Kendimize Yolculuk - DİDEM ÜZERK

Kendimize Yolculuk


Merhaba;

“Adam işten eve çok yorgun gelmiştir. Küçük oğlu ise babası ile oyun oynamak ısrar etmektedir. Baba oynamamak için çare ararken, masa üstünde dergi eki olarak dünya haritası görür. Alır, onu parçalar ve der ki “Bunu tamamla seni parka götüreceğim.” Çocuk odasına gider ve başına oturur. Adam “Nasıl olsa yapamaz, sonra da yatma saati gelir” diye sevinir. Ama durum öyle olmaz. Kısa süre içinde çocuk “Bitti” diye gelir. Adam şaşırır çünkü gerçekten bitmiştir.
*Bunu nasıl yaptın oğlum? Der. Çocuk dünya haritasının arkasını çevirir.
*Haritanın arka yüzünde insan figürü vardır. Çocuk “İnsanı düzelttim, dünya düzeldi baba. Der
Bu hikâye kişisel gelişimde klasik bir hikayedir. İnsanın kendini düzeltmesi hayal değil. Hatta siz değiştikçe etrafınızdakiler de değişecek. Belki dünyayı kurtaramayız ama kendimizi kurtarabiliriz.
Evet, değişmek isteyen ama ondan korkan arkadaşlar!
Swot analizi yaptınız. Bunun amacı; öncelikle güçlü yönlerimizi görüp, öz güveninizi tazelemek. Fırsatlarımızın olduğunu fark etmek sonra da zayıf yönlerimizi geliştirip, bu gelişime nelerin engel olduğunu görmek bize daha iyi gelecek.
Çözüm hep bizde… Kendimizde…
Çok diyecekler ya da dediler.
Yapamazsın…Başaramazsın… Senden olmaz…
Buna öğrenilmiş çaresizlik diyoruz. Diyeceksiniz, anlatıp duruyorsun. Sen ne yaptın diye…
Benim bakış açımı kitaplar değiştirdi. Tabii siz değişmekten korktuğunuz kadar kitap okumayı da sevmiyorsunuzdur. ???? 
Ama ben değişmek istedim. Hayatımda yanlış giden bir şeyler vardı. Yardım içinde kitaplara başvurdum. Seminerlere gittim, eğitimler aldım. Mentör oldum. Kendimdeki gelişmeyi tarif edersem. Nereden nereye…
İçine kapanık, konuşmayan, gülmeyen bir çocuktan, insanların gözünün içine bakamayan, kendine ve etrafına güvenmeyen bir gence dönüştüm. Beni ezenlere cevap veremeyen, boğazında bir düğüm oluşan ben…  Personel yetiştirip, firmalara yöneticiler kazandıran, 600 kişinin önünde başarılarını anlatan güçlü, ayaklarının üstünde duran bir kadına dönüştüm.
Değişimi hafife almayın. İnsanın hayatı kendine inandığı zaman değişiyor. Kendini sevmek, güvenmek bencillik değildir. Uçaklarda acil durumlarda “maskeleri önce kendinize, sonra çocuklarınıza takın” derler. Çünkü önce kendiniz iyi olmalısınız ki etrafınıza faydalı olasınız. 
Ben demekten korkmayın…!
Haftaya devam.
Kendinize iyi davranın.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Ekm

Merhaba

29Eyl

Kendimize Yolculuk...

23Eyl

Kendimize Yolculuk...

28Tem

Kendimize Yolculuk...

24Haz

Kendimize Yolculuk...

saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
Golden Key Residence 222