Sağır, 'Hizmeti Çadırda Veririm Ama Ben O Okulu Yaparım'

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemer'e Mesleki Eğitim Merkezi'nin acilen açılması gerektiğini vurgulayarak, 'Bana, 'O okulu açalım. Ama imkanımız yok desinler.' Net söylüyorum, gerekirse çadırda hizmet verir, hizmet binasını yapmaktan vazgeçerim. O okulu yaparım' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Gündem Analiz programının bu haftaki konuğu Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır’dı. Necati Kanbur’un hazırlayıp sunduğu Gündem Analiz’de öne çıkan konulardan biri de Seydikemer’in ihtiyacı olan Mesleki Eğitim Merkezi’ydi. 
“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ”
Sağır, “En büyük sıkıntımız” diyerek nitelendirdiği açıklamasında,”Kaymakamımız ile birlikte sanayi esnafını ziyaret ettik. Orada esnaflarımızda dile getirdi.  ‘Çırak sıkıntımız var’ diye. Şu anda en acil sıkıntımız, en ivedi şekilde yapılması gereken Seydikemer’e Mesleki Eğitim Merkezi” dedi.
“SÖKÜĞÜMÜZÜ DİKTİRECEK TERZİ BULAMAYACAĞIZ”
“Fethiye Mesleki Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören öğrencinin yüzde 50’si Seydikemer’den”  diyen Harun Sağır, “Bugün Seydikemer’e çıraklık okulunu açsanız, ertesi gün dolar. Net söylüyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz desin, ‘Başkanım biz bu okulu açalım ama bizim imkanımız yok’. Ben o hizmet binasını yapmaktan vazgeçerim, 3 tane prefabrik sınıfı esnaf odası olarak yaparım. Gerekirse esnaf odasının hizmetini çadırda veririm. Bina için düşündüğüm bütçeyi 3 tane sınıfa esnaf odası olarak harcarım. Ama bunu açmak benim görevim değil. Yeter ki bunu yapmaya niyetleri olsun. Çırak meselesi tüm Türkiye’de sıkıntılı ama özellikle Seydikemer’de çok sıkıntılı. İnanın çok uzun kalmaz, söküğümüzü diktirecek terzi bulamayız. Sanayideki 45 yaşın üstündeki adamları bir kenara ayır, sanayi kapandı. Arkadan gelen yok. Bu derece sıkıntı var. Bunu ben her platformda dile getiriyorum” diye konuştu.
“BİZ ANLATAMADIK”
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Harun Sağır, “Seydikemer yüzölçümü bakımından Muğla’nın en büyük ilçesi. 60 bin nüfusuyla da 6. Büyük ilçesiyiz. İlçemizin yüzde 67’si orman. Dağlık ve dağınık bir arazi var. Dere, Çökek, Çatak, Kayacık, Yayla Çobansa, Çayan, Söğütlüdere çok dağınık bir yeriz. Çocuk sanayide işe başlayacak. Okul nerede Fethiye’de. Fethiye’de bir işe başlıyor. Söğütlüdere’den adam çocuğu göndermiş. Bu çocuk sanayide çatı katının arasında kalıyor. Aileden uzak, beslenme sıkıntısı var, tam ergenlik çağında olduğu için kötü alışkanlığa meyilli olabilir. Bu işin çok boyutu var. Fethiye’nin nüfusu 200 binin üstünde. Fethiye’deki okulda öğrencinin yüzde 50’si Seydikemerli ise bu Seydikemer’e Mesleki Eğitim Merkezi’nin ne kadar acil olduğunun göstergesidir. Bugün Seydikemer’e biz o okulu açsak Halk Eğitim’e yazılan mesela 500 kayıtlı çocuk varsa bunun içinden en az 100 tanesi esnaf olur. Bir meslek edinir, bir cıvata sıkmasını öğrenir. İlçe için çok önemli. Biz bunu pek anlatamadık” ifadelerini kullandı. 
“CANLARI İSTEMEDİ”
AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in ilçeyi ziyaretinde gerçekleşen Muhtarlar toplantısında Seydikemer’e Mesleki Eğitim Merkezi açılmasının zorunluluğunu anlattığını da dile getiren Harun Sağır, “Mesleki Eğitim Merkezi’nin yüzde 50’si Seydikemerli. Birde bunun yanında Fethiye’deki Endüstri Meslek Lisesi’ne oraya buraya giden taşımayla gelen çocuklar var. Devlet bunları taşıyor, para harcıyor. Ben bunu vekilimize anlattım. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün pek canı istemedi. Sonra vekilimiz İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’yi aradı. Mikrofon elinde, telefonun hoparlörünü dışarıya verdi. Pervin Hanım, ‘okul sıkıntımız var’ dedi. Ben var okul dedim. Dersime çalıştım geldim çünkü.  Ceylan Mahallemizde 4 derslikli okul var. Hazır, tabelayı değiştirip girebiliriz dedim. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz,  ‘Orası uzak’ dedi. Değirmenbaşı ile Fethiye merkezin arası kaç km? Niyetiniz var mı, yok mu? Önce buradan başlamak lazım. Sonra Pervin Hanım, ‘Başkanım var okul diyor’ dedi. ‘Efendim ben haftaya özel geleceğim bu konu ile ilgileneceğim’ dedi. Gelmedi. Burada iki şey var. Vekilim bana kızmasın; ya vekilim bizi kekledi, ya da Pervin Töre vekilimi kekledi. Çünkü neden Pervin Töre Muğlalı değil. Pervin Töre’nin umurunda değil, Muğla’da bir okul daha açılmış. Ama Mehmet Yavuz Demir vekilim Muğlalı. Bizde Seydikemerliyiz. Seydikemer’de okulun açılması bizim için önemli. Yani Muğlalı olmayan bir İl Müdürü, yada Seydikemerli olmayan bir İlçe Müdürünün umurunda olmuyor. Adam sorun istemiyor. Hiç suya sabuna dokunmadan görevini yapacak, gidecek” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN