Pazarcılar 19 Ocak'ta Başkanlarını Seçecek

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Genel Kurul'a gidiyar. Oda Başkanı Adem Hıra yaptığı basın toplantısında Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve manavlar Odası seçimlerinin 19 Ocak 2022 'de yapılacağını açıkladı.19 Ocak'ta 5. kongresini yapacak olan Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası'nın 750 üyesi başkanlarını seçecek.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Adem Hıra basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği basın toplantısında oda seçimlerinin 19 Ocak 2022 tarihinde Aymes Otel’de yapılacağını duyurdu. Hıra yaptığı açıklamada “Fethiye Pazarcılar Odasının değerli üyeleri acısıyla tatlısıyla 4 yılı geride bıraktık. Göreve geldiğimden bu güne kadar yönetim kurulum ile esnaflarımızın hakkının en güzel şekilde savunucusu olduk. Güzel işlere imza attık. 19.01.2022 tarihinde yapılacak olan olağan genel kurulumuzda esnaflarımızın takdiri ile tekrardan göreve talip olduğumuzu belirtmek istiyorum. Diğer aday olan arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.
5362 ile yönetilen odaların ticari faaliyette bulunma gibi bir yetkisinin olmadığını ifade eden Hıra “Biz yapacak olduğumuz hizmetleri ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek onların desteğini ve gücünü alarak esnaflarımıza bir takım hizmetler yapmaya çalışan kuruluşlarız. Beraber çalıştığımız en büyük kurumlardan bir tanesi belediyedir. Belediyemiz aracılığıyla hedefimiz açık alan iki Pazar yerimizin kapatılması yönündeydi. Bir tanesi şu an kapatıldı. İnşallah 2022 programı içinde Foça pazarımızın planlamasının yapılacağı söylendi. Önümüzde ki süreçte de Foça pazarını kapatarak Fethiye merkezde imarı olan pazarlardan açık pazar kalmayacaktır. Esnaflarımız daha rahat bir şekilde ticari faaliyetlerine devam edeceklerdir. Bunun yanında biz esnaflarımızın işini kolaylaştırmak açısından bir takım çabalar her zaman gösteriyoruz. Belediye ile bir sürü yazışmalarımız var. Bunların içinde gerçekleştirilenler var bekleyenler de var. Önümüzdeki süreçte Fethiye’de ki kamu kurum ve kuruluşları ile istişare içinde esnaflarımız nasıl daha rahat işlerini yaptırabiliriz diye hep bunun mücadelesini vereceğiz. Esnaflarımızda bunu görüyorlar ve biliyorlar. Çünkü biz bunu pandemi sürecinde çok güzel uyguladık. Gıda esnaflarımız bir gün olsa bile tezgah açmadan eve ekmek götüremediği gün olmadı. Giyim esnafımız yaklaşık 2,5 ay kapalı kaldı. Bu bizim elimizde olan bir şey değildi. Fethiye genelinde yapılan bir uygulamaydı. İnşallah önümüzdeki süreçte aynı olayları yaşamayız. Pandeminin bittiği, ekonominin düzeldiği, insanların evine ekmek götürdüğü daha güzel günler yakındır diye düşünüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN