Orient Otel Satılıyor

Çalış Mahallesi'nde Fethiye'nin eski otellerinden biri olan Orient Otel kalkınma Bankası tarafından ihaleye çıkarıldı. Orient Otel Kalkınma Bankası Genel Müdürlük Binası'nda 22 Kasım tarihinde saat 10.30 yapılacak ihale ile alıcı bulması halinde satılacak.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’nin en eski, otellerinden biri olan Orient Otel yıllardan bu yana atıl vaziyette duruyordu. Artık görüntü kirliliği yaratmaya başlayan otel Kalkınma Bankası tarafından satışa sunuldu. Çalış Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde 9.019m2 arsa alanına sahip otelde Fethiye 3.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin mülk sahibi Alper Arıcak tarafından açılan dava sonucunda koyduğu şerh kararı da bulunuyor. Orient Otel Kalkınma Bankası Genel Müdürlük Binası’nda 22 Kasım günü saat 10.30’da yapılacak ihale ile alıcısını bekleyecek. 31 Milyon TL muhammen bedel biçilen Orient Otel’in yapılacak olan ihale ile satılıp turizme kazandırılması bekleniyor. Otel çevresinde bulunan esnaflarda şu anda otelin kötü bir görüntü oluşturduğunu ve bir an önce yapılacak çalışmalar ile bu kötü görüntünün ortadan kaldırılarak buraya güzel bir tesis yapılması gerektiğini ifade ettiler.
Orient Otel’İn ihaleye çıkması konusunda telefon ile iletişim kurduğumuz ve otelin mülk sahibinin kendisi olduğunu ifade eden Alper Arıcak “Burası bana ait bir mülk. Daha önce de banka burayı 2009,2012 ve 2020 yıllarında açtığı ihale ile satmak istedi.2009 ve 2012 yıllarında ki ihaleler, yapmış olduğumuz girişimler sonucu iptal edildi.2020 yılında yapılan ihalede de açmış olduğum dava sonucunda konulan bir şerh vardı. O satış ta iptal edildi. Şimdi yine Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerinin koymuş olduğu şerhe rağmen Kalkınma Bankası bu otel için ihale açtı. Bu da iptal olacak. Açılmış bir dava hakkında fazla açıklama yapmak istemiyorum.12 yıllık bir hukuk mücadelem devam ediyor. Gerekirse 32 yıl daha bu mücadeleye devam edeceğim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN