TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ'NDE 24. HAFTA GERİDE KALDI

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi 24. haftası geride kalırken, Basketbol Süper Ligi'ne çıkacak ve play off oynayacak takımlar belirsizliğini koruyor. 24 haftada galibiyet alamayan Akhisar Belediyespor'un küme düşmesi garantilenirken, bitime 6 hafta kala alt lige gidecek ikinci takımın kim olacağı netleşmedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Ligin 24. haftasını puan cetvelinin 9. sırasında ve play off potasının son sırasında Balıkesir Büyükşehir 10 galibiyetle kapatırken, düşme hattında yer alan Finalspor’un ve düşme hattının hemen üstünde yer alan Fethiye Belediyespor’un 9’ar galibiyetinin bulunması, ligin ne kadar dengeli ve çekişmeli geçtiğini gösteriyor. Normal ligin bitimine yalnızca 6 hafta kalmışken, alınacak 1-2 ekstra galibiyet ya da yenilgi ile ligin tüm dengesinin değişebileceği görülüyor.

FETHİYE’DEN KRİTİK GALİBİYET

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi 24. haftası maçında, idarî ve malî yönden zor günler geçiren, hocası Alkım Koç istifa eden, yabancı oyuncularından Antino Jackson ülkesine dönen Fethiye Belediyespor, tüm bu sıkıntılara rağmen, ligin son sırasında yer alan Akhisar Belediyespor ile deplasmanda oynadığı maçı 77 – 85 kazandı.

Haftaya girerken 8 galibiyeti bulunan Fethiye Belediyespor bu skor ile 9. galibiyetini almış oldu. Son haftalarda olduğu gibi yine sadece Türk oyuncularla mücadele eden evsahibi Akhisar Belediyespor ligde oynadığı 24 maçın tamamını kaybetti. Fethiye Belediyespor'da koç Alkım Ay'ın istifa etmesinden ötürü takımı asistanlar yönetirken, Ogün Sevinç 9 adet 3’lük isabetiyle dikkat çekici bir istatistiğe imza attı. 

Fethiye Belediyespor da Türkiye Basketbol Ligi’ndeki pekçok takım gibi aynı anda hem küme düşme tehdidini hissederken, hem de play off şansına sahip bulunuyor.

Fethiye ekibi ligin 25. haftasında 3 Nisan Pazar günü, saat: 14.00'te Beşkaza Spor Salonu'nda düşme hattındaki en büyük rakiplerinden Bursa takımı Akran Gemlik'i konuk edecek. Akran Gemlik takımı kalan 6 haftadaki zorlu fikstürü nedeniyle, basketbol otoriteleri tarafından, en kuvvetli düşme adaylarının başında gösteriliyor.

FİNALSPOR MERSİN'DE ALTIN BULDU 

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi 24. hafta açılış maçında Finalspor, Akdeniz deplasmanında Mersin BŞB'ye konuk oldu. İlk yarısını 44-45 önde kapattığı maçı 81-86 kazanan Bursa ekibi Finalspor 9 galibiyete ulaştıysa da, düşme hattından çıkamadı. Mersin BŞB ise bu skorla 10 galibiyette kaldı ve haftayı 10. sırada tamamladı. 

TRT Spor Yıldız'dan naklen yayınlanan ve Mersin Edip Buran Spor Salonu'nda tamamen dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada, geçen yıl Süper Lig’de Fethiye forması giyen Erdem İlter kaydettiği 25 sayı, 9 ribaund, 8 asist ve 3 top çalmayla Finalspor takımının galibiyetine büyük katkı sağladı.

KOCAELİ KAĞITSPOR SAVUNMASIYLA KAZANDI  

Türkiye Basketbol Ligi’ne bu yıl katılan Kocaeli BŞB Kağıtspor, Mamak Belediyespor ile kendi evinde oynadığı maça iyi başlamadıysa da, müsabakanın sonlarındaki sıkı savunmasıyla kontrolü ele aldı ve maçı 80-77’lik skorla kazanmasını bildi.

Bu sonuçla 12 galibiyete ulaşan Kocaeli BŞB Kağıtspor haftayı play off potasında ve 8. sırada tamamladı. Mamak Belediyespor ise ligin 24. haftasını 13 galibiyet ve 11 yenilgi ile 6. sırada kapattı. Ankara ekibinden Marlain Veal 28 sayı (4/10 üçlük), 6 ribaund ve 5 asist ile sahanın yıldızı oldu.

LİDER SAMSUNSPOR GALİP   

Sezon başından beri ligi domine eden Samsunspor kendi evinde ağırladığı HDI Sigorta Antalya Güneşi'ni uzun süre dengede giden maçta 71 - 61 yendi. İlk devresi 36-36 sona eren maçta Samsunspor özellikle ikinci yarıda yaptığı savunma ile dikkat çekti ve bu galibiyetle haftayı lider kapattı.

Halen 18 galibiyeti bulunan Samsunspor önümüzdeki maçta, son 9 haftada 8 galibiyet alarak müthiş bir seri yakalayan Kocaeli BŞB Kağıtspor’a konuk olacak.

BALIKESİR BŞB ORMANSPOR’U YAKTI 

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi 24. haftası maçında Balıkesir BŞB, Ankara’da karşılaştığı Ormanspor maçından galibiyetle ayrıldı ve toplamda 10. galibiyetine ulaştı.

İlk yarısını evsahibi Ormanspor’un 47-45 önde tamamladığı maçın 2. yarısına 
iyi başlayan konuk Balıkesir son çeyreğe 63-68 önde girdi ve maçı da 77-88 ile kazanan taraf oldu. Balıkesir ekibinde Bragg 31 sayı ve 15 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Ormanspor’da Sedat Ali 23 sayı ile takımının en skorer ismi olmayı başardı.

KONYASPOR ANKARA’DA FARKLI GALİP 

Süper Lig iddiasını devam ettirmek isteyen Beysu Konyaspor, Ankara deplasmanında TED Kolejliler karşısında maçtan 78- 94 galibiyetle ayrıldı. TED Kolejliler'in kısa yabancısı Keshun Sherrill karşılaşmada forma giymedi.

İlk yarıyı 37 – 52 önde tamamlayan Beysu Konyaspor üçüncü çeyreği 54 – 76, maçı ise  78- 94 önde bitirdi. 

Üstüste aldığı 4 galibiyetle toplamda 17 galibiyete ulaşan ve haftayı 4.sırada kapatan Konyaspor önümüzdeki maçta, deplasmanda Balıkesir BŞB ile karşılaşacak.

GEMLİK ATEŞLE OYNUYOR 

Üst sıraları zorlayan Sigortam.net Bursa deplasmanında Gemlik'ten kolay bir galibiyet çıkardı: 66 – 80 
Konuk ekip Akran Gemlik karşısıında farkı 20 sayılara getirdikten sonra dördüncü çeyrekte frene basmasına rağmen, farklı bir galibiyete ulaştı. Maçı baştan sona domine eden Sigortam.net ilk periyodu 17 – 32,  devreyi 32 – 54, üçüncü çeyreği 46 – 66 ve maçı da 66 – 80 kazanarak 24. haftayı toplamda 18 galibiyetle ikinci sırada kapattı. Akran Gemlik oyuncusu Darnell Edge 23 sayı, 3 ribaund ve 8 asist ile maçın en etkili oyuncusu oldu.
Son 4 maçını da kazanan Sigortam.net önümüzdeki maçta, Ankara’da Ormanspor ile karşılaşacak.
Basketbol otoriteleri kalan 6 maçta ligin zirvesindeki Samsunspor ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yanısıra, küme düşmeme mücadelesi veren HDI Sigorta Antalya Güneşi ile kendi evinde, yine ligde zor günler yaşayan Fethiye Belediyespor ve Finalspor’un yanısıra play off potasında iyi bir kapmak isteyen Mamak Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak olan Akran Gemlik’in işinin çok zor olduğu değerlendirmesinde bulunuyorlar.
MANİSA LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR  

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi 24. haftasının kapanış maçında Süper Lig’in kuvvetli adayı Manisa Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi Karşıyaka'yı deplasmanda 85-78 yenerek liderliğini sürdürdü. 

İlk yarıda hücumda çok daha iyi organize olan Bornova Belediyesi farkı bir ara 14 sayıya kadar çıkardı. Evsahibi Bornova Belediyesi Karşıyaka maça 7-0'lık seriyle başladı ve 7. dakikada skoru 18-7’ye getirdi. Bornova Belediyesi ilk periyodu 24-15, devreyi 43-32 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğin 8. dakikasında skor 55-55’e geldi ve konuk Manisa son çeyreğe 56-58 önde girdi. Son çeyrekte de kalitesini ortaya koyan Manisa Büyükşehir Belediyesi karşılaşmayı 85-78 kazanarak, 24. haftayı lider kapattı.

Son 6 maçını kazanan lider Manisa Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki hafta ligden düşmesi kesinleşmiş olan Akhisar Belediyespor’u konuk edecek.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN