KENDİMİZE YOLCULUK... - DİDEM ÜZERK

KENDİMİZE YOLCULUK...



Merhaba;
Kendinize önem vermeniz, geliştirmeye çalışıp zaman ayırmanız bencillik değildir. Artık bunda hem fikiriz umarım. 
Nerede ve kimlerin doğuracağını seçemeyiz. Ya da nerede ve nasıl öleceğimizi…
Ama bu hayatı nasıl yaşayacağımızı seçebilir ve şekillendirebiliriz.
Bu hayatta neyin çaresi yoktur. Ölümün…
Onun dışındaki her şeyin bir şekilde çözümü var. Ama bugün ama yarın.
Analizi yaptınız. Hayatınızda nelerin sizi engellediğini ya da zayıflattığını gördünüz. Balonun yükselmesi için ağırlıkların atılması lazım. Sizi yavaşlatan, hedeflerinizden uzaklaştıran olgulardan çözüm üretmelisiniz. Sorunun etrafında dönüp durmayın. Çözüme odaklanın. Kapı kapandıysa başka kapı arayın. Ağlayıp sızlanmaya ayıracağınız vakti çözüm üretmeye ayırsanız daha çabuk toparlanırsınız. 
Sorunlarınızı sıra ile bir deftere yazın. Şimdide aynı sıra ile çözümlerini yazın. Ama sadece yazmak yetmez, uygulamanız da gerekmekte. Benim hep bir defterim vardır. Kareli, ben çizgili sevmem. Bol bol yazarım. Hayallerimi 1-2-3 …  Sorunlarımı 1-2-3 … Yaptıklarımı 1-2-3 … ve tabii Çözümlerimi   1-2-3 … 
Başardığınızı görüp, maddelerin üstünü çizdiğiniz zaman çok güzel oluyor. Hafifliyorsunuz. “Konuşması kolay, ben neler çekiyorum” diyeceksiniz. Evet, herkes farklı sorunlar ve hayatlar yaşıyor. Herkesin sorunu kendine göre büyük. Ama hayat durmuyor ve devam ediyor. Pes etmek bize yakışmaz. Bu hayatı kendimize zindan etmeye veya etmelerine izin vermemeliyiz. 
Kendimizi korumasını öğrenmeliyiz. Hem ruhen hem de bedenen. Bütün çocukların kendini koruma sanatını öğrenmesi gerektiğine inanıyorum. Ama sadece bedenini korumasını değil, ruhunu da korumasını öğrenmeli. Zorluklarla baş etmesini öğretmek zorundayız. Bu da bence anneden geçiyor.
Ne olursa olsun çocuğu anne yetiştirir. Düzgün bir psikoloji ile büyüyen çocuk, düzgün çocuklar yetiştirir. Her şey anne ve babalarda bitiyor.  İnsana saygı, doğaya saygı, hayvana saygı öğretilirse yani tohum düzgün atılırsa, hepimizin geleceği kurtulur. İnsana saygı, kendimize olan saygımızla başlıyor. Japonları bu konuda çok takdir ediyorum. Adamlar düzeni saygı üstüne kurmuş. Biz temeli doğru atsak yeter.
Bunları nasıl yapacağız peki?
İş beyinde bitiyor. 
Detaylar haftaya...
Kendinize iyi davranın…


 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Ekm

Merhaba

29Eyl

Kendimize Yolculuk...

23Eyl

Kendimize Yolculuk...

28Tem

Kendimize Yolculuk...

24Haz

Kendimize Yolculuk...

saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
Golden Key Residence 222