Öztürk 'MUSKİ ve Büyükşehir sınıfta kaldı'

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk aşırı yağışlar nedeni ile su taşkınlarının yaşanması ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Öztürk Vatandaşların yaşanan su baskınlarından sonra MUSKİ'yi ve belediyeyi aradıklarında cevap alamadıklarını söyledi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

2 günden bu yana Fethiye’de etkili olan sağanak yağışlar sonrasında bazı ev ve işyerlerinde yaşanan su taşkınları ile ilgili olarak Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk basın açıklaması düzenledi Öztürk açıklamasında “Bildiğiniz gibi geceden beri yağan yağmurlar yüzünden Fethiye’mizde su baskını haberleri geliyor. Bizim telefonumuz sabahtan beri durmak bilmedi. Niye bizi arıyorlar? Muski’yi ve Belediyeyi arayıp cevap alamadıklarından şikayetçi vatandaşlarımız.  Biz de bunun üzerine sahaya çıktık biraz dolaştık. Gerçekten de durum içler acısı. Özellikle Tuzla bölgesinde, Tokgöz Cami’sinde, şehir stadımıza giden yol üzerinde arkadaşlar hala suyun içinde bekliyorlar.  İnsanlar yaya kaldırımlarında karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyorlar” dedi. 
“KARADA OLAN TEKNELER RİSK ALTINDA”
Terssane tarafında karada olan teknelerin su baskını riski altında olduğunu ifade eden Öztürk “ Bana gelen telefonlardan en önemlilerinden biri Karagözler tersaneden geldi . Özellikle karada olan tekneler su baskını riski altında kaldılar. Büyük bir sıkıntı yaşadılar inşallah bunun devamı gelmez diye düşünüyorum. Bunlar aslında basit ve yapılabilecek önlemler. Tabi ki doğal afetlerde sıkıntılar yaşanır zaman zaman ama siz önleminizi öncelikle alırsanız bu tür sıkıntılar yaşamazsınız. Daha önce de söyledik kışa hazırlık yapılır her zaman devlet su işleri kendi hazırlığını yapar. Karayolları kendi hazırlığını yapar. Belediyeler de şehir içlerinde yaparlar. Kanalizasyonları kaldırıp birikmiş yaprakları toplarlar ve su akışını kolaylaştırırlar. Bu konuda bir çalışma yapılmadığını maalesef gördük. Ve bugün yaşadığımız durumun temelinde bu çalışmaların zamanında yapılmamış olması yatıyor. Yapılmadığı gibi bazı vatandaşların hem dükkanına su girdi hem de bazılarının araçlarına su girdi” diye konuştu.
“AL YAPI ÇALIŞMASINDA ÇOK SIKINTIYLA KARŞILAŞTIK”
Daha önce yapılan altyapı çalışmasında yaşanan sıkıntıları dile getiren Öztürk “Bildiğiniz gibi Fethiye geçen yıldan bu yana alt yapıyla ilgili bir çok bölgede yatırım çalışması yaptı.  Belediye meclisinde bu yetkiyi vermiştik ama yapılırken birçok sıkıntıyla karşılaştık.  Ben dün akşam bazı taksici arkadaşlarla konuşurken Ölüdeniz yolu üzerinde hala lagar kapağı yükseklikleriyle ilgili taksici ve minibüsçülerin sıkıntı çektiklerini öğrendim. Oraya bir kat daha asfalt yapılması gerekiyordu, ince bir asfalt. Yapılmamasından dolayı bu sıkıntılar halen devam ediyor.Bazı araçların kartelleri motorun altında geçmişte hasar görmüşlerdi.Şimdi de zikzaklar yaptıkları için ,bu tümseklerden kurtulmak için yayaların hayatı da tehlikede. Maalesef araçlarımız da alt takımları zarar görmektedir. Bu konuda da özellikle uyarı aldım.Dün akşam taze bir bilgi sizinle paylaşmak istedim” dedi.
“MUĞLA MAKASINDAN YENİ CAMİ’YE KADAR OLAN BÖLGEYİ KAZACAKLAR”
AYDEM tarafından Muğla Makası’ndan Yeni Cami’ye kadar olan kısımda yapılacak olan altyapı çalışması hakkında da konuşan Öztürk “Bir de tabi bu alt yapıyla ilgili yatırımlarla ilgili biliyorsunuz belediyemiz Muğla makasından Yeni Cami’ye kadar olan bölgeyi kazacaklar.Bu ay içerisinde muhtemelen başlarlar. Bu cadde bizim Fethiye’nin kalbinin girişi ve bu caddede ki uzun sürecek çalışma böyle bir yağmurda çok büyük rezaletlere sebep olabilir. İnsanlarımızın iş yerlerinin önlerinin uzun süre kapalı kalması esnaflarımıza ve orada yaşayan konuklarımıza çok büyük zararlar verebilir. Öğrencilerimizin okula ulaşmasında servislerimize, dolmuşlarımıza engel çıkartabilir. Buradan tekrar uyarmak istiyorum, geçen sene yaşadığımız kazılıp bırakılan yolları tekrar görmeyelim, içine düşen arabaları görmeyelim, su basmış yerler görmeyelim. Bunun için şuan da alternatif yolun belirlenmiş olması gerekiyor.Bu yolla ilgili iyi bir trafik işaretlemesi yapılması gerekiyor. İnsanlarımızı önceden bilgilendirmemiz gerekiyor .Tabi bazı pankartlar asılmış belediyemiz tarafından, yapacağımız çalışma için şimdiden özür diliyoruz diye ama bu pankartla çözülecek konular değil.Akıl, mantık ve önlemle çözülecek konular. Bu konuda belediyemizi hem Fethiye Belediyesi’ni hem büyükşehir belediyesini uyarmak istiyorum” dedi.
Son olarak su baskınları konusuna tekrar değinen Öztürk “Su baskınları konusunda da MUSKİ’nin tekrar sınıfta kaldığını belediyesinin çalışmalarının maalesef yetersiz olduğunu ve vurdumduymazlıklarının devam ettiğini görüyoruz. Vatandaşlarımızı bu eziyetten bir an önce kurtarsınlar” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN