BEYİN…! - DİDEM ÜZERK

BEYİN…!


Hayatımızı ve vücudumuzu yöneten organ. Yaşam için her şeye yarayıp, bedava olan tek şey. En sevdiğim sözdür. BEYİN BEDAVA…  Kullanmasını bilene tabii.
Önce onu teknik tanıyalım…
İnsan beyni ortalama 1,5 kg ağırlığındadır. Vücudun %2 ni oluşturur ama %98 ni yönetir. Vücudun oksijen oranının %20 ni tüketir. Bu oksijeni sağlamak için düzenli su içmek ve doğru nefes almak gerekir. Kafa tasında %70-80 oranında suyun içinde bulunur. Yani sadece susadığımız zaman su içmek beyne yaramaz. İyon dengesi için en az 1,5-2 litre su içmeli. 
Beynin büyük ya da küçük olması değil bizi akıllı yapan. Nöronlar. Yani beyin hücreleri. Bu hücrelerin arasındaki bağlantılar bizim duygu ve düşüncelerimizi oluşturuyor. Ne kadar yeni şey öğrenir ve düşünürse bu ağ bağlantıları o kadar güçleniyor. Bu da akıl ve zekayı keskinleştiriyor.
Hayatımızda birçok şeyi seçemeyiz. Ama zeki olmayı seçebiliriz. Zekayı akıl yönetir. Zekamızı yaptığımız etkinliklerle belirli oranda geliştirebiliriz. Ama aklımızın sınırı yoktur. 
Beyin doğuştan nasıl çalışacağını bilir. Doğuştan gelmeyen beyin problemlerin çoğu kullanıcı hatasıdır. Çocukların beyinleri kusursuz çalışırken, biz yetişkin olunca onu alkol, sigara gibi kötü maddelerle ya da uykusuz bırakarak yoruyoruz. O zaman da konsantrasyon bozukluğu, hatırlamama gibi sorunlar çıkıyor. 
Beyin geliştirildikçe aktivitesini arttırır. Çocuk gelişimi bu yüzden önemlidir. Bu yüzden “ağaç yaşken eğilir” sözü çok doğrudur. Onlara kitap okumak, o kitap ile ilgili hayaller kurdurmak. Oyunlar oynamak, ama o oyunu hayal dünyasında yaratmak. Puzzle, bulmacalar her yaşta insanın aklının gelişimini sağlar. Saçma gelebilir ama nöronların arasındaki bağı güçlendirmek için bilgi ve hayal kurmak çok önemli. Onları hep zinde ve aktif tutmalısınız.  İşleyen demir ışıldar misali. İsteklerimiz bize yön verir. Hayattaki seçimlerimizi isteklerimiz sayesinde yaparız. 
İstemek özgürlüktür, istememek teslimiyet.
İsteyin ve buna ulaşmak için bedava olan beyni kullanın. Fikirler üretin, işinizi seçin. Hayatınıza yön verin. Kendinizi uçuşan yaprak misali rüzgâr akışına bırakmayın. Mücadele edin. 
Kendinize ve beyninize iyi davranın.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Ekm

Merhaba

29Eyl

Kendimize Yolculuk...

23Eyl

Kendimize Yolculuk...

28Tem

Kendimize Yolculuk...

24Haz

Kendimize Yolculuk...

saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
Golden Key Residence 222