilerim ve umarım ki aydınlık yarınlarımızın da habercisi olur. Sofranız bereketli olsun. Gönülleriniz bereketli olsun. Dualarınız kabul olsun. Muratlarınız gerçek olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan vatandaşlar mangal yakarak ailece karınlarını doyurdu. Eğlencede sahne alan Romanların Kraliçesi Ümmiye, Sökeli Hasret ve Damla İkizler sevilen şarkıları seslendirdi.

Muhacirler Hıdrellez'i Kutladı

Muhacirler Hıdrellez'i Kutladı


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN