Umke Ekiplerine Dağcılık Eğitimi

Muğla'nın Fethiye ilçesin 'de Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'ne (UMKE) dağlık alanlarda kurtarma çalışması yapabilmesi için eğitim veriliyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla’nın Fethiye ilçesin ’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’ne (UMKE) dağlık alanlarda kurtarma çalışması yapabilmesi için eğitim veriliyor.

 

Fethiye Kapalı Spor salonunda 15 kişilik UMKE ekibine, yaz sezonunun yaklaşması nedeniyle özellikle Babadağ’ında meydana gelen paraşüt kazalarına daha hızlı ve profesyonel müdahale yapabilmek için "Dağda Acil Müdahale Eğitimi" verildi. 2 gün süren eğitimde UMKE ekibi; zor arazi koşullarında ip iniş ve tırmanış malzemelerini kullanarak, ip ile iniş ve tırmanış, yaralıya ulaşarak tıbbi müdahale ve yaralıyı bulunduğu yerden güvenli ortama transferi eğitimleri verildi.Fethiye UMKE sorumlusu Fatih Kasap gazetecilere yaptığı açıklamada eğitimler hakkında bilgi verdi. Eğitimlerin yıl boyunca devam ettiğini belirten Kasap; “Muğla UMKE olarak gittikçe çoğalıyoruz. Ekibimize yeni arkadaşlarımız katıldı. Fethiye’de zorlu dağ koşullarında çalışıyoruz. Herkesin dağcılık eğitimini alması gerekiyor. Bundan dolayı Muğla UMKE olarak dağcılık eğitimi veriyoruz. Burada iple erişim. Düğümler ve hasta taşıma eğitimleri yapıyoruz. Bu bizim için olumlu bir eğitim. Çünkü önümüz yaz. Babadağ’ında sık sık paraşüt kazaları mevcut. Bunlara daha hızlı ve profesyonel müdahale etmek istiyoruz. Yıl boyunca eğitimlerimiz devam ediyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN