TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ'NDE BİTİME 5 HAFTA KALDI

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi 25. haftası geride kalırken, Basketbol Süper Ligi'ne çıkacak ve play off oynayacak takımlar belirsizliğini koruyor. Bu sezon oynadığı 25 maçın tamamını kaybeden Akhisar Belediyespor'un gelecek sezon TB2L'de oynayacağı kesinleşirken, haftaya lider giren ve yine lider tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Sigortam.net, Beysu Konyaspor ve Samsunspor'un Süper Lig mücadelesi sürüyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Öncelikle ligin alt sıralarından kurtulma ve akabinde alacağı ekstra galibiyetlerle play off’a katılabilme hedefini kovalayan Fethiye Belediyespor Pazar günü Beşkaza spor salonunda oynadığı Akran Gemlik maçını 68 – 86 kaybedince tehlikeli bölgeden uzaklaşamadı. 

FETHİYE EVİNDE MAĞLUP 

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi 25. haftası maçında, haftaya girerken 8 galibiyeti bulunan, ekonomik yönden zor günler geçiren, yeni başantrenör olarak Şahin Ateşdağlı ile anlaşan Fethiye Belediyespor, seyircisi önünde Akran Gemlik Basketbol'u konuk etti. Lacivert beyazlılar mücadeleyi 68 - 86 kaybetti.

Karşılaşmanın ilk çeyreği 21 - 21 berabere tamamlandı. İkinci çeyrek oynanırken yaklaşık 45 dakika elektrik kesintisi yaşandı ve seyircilerin bir kısmı salondan ayrıldı. İlk devre 33 - 37 konuk takımın üstünlüğüyle bitti. Üçüncü periyodu 11 – 20, son periyodu ise 24 – 29 önde tamamlayan Bursa temsilcisi Akran Gemlik karşılaşmayı da 68 - 86 kazandı. Bu sonuçla Fethiye Belediyespor ligde 33 puanla 15. sıraya geriledi.

Türkiye Basketbol Ligi 26. hafta mücadelesinde Fethiye temsilcisi Ankara’da TED Kolejliler ile karşılaşacak. Maç 10 Nisan Pazar günü saat 14.00’te oynanacak.

    ANTALYA GÜNEŞİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR’E ACIMADI 

    Misli.com Türkiye Basketbol Ligi 25. haftasının açılış maçında, HDI Sigorta Antalya Güneşi evinde ağırladığı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 83 - 74 yenerek haftayı 9. sırada ve play off potasının içinde kapattı.

    İlk periyotta iki takım da üstünlük kuramayınca ilk 10 dakika 19 - 19 beraberlikle tamamlandı. İkinci periyotta oyun üstünlüğünü ele geçiren evsahibi Antalya ekibi, soyunma odasına 40 - 30 önde gitti. Maçın ikinci yarısına da etkili başlayan Antalya Güneşi üçüncü periyottan 68 - 50 üstünlükle ayrıldı. Maçın son bölümlerinde etkisini artıran deplasman ekibi son periyodu 24 - 15 önde tamamlasa da maçtan 83 - 74 mağlup ayrıldı.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi bu sonuçla bu haftayı puan tablosunun 11. sırasında kapattı.

    FORMALİTE MAÇINDA MANİSA'DAN 33 FARK
    Lider Manisa BŞB, Manisa derbisinde, ligden düşmesi kesinleşen Akhisar Belediyesi'ni formalite niteliğindeki maçta 96 - 63 yendi. İki takımın da süreyi bütün oyuncularına dağıttığı maçın periyodlarını 19 - 16, 20 - 15, 33 - 12 ve 24 - 20 Manisa Büyükşehir Belediyespor önde bitirerek, haftayı lider tamamladı.

    SİGORTAM.NET’İN ISRARLI TAKİBİ SÜRÜYOR 

Misli.com TBL 25. haftasında TED Kolejliler'i konuk eden Sigortam.net  baştan sona üstün olduğu karşılaşmadan 94 - 84 galip ayrılan taraf oldu.
Yayın gerisinden karşılaşmaya etkili başlayan Sigortam.net ilk dakikalarda skoru 10 - 2’ye taşıdı. Bu çeyrekte Joel James ve Keshun Sherrill dışında hücumda kısır kalan TED Kolejliler karşısında evsahibi Sigortam.net ilk çeyreği 28-19 önde tamamladı. İkinci çeyrekte TED Kolejliler, Ömer Yasir Küçük ile 5 sayılık bir seri yakalasa da devamını getiremedi. Pota altından bu dakikalarda etkili olan evsahibi  Sigortam.net üstünlüğü bırakmadı ve devreyi 50 - 43 galip kapattı.
Üçüncü çeyreğe 13 – 2’lik seriyle başlayan Sigortam.net farkı da çift hanelere çıkardı ve skor bulmakta zorlanan TED Kolejliler karşısında son çeyreğe 75 – 59 önde gitti. Maçın son 10 dakikasında da üstünlüğünü sürdüren Sigortam.net maçtan 94 - 84 galip ayrıldı ve haftayı 2. sırada kapattı.

UZATMA SONUNDA KAZANAN KOCAELİ KAĞITSPOR 
Türkiye Basketbol Ligi’ne bu yıl katılan Kocaeli BŞB Kağıtspor, Balıkesir deplasmanında çekişmeli geçen karşılaşmayı uzatmaların sonunda 80 - 77 galibiyetle tamamladı.

Dengeli geçen ilk çeyreği deplasman ekibi Kocaeli BŞB Kağıtspor 21 - 19 önde bitirdi. İkinci çeyreğe yayın gerisinden basketlerle iyi başlayan evsahibi Balıkesir pota altında da etkinlik sağlayınca skor 33 – 33’e geldi. Fakat devreye giderken son bölümde 5 sayılık seri yakalayan konuk ekip soyunma odasına 38 - 35 önde gitmeyi başardı. 
Üçüncü çeyrekte çekişme daha çok artarken son 4 dakikaya 48 - 48 eşitlikle girildi ve Kağıtspor son çeyreğe 51 - 50 önde gitti. Bitime 01.20 kala evsahibi Balıkesir BŞB 63 - 62 öne geçtiyse de maç 64 – 64’lük skorla uzadı. Çekişmenin sürdüğü uzatmada deplasman ekibi Kocaeli Kağıtspor bitime 20 saniye kala skoru eşitledi. Balıkesir Ömercan Engin ile hücumdan boş dönünce, son hücumda İbrahim Yıldırım ile üçlüğü kaydeden Kağıtspor karşılaşmanın 80 - 77 galibi oldu.

SAMSUNSPOR YARALI
25. haftanın kapanış maçında, Süper Lig hedefini kovalayan Samsunspor'u konuk eden Mamak Belediyesi parkeden 77 - 68 galibiyetle ayrıldı. Mamak'ta sakatlık sonrası ilk maçına çıkan Chance Comanche karşılaşmayı 30 sayı ve 7 ribaund ile tamamlayarak galibiyetteki en etkili oyuncu oldu.
 
İlk devreyi Mamak Belediyesi 38 – 31 önde kapatırken Comanche 19 sayıya ulaştı. Üçüncü çeyrekte pota altında etkili olan Samsun farkı tek haneye çektiyse de üçüncü çeyreği 54 - 47 Mamak önde kapattı. Son çeyrekte hücum ve savunmada daha iyi olan Samsun, kaydettiği kritik sayılarla Mamak'ı zorlamaya başladı. Kriz anlarından Chance Comanche ve Marlain Veal ikilisi ile çıkan Mamak farkı tekrar açtı ve maçtan 77 - 68 galibiyetle ayrıldı.

BEYSU KONYASPOR’DAN ÜST ÜSTE 5. GALİBİYET
Beysu Konyaspor, Misli.com Türkiye Basketbol Ligi 25. haftasında OGM Ormanspor’u 93 - 78 mağlup etti. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk çeyreğini konuk Ormanspor 23 - 22 önde tamamladı. Beysu Konyaspor ikinci çeyrekte de rakibini yakalayamadı ve soyunma odasına da 46 - 45 geride gitti. 
Üçüncü çeyreğe daha iyi başlayan Beysu Konyaspor, Tayfun Erülkü ve Matt Morgan'ın basketleriyle önce rakibini yakaladı, sonra oyuna ağırlığını koyarak son çeyreğe 70 - 62 önde girdi. Karşılaşmanın son çeyreğinde farkı açan yeşil-beyazlılar salondan 93 - 78 galip ayrılarak, üst üste 5. galibiyetle Süper Lig iddiasını sürdürdü. Beysu Konyaspor, 26. haftada Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’a konuk olacak.
BORNOVA BELEDİYESİ KARŞIYAKA İKİ UZATMADA YIKILDI 

25. haftanın bir diğer maçında, son 4 maçından üçünü kazanarak, tehlikeli bölgeden kurtulmak için umutlanan Finalspor, play-off’u zorlayan İzmir temsilcisi Bornova Belediyespor Karşıyaka’yı konuk etti. Bornova Belediye Karşıyaka, Bursa deplasmanında Finalspor'a uzatmaya giden maçta 115 - 106 mağlup oldu. 

Normal süresi 73 – 73 biten maçın ilk uzatma bölümü de 101 – 101 bitti. İkinci uzatmada yorgunluğun etkisiyle üst üste hatalar yapan Bornova Bld Karşıyaka parkeden 115 - 106 mağlup ayrıldı.

Bornova Belediyespor Karşıyaka’yı 2 uzatma sonunda yenen Finalspor böylece ateş çemberinin içinde nefes almış oldu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN