TUGAY, 'RAYLI SİSTEM TRAFİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR'

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Adayı İlkay Fethiye'nin çözülemeyen trafik sorununa çözüm önerilerinde bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

FRT TV ekranlarında sunumunu Arzu Sipahi ve Seda Köktener’in yaptığı Fethiye programına konuk olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Adayı İlkay Tugay Fethiye’nin trafik sorununa değindi. Başkan Tugay Raylı sistemin bölge trafiğini hafifletebileceğine değindi.

BAŞKAN TUGAY, “TESPO’NUN ORADAN ÇEVRE YOLUNA BAĞLANABİLİR”

Fethiye’nin trafik sorununa çözüm önerilerini anlatan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Adayı İlkay Tugay , “Bizim söyleyeceğimiz şeyler sadece gözleme dayalı. Fakat ben iki dönem Altınoğlu meslek komitesi üyeliği bir dönemde başkanlığı yaptım. O dönemden meslek komitesinden gelen bizim önderimiz vardır. Siz sorunca aklıma geldi. Ölüdeniz’ den gelen araçlar hava alanına gitmek için neden Çalıştan geçiyor? Altı tane fazla ışık, o kadar yol… Yani trafiği çözmek istiyorsak, yapabileceğimiz çok basit şeyler var. Nedir bu? Tespo’nun oradan çevre yoluna bağlayın, adam çıkmasın oradan. Yani oraya bir arter yol çalışması açılabilir. Trafik ışıklarında 15 saniye bekliyorsun, gidiyorsun geliyorsun hala araba yok. Artık dünya algılamalı yöntemlere geçti. Bunlar trafiği sorununu çözmez ama basitleştirebilir. Yol kenarı park şehir içi trafiğinin en sorunu. Dolayısıyla vatandaş geliyor, yol kenarına park ediyor. Şehir içinde yol kenarına park olmaz, olmamalı. Vatandaş yol kenarına park ediyor, ikinci sırada bir daha park ediyor, zaten tek sıra araba zor geçiyor” dedi.

BAŞKAN TUGAY, “FETHİYE İÇİN RAYLI SİSTEM OLABİLİR”

Raylı sistemin Fethiye trafiğine ir nebze çözüm olabileceğinin altını çizen İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Adayı İlkay Tugay, “Ben Aydın Nazilli ortaokulun da okurken o zamanlar tabi yıllar yıllar önce şimdi kapandı orada Sümerbank basma fabrikası vardı. Yukarı Nazilli den aşağı Nazilli o fabrikanın çalışanlarını götürüp getirmek için gıdı gıdı dedikleri bir tren vardı küçük iki vagonlu. Yukarı Nazilli’den belli saatler de aşağı Nazilli’ye gidip geliyordu sadece çalışanları götürüp getiriyordu. Ben onu hep yıllarca zihninde kaldı raylı sistem Fethiye için. Biz zamanın da Fethiye için raylı sistem yaptık fakat kapasite hesabı varmış. Matematiğini bilmiyorum ama ben hayal ediyorum önümüzde ki belki yirmi, otuz sene ne olur bilmemeyiz ama hayatı kolaylaştıracak, rasyonel olarak gelebilecek yıldan bahsediyorum. Zaten düz bir alan Fethiye. Çiftlikte oturan bir vatandaşın da beş dakika da Fethiye’ye gelebileceğini ön gören bir yaylı sistem. Karaçulhada ki üniversitede ki çocuğun da düz satı şehir merkezine gelebileceğine buradan da karagözlere bir yol. Alma o zaman arabaları çözümü ürettikten sonra tabi raylı sistemin bir daha söylüyorum matematiğini bilmiyorum ne kadar araba, ne kadar geçiş olması lazım, ne kadar kişinin binmesi lazım herhalde öyle şeyleri vardır. Belki ileri ki yıllar da bunlar olur, gelir. Deniz kıyısından çalışa raylı sistem denizi izleyerek izleyerek Fethiye’yi seyahat etmek inşallah bir gün herkese nasip olabilir diyelim” şeklinde konuştu.

TUGAY, 'RAYLI SİSTEM TRAFİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR'

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN