Olivia İstanbul Zeytinyağı Fuarı Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) Oda üyesi zeytinyağı imalatçısı firmalarla katıldığı Olivia İstanbul Zeytinyağı Fuarı ve Ulusal Zirvesi başladı. FTSO, zeytinyağı imalatçısı Oda üyeleri ve üretici kooperatifleri, fuarda bölgenin zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yaptı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

İstanbul Yeşilköy Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve bu yıl ilki yapılan Olivia İstanbul Zeytinyağı Fuarı ve Ulusal Zirvesi’nin 3 Haziran 2022 Cuma günü gerçekleştirilen açılış törenine Milas Kaymakam Mustafa Ünver Böke, Didim Kaymakamı Mustafa Yiğit, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülgen, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Ziraat Odası Başkanı ve Zeytin Dostu Derneği Başkanı Hilmi Yıldırım, Butik Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı Atilla Totoş, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, İstanbul Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği yöneticileri ile çok sayıda üretici kooperatifi ve üretici firmaların temsilcisi katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Butik Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı Atilla Totoş, zeytine gönül veren ve mücadeleyi bırakmayan üreticileri bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Atilla Totoş, “Bugün zeytinyağı üreticilerimiz ülkemizi uluslararası arenada temsil ediyor, yarışmalardan birincilikle dönüyor. İlk kez gerçekleştirilen bu fuar da geleceğe dair büyük adımların ve uluslararası bir fuarın temelini oluşturuyor.” dedi. 

Çıralı: “Üreticilerimizin yanındayız”

Olivia İstanbul Zeytinyağı Fuarı ve Ulusal Zirvesi’ne FTSO olarak, zeytinyağı üreticileri ve kooperatiflerle katıldıklarını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı şu değerlendirmelerde bulundu: 
“Oda olarak Fethiye ve Seydikemer’de tarımsal üretim yapan imalatçılarımız ve üreticilerimizin yanındayız. Bölgemizde çok özel zeytinyağı üretimi yapan firmalarımızın ticari işbirliklerini arttırmak, tanıtımlarına katkı sağlamak için İstanbul Zeytinyağı Fuarı ve Ulusal Zirvesi’nde yerimizi aldık. Fuara tüm zeytinyağı imalatçılarımızı davet ettik. Fuara en özel ürünleriyle katılım sağlayan firmalarımıza ve kooperatiflerimize teşekkür ediyorum. Firmalarımız yurtiçi ve yurtdışında farklı kategorilerde ödüller alıyor. Bu başarılar da bölgemizin zeytininin ve zeytinyağının kalitesini belgeliyor.“ 

Sektörün önemli firmalarının yer aldığı fuarda Fethiye’yi Tlos Olive, Olivya Gökçeovacık, MGF Göcek No52 firmaları temsil ediyor. Fuarda Fethiye standında ayrıca Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi, Fethiye Tarımsal Kalkınma Arıcılar Kooperatifi’nin ürünleri sergileniyor. 

Olivia İstanbul Zeytinyağı Fuarı’nda Fethiye standı yoğun ilgi görürken, Milas Ticaret Odası ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ve İspanya Büyükelçiliği Dış Ticaret Uzmanı Sergio Castellanos ile çok sayıda sektör temsilcisi ve ziyaretçi Fethiye standında sergilenen ürünleri inceleyerek bilgi aldı. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Başkan Yardımcısı Kemal Hıra da standı ziyaret edenlerle birebir ilgilendi. 

Tadım ve farkındalık eğitimlerinin düzenlendiği ve 5 Haziran 2022 Pazar gününe kadar devam edecek etkinlik kapsamında sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı paneller gerçekleştirilecek. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN