SEYDİKEMER'E 'YÖRESEL SANATLAR ATÖLYESİ' GELİYOR

Seydikemer Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Seydikemer Belediye Başkanlığı'nın proje ortağı olduğu 'Yöresel Sanatlar Atölyesi' projesiyle unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürün ve zanaatlar tekrar canlandırılacak.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) 2022 yılı kapsamında, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) koordinasyonunda yürütülen proje teklif dönemi sonucunda Seydikemer Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Yöresel Sanatlar Atölyesi projesi onaylandı. Seydikemer Belediyesi, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü, Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası (FTSO) ve Seydikemer Ziraat Odası proje ortaklığını yürütürken, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanlığı da proje iştirakçileri arasında yer alıyor. 

SEYDİLER KİLİMİ, DONT TESTİSİ VE KÖK BOYACILIĞI CANLANDIRILACAK

“Yöresel Sanatlar Atölyesi” projesi ile Saklıkent yolu üzerinde kurulacak Yöresel Sanatlar Atölyesinde; iş bulmada zorluk yaşayan, dışarda çalışma imkânı olmayan, maddi zorluk çeken ev hanımları, okula gitmeyen 15-24 yaş arası işsiz gençler ve engelli bireylerin gelir düzeylerinin artırılması amaçlanıyor. Proje ile unutulmaya yüz tutmuş, Seydikemer'e özgü Seydiler Kilimi, Dont Testisi, Kök Boyacılığı gibi yöresel ürün ve zanaatların yeniden canlandırması amacıyla uygulamalı atölyeler kurularak, bu ürünlerin üretilmesi ve satışı hedefleniyor.

ÜRETİLEN ÜRÜNLER ONLİNE PAZARDA DA SATIŞA SUNULACAK

Proje uygulama yeri olarak ise şu an atıl durumda olan Könteş İlkokulu binası ve önünde bulunan üstü kapalı alan, tadilattan geçirilerek proje kapsamında ayağa kaldırılacak. Ürünlerin satışı; başta proje alanında olmak üzere, Saklıkent Kanyonu girişinde bulunan satış alanında, Tlos Antik Kenti girişinde, Kayadibi Mahallesi'nde bulunan, Seydikemer Belediyesi'ne ait satış alanında ve Seydikemer Hükümet Konağı yerleşkesinde bulunan alanlarda yapılması hedefleniyor. Proje faaliyetleri kapsamında bir kooperatif kurulmasının ardından kooperatif tüzel kişiliği üzerinden, ulusal alanda faaliyet gösteren çevrimiçi alışveriş siteleri ile anlaşma yapılarak bu platformlarda mağaza açılması da planlanıyor. 

BAŞKAN OTGÖZ: “ULUSAL VE ULUSLARARASI PLATFORMLARDA TANITILACAK”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını içeren her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını dile getirerek; “Seydikemer Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan “Yöresel Sanatlar Atölyesi” projesi ilçemizin kültürünü gelecek nesillere aktarması açısından çok güzel bir proje. Biliyorsunuz Seydiler Kilimi, Seydikemer bölgesinde coğrafi işaret alan ilk ürün olma özelliği taşıyor. Proje sayesinde Seydikemer’e özgü yöresel ürünler ve zanaatlar, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılacak. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. SEYDİKEMER'E 'YÖRESEL SANATLAR ATÖLYESİ' GELİYOR

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN