Nursel Özdemir Kurumlarından Kaymakam Eyüp Fırat'a Ziyaret

3 Kurumuyla Fethiye'ye hatta bölgemize ilkleri getiren, yepyeni programları bölgemize kazandıran, her zaman alanından uzman kişilerle çalışmayı tercih eden Nursel Özdemir Kurumları, Avrupa Disleksi Birliği tarafından kabul edilen 1-8 Ekim Disleksi farkındalık haftası kapsamında ziyaretlerde bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar, Merkez Nursel Kurum Müdürü Ezel İlhan Demirbaş, Elit Nursel Kurum Müdürü Aysun Gökçe, Kurum Sekreterlerinden Selda Çimen ve Disleksi uzmanı, disleksili çocuklarla yıllardır çalışmalar yapan aynı zamanda Türkiye’de ilk defa disleksi üzerine okuma yazma kitapları yazan Elit Nursel Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezinde Göreve başlayan Alev Daşkın ile birlikte öncelikle Fethiye İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat ve ardından Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve şube müdürü Abdullah Şentürk’ü ziyaret ettiler. Disleksi hakkında ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaparak projelerinden bahsettiler. Son olarak Fethiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Yakar ve ekibine bilgilendirmeler yapan Kurucu Salih Dündar ve personelleri ziyaretleri sonlandırdı.  
Kaymakam Eyüp Fırat: ‘’Nursel Özdemir Kurumları ve Kurucusu Salih Dündar özellikle son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz başarılarıyla, yaptıkları yeniliklerle ön plana çıkmayı başarmış Fethiyemiz içinde önemli bir rehabilitasyon merkezidir. Özellikle böyle bir farkındalık haftası dolasıyla yaptıkları ziyaretten oldukça memnun kaldığımı belirtmek isterim. Dünyada disleksi diye bir gerçek var. Bizlerde bunların farkında olmalıyız ve eğitimleri konusunda her zaman destek vermeye hazırız.’’ Dedi.
 İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya: ‘’ Böyle özel bir günde yapılan ziyaretten oldukça mutlu olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti. Ülkemizde ne yazık ki birçoğumuz disleksinin ne olduğunu bilmiyoruz. Okullarda da birçok öğrencimiz öğrenme güçlüğü yaşıyor. Bu nedenle okul hayatı boyunca zorlanıyorlar. Doğru eğitim ve erken tanıyla birlikte bu durumun üstesinden gelineceğine inanıyorum. Bunu da bünyesinde disleksi uzmanı dahil birçok uzmanla çalışan Nursel Özdemir Kurumlarının en iyi şekilde başaracağına olan inancım sonsuz. Disleksi hastalığına dair farkındalığı arttırmalıyız.’’Diyerek konuşmasını bitirdi. 
RAM Müdürü Ali Yakar: Disleksi normal ve normal üzeri çocuklarda ortaya çıkan bir öğrenme bozukluğudur. Dünya’da ismini duyduğumuz dahilerin birçoğunda disleksi tanısı vardır. Ancak ülkemizde ne yazık ki disleksi üzerine verilen eğitim ya doğru değil ya da öğretmenlerimizin yeterince bilgisi yoktur. Fethiye’de böyle kitap yazmış kendisini disleksi tanılı, öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara adamış öğretmenimizin olduğunu bilmek bizleri mutlu etti. ‘’ Dedi.

Disleksi Uzmanı Alev Daşkın: Ben 17 yıllık öğretmenim. Kurucu öğretmenlik dahil birçok alanda çalışma fırsatı buldum. Kurucu Öğretmenlik yaptığım sırada öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklarla çalışma fırsatı buldum. Bu çocuklara daha çok faydalı olabilmek adına Özel Eğitim alanına yöneldim. Türkiye’de ilk defa okuma yazma üzerine, disleksi üzerine kitaplar yazdım. Fethiye’ye taşınma kararı aldıktan sonra, araştırmalarım sonucunda bana çok şey katabileceğini düşündüğüm, benimde çocuklara faydalı olabileceğimi düşündüğüm kendini başarılarıyla kanıtlamış olan Nursel Özdemir Kurumları Bünyesinde çalışmaya başladım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum.’’ Dedi.
Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar: Disleksi yani özel öğrenme güçlüğü  Okuma yazma ve matematik becerilerinin kazanılması ve kullanılmasındaki güçlükleri içeren nörogelişimsel bir bozukluk grubudur. Okuma öğrenmede güçlük yaşanması disleksi, yazma alanında güçlük yaşanması disgrafi ve matematik alanında güçlük yaşanması diskalkülidir. En sık görülen ve en bilineni ise disleksidir. Zihinsel bir engel olmamakla birlikte tek tedavisi eğitimdir.Erken tanı ve doğru eğitimle kısa sürede üstesinden gelinebilir.Tüm kurumlarımızda disleksi programını uyguluyoruz. Alanında uzman hocalarımızla farkındalık yarattığımızı zaten düşünüyoruz. Verdiğimiz eğitimlerin karşılığını uzun yıllardır çok güzel bir şekilde alıyoruz. Ailelerimizin çocuklarının Öğrenmede güçlük yaşadığını fark ettiklerinde, bundan şüphelendikleri  bir durum olduğunda mutlaka kurumlarımıza başvurarak uzmanlarımız tarafından yapılan ücretsiz değerlendirmeye katılmalarını bekliyoruz. 1-8 Ekim Disleksi Farkındalık Haftası nedeniyle ziyaretlerimizi gerçekleştirerek kurumlarımızda çeşitli etkinlikler düzenledik.‘’Dedi.
Daha sonra Kaymakam Eyüp Fırat’a, Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’ya ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ali Yakar’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek ziyaretleri sonlandırdılar. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN