Muhtardan Geleneksel Aşure İkramı

Karagedik Mahallesi Muhtarı Niyazi Canözü mahallesinde 4 yıldır geleneksel hale getirdiği aşure etkinliğini bu yılda bin kişilik aşure dağıtarak devam ettirdi. Fethiye'nin başarılı mahalle muhtarlarından Karagedik Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü mahallesinde 4 yıl önce başlatmış olduğu aşure etkinliğini de bu yılda sürdürdü.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Karagedik Mahallesi Muhtarı Niyazi Canözü mahallesinde 4 yıldır geleneksel hale getirdiği aşure etkinliğini bu yılda bin kişilik aşure dağıtarak devam ettirdi. Fethiye’nin başarılı mahalle muhtarlarından Karagedik Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı  Niyazi Canözü mahallesinde 4 yıl önce başlatmış olduğu aşure etkinliğini de bu yılda sürdürdü.

Mahallede birlik beraberliğin var olması için bu tür etkinlikleri gerçekleştirdiklerini ve çok da olumlu sonuçlara yol açtığını söyleyen Muhtar Niyazi Canözü  “Biz mahallemizde 4 yıldan beri geleneksel olarak aşure dağıtımı yapıyoruz. Bu geleneğimizi ilk yıllarda camilerimizde başlattık. Bu sene de ilk defa okulumuzda devam ediyoruz.  Bu tür etkinlikler bizim örf ve adetlerimizin devam etmesi açısından çok önemlidir. Bunları daha da geliştirmek istiyoruz. Biz bu etkinliğimizi   Karagedik’ten başlattık. İnşallah bu aşure geleneğimizi diğer mahalledeki muhtar arkadaşlarımızda başlatırlar. Okulumuzda çocuklarımıza da aşure verdik. Çok güzel oldu. Karagedik’te bunu geleneksel hale getirdik. Bundan sonra her yıl 3 camimizde ve okulumuzda bunu geleneksel halde dağıtacağız. Karagedik’te bu yıl camilerimiz ve okulumuzla beraber yaklaşık 1000 kişilik aşure dağıtımı oldu. Bundan sonra her yıl inşallah mahallemizde aşure geleneğimizi yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Karagedik İlk Öğretim Okul Müdürü İlkay Şumur ise  “ Böyle güzel bir etkinlik için ben önce muhtarımıza çok teşekkür ediyorum. Muhtarımız öncülüğünde okul aile birliğimizle beraber güzel bir etkinlik oldu. Bu ve buna benzer bütün etkinliklerde Karagedik anılmaya başlandı. Artık Karagedik’in adı da bütün Fethiye’de duyulmaya başladı. Ben muhtarımıza, öğrencilerimize ve velilerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN